• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIBoubelky boubelkam
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TERA79: úplně skvělé, hurá do toho
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    TERA79: Mne to prijde v pohodě, bílé to není ani zdaleka
    TERA79
    TERA79 --- ---
    ALEXIS: Mno na pozvánce stojí toto:

obřad i následné Veselení bude probíhat v areálu penzionu, který budeme mít pro sebe.
    Svatba je venkovní za každého počasí!
    Dresscode: společenské oblečení na obřad, na večer smart casual (nedbalá elegance)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    TERA79: podla mna su svetle saty v pohode a 50s strihy su slusive, ale nemam nacitanu etiketu a pravidla na svadbach, tak uvidime az sa vyjadri niekto znalejsi :)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    Ehm, mohu zase poprosit o radu?
    O víkendu jdeme na svatbu, fce řadový divák, prostě rodina za strany ženicha.
    Mám dvě verze šatů, tak abych ladila s mužem a dcerou, přičemž radši bych šaty v tomto printu.

Nemám být celosvětlá a už vůbec bílá, to je pro pannu nevěstinku, ale pořád váhám, jestli je to vhodný (střih 50.léta, široká sukně, vypasovaný vršek)-jestli to není světlé, tak jak to nemá být.
    Předesílám, že se v těch šatech cítím skvěle, mám je ráda.

SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    Me se ta myslenka taky libi ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    MORGAIN: Jsem pro. Mam tu nejaky veci a jste budu delat probirku...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    KLAIR: Úplně mám pocit, že by měla smysl nějaká výměna hadrů v téhle komunitě. Na běžné výměny oblečení kamarádek nechodím, nic pro mě tam není a obvykle tam ani není moc nikdo, kdo by užil, co přinesu, ale v téhle skupině by to mohlo mít smysl.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MADIETTA: Umím si to představit, patřím mezi ty, co i v době, kdy tlusté nebyly, byly za tlusté považované, protože jsem přerostlá - velká, vysoká, statná kostra, osvalená.
    A přitom v rodině nikdo takhle velký není - táta byl vysoký, ale leptosom, na mamčině straně jsou lidi statnější, ale nejsou vysocí. Akorát ve mě se to sešlo, takže měřím 180 a mam ramena širší než polovina chlapů, co znám, k tomu i široké boky, velké nohy a ruce a tak. A do toho velký prsa...
    Mamka je nicméně spíš případ 1 z mého příkladu a má poměrně vysokou sebereflexi. Takže poukázáním na to, že to co dělá, je tak trochu kontraproduktivní a že já si pořeším život po svém pomohlo a už mam celkem pokoj. Ale teda samozřejmě k tomu něco takového udělat člověk stejně nejdřív potřeboval dospět a srovnat si to sám v sobě. Ve věku, kdy tyhle pindy přijdou, na to člověk nemá, to je jasný, takže ty komplexy vzniknou, pěkně se rozvinou a až zpětně, když se s nima člověk trochu vypořádá, je schopen taky umlčet kritiky.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MADIETTA: jestli tam není nějaký prachstrach z obřího jedince, že jí při sběru kořínků zašlápne, přidusí, odtáhne do své jeskyně a sní.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MORGAIN: tohleto (bod 2) má celý život moje švagrová. Tchyně je drobounká, 155 cm, 45 kilo i s botama, je taková celý život, jí jak vrabec, trpí nechutenstvím. Švagrová je po někom z příbuzenstva o 20 cm vyšší než ona a má postavu plavkyně - široká ramena, mohutnou kostru, je přirozeně osvalená. Tchyně do ní celý život vandruje, jak je tlustá a jak nesmí jíst a tloustnout ještě víc, švagrová v podstatě nikdy v životě nejedla normálně, celý život je na nějakých dietách, cvičí jako blázen, nemá na sobě gram tuku navíc a tchyně jí pořád, pořád říká, že je moc veliká.
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    KLAIR: malinove poustim po zkousce doma ;)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    MORGAIN: tak já bych ráda zkusila
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    KLAIR: Simča si vzala malinové, modré jsou pořád volné.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ADELHAIDA: k tomu "dodneška nepoznám, že je někdo ošklivej, dokud mi to někdo neřekne"... já možná taky ne nebo minimálně dřív jsem to tak měla, jaksi neřeším ostatní až tak moc očima jako spíš nějakýma pocitama z nich, z toho, jací jsou, a "kdo milý, ten krásný"... já měla v dětství kamaráda, kterej byl fakt kulička, ale došlo mi to vlastně až zpětně při pohledu na fotky ze školky. V dětství mi nedocházelo, že je v nějakém ohledu nepatřičnej, připadal mi prostě fajn a nic jiného jsem neřešila.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MAR_TINA: Já si myslím, že variant důvodů je hned několik:
    1. někdy je to normální projekce - matka sama vyrůstala s pocitem, že je tlustá, tak má strach, aby její dcera nezažila totéž, tak jí hrozně tlačí, jak nesmí být tlustá, což má sice opačný efekt, ale to ona často nedomyslí.
    2. rodič je typ, co netloustne a je pro něj neuchopitelné, že dítě je jiné - typicky pro leptosomního rodiče je strašně nepochopitelné, jak to, že to dítě je tak tlustý.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    U nás se zase vzhled nikdy neřešil, rodiče mi nikdy neřekli, že jsem tlustá, ale ani, že jsem hezká. U nás se fakt mluvilo spíš o tom, jak je kdo chytrej/slušnej/vzdělanej atd. Že jsem fakt tlustá jsem poznala až tehdy, když mi křupla kolena cestou z Bezdězu, a dodneška nepoznám, že je někdo ošklivej, dokud mi to někdo neřekne - všichni lidi se mi víceméně vzhledově líběj, ale zato mi většinou přijdou hloupí... Rodiče mi taky svorně tvrdili, že mi slušej vlasy na ježka (objektivně neslušej), brejle a hadrózní oblečení. Naopak jsem později získala dojem, že chtěli, abychom já i ségra byly co nejošklivější. Možná, že nás prostě chtěli chránit, abychom se nevydávaly předčasně do světa, aby o nás dlouho nikdo nestál.

Měla jsem ale dost kamarádek, které jejich rodiče tupili tak, jak to tady popisujete. Taky nechápu, proč to dělali - možná měli stejnou motivaci, jako naši?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Mne by zajímalo, co k tomu ty rodiče vede. Je to tak časté a u lidí, kteří mají svoje děti rádi. To už musí být nějaký mechanismus.

Zrovna nedávno mi říkala teta, mladší sestra otce, která u nás i bydlela, že jsem byla úplně normální holčička, že děti přece můžou být oplácané, aby měly rezervu (myšleno takové ty faldíky do školkového věku). Že jsem jedla běžně, jako její dcery, syn ne, ten nejedl :). A že mě naši kvůli množství jídla fakt komandovali od malička, cca od tří let.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    MUZA: já poslouchala podobný věci od matky. Ty boky! Ten zadek! njn. Jsem si dovolila :)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ARGANNAH: ja mam obecne vzato jinak rodice super.
    A ze jsem tlusta je pravda. Nicmene slyset to pri kazdy navsteve nemusim. Mam oci a vidim to sama, zejoo :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam