• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mne by zajímalo, co k tomu ty rodiče vede. Je to tak časté a u lidí, kteří mají svoje děti rádi. To už musí být nějaký mechanismus.

Zrovna nedávno mi říkala teta, mladší sestra otce, která u nás i bydlela, že jsem byla úplně normální holčička, že děti přece můžou být oplácané, aby měly rezervu (myšleno takové ty faldíky do školkového věku). Že jsem jedla běžně, jako její dcery, syn ne, ten nejedl :). A že mě naši kvůli množství jídla fakt komandovali od malička, cca od tří let.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MUZA: já poslouchala podobný věci od matky. Ty boky! Ten zadek! njn. Jsem si dovolila :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ARGANNAH: ja mam obecne vzato jinak rodice super.
    A ze jsem tlusta je pravda. Nicmene slyset to pri kazdy navsteve nemusim. Mam oci a vidim to sama, zejoo :))
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SIMCIIQ: to veřejné koupání taky nenávidím, ale oblíkání jsem překonala. Vždycky jsem byla parádnice, v pubertě jsem se začala oblíkat do beztvarých mikin a podobně, aby moje estetično urážející tělo nebylo vidět, ale cca na vejšce mě to přešlo. Ráda se hezky oblíkám, nakupuju šaty, mám ráda, když se lidem líbí, jak jsem oblečená, těší mě, když mě někdo pochválí, a aspoň tohle drobné potěšení si kvůli komplexům odpírat nehodlám. V tomhle jsem holt marnivka. :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    MADIETTA: taky me spoluzaci sikanovali.. dalsi hrebicek do rakve nizkeho sebevedomi.. :)
    ACIDQA: taky nesnasim verejne koupani a svlekani, nosim prevazne cernou..

Jezis holky dik :) je fajn vedet, ze zakomplexovanych holek diky rodine je nas tu vic.. hned se mi lepe dycha ;)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    MADIETTA: mas putna. Ja vypadala jako paratko a zase jsem poslouchala kecy o velkem pivu, zirafach..atd. A samo- zenska ma mit zadek, kdy ti jako naroste?!
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Ale tak já mám tuhle zkušenost samozřejmě taky - kdepak jsem asi vzala tu letitou poruchu příjmu potravy, že. Nicméně jde to přecvaknout, fakt jde, v nějaké fázi se to povedlo a dneska mám opačný problém - kdyby mi nadváha nekomplikovala pohyb a nezačínala mi dělat zdravotní problémy, fakt bych se na to hubnutí už vykašlala, je mi absolutně jedno, do jaké mainstreamové kolonky komu nespadám a kdo z toho má problém, že všechny ženy musí mít povinně stejnou postavu, jinak je oheň na střeše. Jako racionálně chápu, že tohle si v sobě musí člověk vyřešit sám a žádná přemoudřelá kráva na nyxu jako já s tím nic neudělá. ;) Nicméně fakt má smysl už se na ty svoje dementy rodiče vysrat, ať si laskavě zametou před vlastním prahem, ať už je jejich specialita cokoli - žraní, chlastání, rozvody, dělání dusna v rodině a vytýrávání svými komplexy a libůstkami všechny okolo. A srdečně doporučuju je při vhodné příležitosti do toho háje fakt poslat, mně to teda obrovsky ulevilo a od té doby byl klid.
    TERA79
    TERA79 --- ---
    SIMCIIQ: promiň, ujela sem dřív, než četla, další pokus zítra odpoledne po návratu
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Taky mám podobnou zkušenost s rodiči, v něm případě spíš s mamkou. A taky se s tím snažím celý život bojovat a mít se ráda. A pak jdu do školky pro syna, a tam mi jeho "spolužačka" řekne - jé, koukám, že u vás taky bude mimino.. ehm. A já blbec jsem pak týden rozhozená z pětiletý holky :-/
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Odmalička jsem od máti slyšela "Nežer, seš tlustá", otec zase, když mi narostly prsa a okamžitě se vahou (a genama) prověsily, prohlásil: "Dělej s těma prsama něco, nebo budeš nešťastná." CO jsem s nima jako měla dělat, ufiknout? Přešít ve čtrnácti? Drželi mě v tom, že jsem tlustá i v době, kdy jsem byla jen příjemně baculatá. S průpovídkami, ať se raději soustředím na kariéru, protože chlapi maj radši hezký holky, ne ty chytrý. Neuměla jsem ani mluvit s chlapama a to i v době, když jsem objektivně měla na to, aby mi leželi u nohou.
    Jediný lék - podařilo se mi seznámit se s mužem, který kila navíc miluje. Čím víc, tím líp. A nestydí se za to, nestydí se za mě. Obdivuje mě, otlapkává mě, lichotí mi. Dokázal mě přesvědčit o tom, že i s kilama navíc jsem atraktivní, tím pro mě udělal strašně moc. Teď už jsem regulérně tlustá. A až teď - díky němu a dobrému prádlu z Caresse :D jsem schopná přijímat sama sebe taková, jaká jsem. S malinkými výkyvy.
    A tenhle můj muž ví, že kdyby řekl jen jedno negativní slovo na adresu vzhledu naší dcery, zašlapu ho do země. V tom jsem nekompromisní. Takže dceři říkám, že je krásná. Mně to máma nikdy neřekla. Snad bude mít dcerka jednodušší život.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mne cely muj zivot rika cela ma rodina, ze jsem tlusta. Prijedu na navstevu, mama mi nabidne ke kafi kolac, ale ja uz vim, ze to je cihost. Jakmile prikyvnu, hned mi tatka nebo mamka reknou: “To bys asi nemela.” Mama mi tuhle rekla, ze mi praskly tenisky, protoze jsem tlusta. (Ja, idiotka, myslela, ze jsou nekvalitni.)
    Vedlo to k jedinemu. Jsem stejne tlusta a v zivote bych se nikde verejne nekoupala nebo nesvlekla. Nikdy bych se neoblekla do svetleho obleceni a vse kompenzuju mozkem a brilantnim humorem. V prdeli je nemam, ale zit se s tim da.
    MUZA
    MUZA --- ---
    MADIETTA: ja taky... A jeste to uprimne prekvapeni, ze se nekomu libis takova jaka jsi a pichybnosti, jestli si ze me neutahuje... Je to na hlavu...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MUZA: já si nemyslím, že je to jenom tím, ale ono se to za celý život nabaluje, a (alespoň v mém případě) už si pak celý ten bludný kruh žije vlastním životem. Od posměšků spolužáků (jejichž příčinu dodneška nechápu) až po výsměch a odmítání či nevšímavost ze strany mužů, přes ty rodiče, možná i vliv médií, a tak dále a tak dále... znásobeno o vlastní sebepochyby a nízké sebevědomí, a tak dále pořád dokolečka... a jednoho dne už se toho prostě nezbavíš. Čímž neříkám, že se s tím nedá žít, to zas dá a docela v pohodě, ale jaké to je připadat si půvabná a cítit se dobře ve vlastním těle, to už prostě nezažiju. Na druhou stranu jsem se s tím vyrovnala a beru to jako součást sebe.
    MUZA
    MUZA --- ---
    MADIETTA: a dalsich milion veci... Holka, kazdopadne uz jsme fakt velky na to, aby nam tohle jeste porad znelo v hlave... :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MUZA: u mě taky tak... přemýšlím, jestli za tím může být jakási skrytá frustrace z toho, že dcera už není tatínkova malá holčička?
    MUZA
    MUZA --- ---
    MADIETTA: co ti na to mam rict... sama nevim... Ja podobny veci zacla poslouchat, kdyz prisla puberta, telo zzenstelo (rozumej trochu zadek, trochu prsa) a mela jsem 60kg...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MUZA: přitom můj táta je jinak zlatý chlap, čestný a férový, má mě rád a celý život na něj mám spolehnutí. Tak mi to vysvětlete. :)
    MUZA
    MUZA --- ---
    Holky nechte toho, vraci se mi blby vzpominky :) malem uz jsem zacla vypisovat podobne zazitky...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SIMCIIQ: to jsem měla taky furt. Máš prdel jak pivovarská kobyla, nohy jak výhybky do pekla, to nejsou iksovky! to je každý písmeno jiný! a blablabla. Jeho oblíbenou kratochvílí dodneška je při spatření mě v pyžamu provolat Pomoc! Kosatka bílá dravá!

Maminka mi zase říkávala, že když už nejsem ani trochu hezká, musím být chytrá a samostatná, abych se o sebe vždycky dokázala postarat. Tož jsem chytrá a postarám se o sebe.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    SIMCIIQ: Proč tihle otcové potřebujou, aby je jejich dcery sexuálně přitahovaly, to fakt nechápu. Jestli chtějí hubenou babu, ať si nějakou narazí, ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam