• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    BOBR
    BOBR --- ---
    Klid, já s vámi ve většině věci souhlasím, jen říkám, nenechte se opít rohlíkem nekonečných diskusí. Čas běží a časem začnete i vy být spojována se gaunery ve straně. A pravém, protože místo konání jste nekonala.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    A abych se doplnila: nevidím nic špatného na tom, když někdo přijde za nějakým spolustraníkem a požádá ho o názor, podporu, konstruktivní kritiku atp. Od toho ty strany jsou, aby sdružovaly jedince vyznávající stejnou ideologii a poskytovaly jim podporu. Nepopírám, že se může uvnitř jakékoliv skupiny vyskytnout blbec, ale pokud jsem paranoidní, tak strana nemá pro mě smysl. Jde taky o nějakou důvěrou.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Myslím, že si nerozumíme. Mně nejde o krytí gaunerů, mně jde o způsob, jakým se na to upozorní. Pokud chci něco dělat jménem určité skupiny, musíme se na tom shodnout skupina jako celek, jinak hrozí, že někdo bude něčím jménem prohlašovat to, s čím dotyčná osoba nesouhlasí. To ovšem nevylučuje individuální aktivity.

    Jinak to s tou větou "To je na interní diskuzi" jsem myslela jako "Dobrý nápad, pobavím se o tom s ostatními ve skupině". Prosím, nevnucujte mi tu myšlenku, že jsou ostatní ve straně zlí.
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Ano, takto chodím diskutovat do hospody U prasivky a kavárny mlýnská. Nepletu si to s politikou, tam je jiný druh odpovědnosti. Jako třeba nekryt gaunery mlčením.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    IVANA_ANAVI: on si toho clovek hlavne nevsimne, to az po case.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: S tím jsem se naštěstí nesetkala :)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    IVANA_ANAVI: nebo pripadne nejaky manipulator co umi lidi znejistit a je dost agresivni te presvedci, abys porad vsechno promyslela, neustale se sebezpitovala a sebekritizovala a hlavne nijak radikalne nevystupovala. To znam, tyhle male organizace :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Tak aspoň v tomhle se shodneme :)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: To jsem neuznala. Interní diskuze může být fajn - člověk konfrontuje své názory s ostatními, občas zjistí, že jeho nápad má slabiny, někdo zase přijde se zlepšovákem.
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Získat podporu pro svůj názor je základní politická dovednost, zkuste to. Když to ostatní chtít nebudou, tak že strany vystupte. Tím nic neztratíte. A nenechte se opít rohlíkem, že se to nedělá, že jsou volby apod. Ne, nebát se a nekrast.
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Interní diskuse, sama jste uznala, nikam nevede. Takže to prostě udělejte. V nejhorším případě vás vyloučí. Ale v takové partě byste stejně nechtěla být. Ano, Zelení se hádají a někdo je kvůli tomu nevolí. Porad ale věřím,, ze je to lepší než mlčet ke svinarnam. Pletu se?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: Nemůžu mluvit za celé Idealisty a nechci ostatním členům něco vnucovat. Sama jsem řekla, že se tomu nebráním. Když s tím budou ostatní souhlasit, nějaká akce se upeče, ale tohle je jen nyxácký klub a já ani nejsem žádná mluvčí, vlastně ani člověk s formální funkcí...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    na Praze 7 bydlim a ta koalice CSSD+ODS s podporou KSCM je hruza a des.
    IVANA_ANAVI: no, prave, to je porad mame prohlaseni, mame prohlaseni a nakonec, kdyz se zacn resit neco skutecne zasadniho, tak klasicky - vyresime si to interne.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: To je na interní diskuzi :) Samozřejmě záleží na pdostatě problému a formě happeningu, ale já osobně se tomu nebráním.
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Vím, že je to těžké. Jako mimoparlamentni strana to máme taky těžké. Takže víme, že napsat něco někam na web je málo. Proto děláme petice a happeningy, I když to ČSSD na Praze 6 a 7 opravdu nenávidí.

    Neumím si představit, že by protestní text podepsaný dorostem ČSSD (petice aspoň stovky) nedoletel do médií. Minimálně Deník Referendum by to vzal a to by mohlo spustit další zájem. Pokud to spojíte s happeningem, máte vyhráno. Jenomže, chcete to opravdu zkusit?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Idealisté.cz publikují takových prohlášení nespočet. že se jim dostalo publicity jen v případě Lesenské, je druhý problém.
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Haha, jako člen strany, která je v očích lidi rozhádaná se prostě musím smát. Jistěže jsou i drsnější a férové metody. Třeba trestní oznámení, veřejný distanc frakce strany apod. Chápu, že prát se s opravdovými gaunery není lehké. Proto jsem šel k sz a ne do ČSSD přeci. Ale, jestli neumíte odstranit gaunery ve vlastních řadách, jak budete řídit stát?

    Takže, proč mladí v ČSSD nesepisi a nepublikuji nějaké prohlášení? Nu, vlastně, nepochází Poche z takových mladých nadějí?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: A myslíš, že třeba nás, sociální demokraty, kteří jsou v tomhle klubu, to taky neštve? Na násilné zásahy moc nevěřím a navíc jsou protizákonné, takže jediné, co člověku zbývá, je čas od času zahlasovat nějaké schůzi, že toho či onoho patlala na ten post nechci, případně doufat, že patlalové sami odejdou (Paroubek, SPOZácká skvadra).
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    co se tyka planu na ekonomiku. socdem nic nema (jen nejaky sileny teorie). Na cirkevni restituce? Potom co rozkradly ten fond pod min. kultury, jsou radi jak to za nevyresil Kalous, u moci to pak zahraji do autu. Pohled na pravo a zakony, zazili jsme cztk v roce 2005 a Bublanovo vedeni policie a zejmena nezakonny nocni zasah. A jine dalsi zasahy a vmesovani politiku do prace policie i soudu obecne. Bublanovy rasisticke poznaky smerem k Sape a vietnamcum obecne. Plany pro podporu zamestnancu se opiraji na vyhaneni cizaku. Na navrh noveho zamestnaneckeho zakona nemaji koule. Spoluprace s nemeckou a rakouskou socdem? Delate si srandu, po tech ruznejch poznamkach na sudetaky?
    Koncepce zahranicni politiky? Konkretni cile? Nic takoveho neexistuje. Socdem vyhrava volby jen na zaklade vymezovani se proti TOP09 (kde se vazne uvazuje i o koalici na republikove urovni) ci ODS (se kterou jsou kamaradi uz od Zemana).
    Plan an duchodovou reformu? Cosi nekonkretniho. Spis to cele vypada, ze po vyhranych volbach si pockaji, kdo z lobbistu da lepsi nabidku a pak se teprve bude resit.

    ja rad sleduju a ctu treba co delaji nemecke CDU, SDP, Linke. Pak se kouknu k nam - a beze srandy, chce se mi blinkat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    trocha spamu: [ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]

    Nám na rozdíl od např. Zelených [ OMO @ Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) ] nejde přímo o to nějak regulovat kapitál a kapitalismus - ale spíš hlídat ústavnost a přiměřenost prostředků, které stát i kapitál (korporace) používají při regulaci chování jednotlivců (občanů, zákazníků...). podle nás je to nejvíce opomíjený úhel pohledu - stejně důležitý, jako hledisko ekologické/enviromentální, se kterým přišli Zelení. Piráti hledají jiné cesty, než je zavádění ještě více zákazů a regulací - čímž se liší od většiny stran na levici - ale taky nehodlají všechny vztahy ve společnosti redukovat jen na majetková práva.

    V zásadě podporujeme sdílení toho, co je možné a snadné sdílet - ale nevidíme za sdílením jen náklady, naopak upozorňujeme na případy, kdy jsou nákladně vytvářeny umělé překážky bránící sdílení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam