• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    Vše o ČSSD, případně spřízněných sdruženích (Mladí sociální demokraté, Oranžový klub apod.): historie, program, aktuální dění, pozvánky na akce. Vítáme pouze slušnou diskuzi.

    www.cssd.cz
    www.mladi.cz
    www.oranzovy-klub.cz
    rozbalit záhlaví
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    OMO: žádné LIDEM neexistuje (z hlediska fungování parlamentní demokracie), existují pouze poslanci Peake, Paggio a spol. a ti byli zvoleni legitimně. Problem ?

    OMO: jistě, ale v ČSSD, TOPce i u těch Zemanovců vidím potenciál naprosto totožný, takže tohle jako argument moc neberu ...
    OMO
    OMO --- ---
    VIRIK: Jenze je to porad ta sama ODS, co Prahu ovlada pres kmotry dosazene loutky, ta sama, co na MZP lobuje za vystavbu novych spaloven a snizovani podilu recyklace odpadu, co prostrednictvim Blazka a Necase kontrasignovala Klausovu amnestii tunelarum, co svym "rebelum" nepokryte korupcne prihrala trafiky za jejich opusteni lidmi propujceneho mandatu...
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    VIRIK: Levice a pravice je dělena především podle ekonomických názorů, na ty, které se týkají osobní svobody, je tu jiná osa, takže mě nepřekvapuje, že mezi levičáky existují rozepře ohledně osobní svobody, stejně jako mezi pravičáky.
    OMO
    OMO --- ---
    LOPIK: Zeman sice sve jmenovani Rusnoka puvodne obhajoval prave tim, ze pravice pristoupi na predcasne volby, kdyz je Zeman nejmenuje. Jenze nynejsi postoj Nemcove je tento:

    „Já budu hlasovat proti předčasným volbám. Tady nemůže existovat situace, kdy prezident bude rozebírat parlament, my musíme hájit parlamentní demokracii. Je tu sto jedna hlasů, které jsou schopné sestavit vládu a mít ve Sněmovně většinu,”
    (zdroj: http://www.novinky.cz/domaci/307093-nemcova-rozpusteni-snemovny-nepodpori.html)

    Takze smula, pravice se bude drzet soucasneho rozlozeni snemovny zuby nehty a vztekat se, ze mela 101 podpisu a Zeman je nedemokraticky. Navic po te zemanove svevoli se ta jejich 101nicka jeste upevni, haji prece demokracii, ze ano. Kdyby je Zeman proste na prvni pokus jmenoval, placala by se pravice dale v trapne sitauci sice dle zvyklosti celkem legalni, presto vsak ponekud sporne podpory (narazim na nelegitimu LIDEM a odpadliku, kteri byli zvoleni za jiny program, nez ktery naplnuji). Tohle jim jen nahrava. To Zeman chtel? Nebo mu slo jen o sobecke zajmy, mstu na CSSD?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    vypadaji myslim to, ze to byli oni, co krouzkovali, a naopak levice ze jednala disciplinovane a nekriticky (pro jazykove grammar nazi)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a mimochodem, kdyz se velkohube mluvi v mediich, ze volici (tohoto idiotskeho zastupitelskeho systemu) poprve ukazali vlastni moc a zacali jednat demokraticky, ze pry konecne krouzkovali, tak se jednalo o volice tzv. PRAVICE a zejmena ODS. Tedy prostou analyzou nam tu vypadaji volici republikanskeho druhu, liberalu, az anarchistu, naboznych a republikansky konzervativnich lidi. Levice volila centralisticky a disciplinovane.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a samozrejme zustal zachovany i paradox demokracie. Zde na Praze 7 je ODS nevolitelna, avsak jeji nabidka do poslanecke snemovny je neco jneho. Zde na sedmicce jsou lokalne prijatelni zeleni a lidovci. Na parlamentni urovni je ale zde ODS uz volitelna.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    IVANA_ANAVI: spravna odpoved by byla, ze samozrejme, protoze jsme demokrati a demokrati se stretavaji. Stret ale nekonci totalitarismem nebo valkou, ale jak by rekl Sartre, priznanou agresy, jenz je ovladnuta ktera ve vysledku vede ke stabilite a nepopirani jadnoho nazoru druhym na zaklade techniky moci.

    Kdyz Masaryk rika, ze demokracie je diskuze, tak tim nemysli, ze pet minut mluvi nacista a pet minut zid (jak podotknul Sartre), ale ze ono napeti a agrese se stretava, je priznana a pod kontrolou a jejich vysledkem neni destrukce.


    LOPIK: nemas pravdu, ODS v poslednich volbach predstavilo zajimavou radku poslancu, predevsim zen, kteri nabizeji pomerne dobre a z praxe vysle zakony socialni i emancipacni. Clovek by to cekal u levice, ano, kdyz podlehne ideologii politicke teorie, ale praxe mluvi za vse. To v ODS jsou poslanci, kteri se nebali prevzit odpovednost a hajit zajmy sve i svy volicu a urcite zasady a reformy socialni, vedouci k lepsi praci statu vuci socialne slabym. To (ne)prekvapive ODS nabidla poslance s nizsim tridnim puvodem a soucasne mnohem socialne radikalnejsi, nez CSSD, jejiz vedeni odpovida kritice Gottwaldove. Kteriz sliboval skriti na zaklade rozhodnuti tehdejsich stran a parlamentu, ktery ve svych zasadnich rozhodnutich se rozhodnul odmitnou dokonani smerovani republiky ceskoslovenske a revoluce roku 1918, jak byla prislibena,
    To soucasni poslanci za ODS se zasazuji o emancipaci homosexualu a prav deti, paradoxne proti mysleni levice, ktera si modernitu prisvojila. Pritom zrovna Tejc se vyjadril... velmi extremne kozervativne. Konzervativni jsou i KSCM, kteri maji mezi poslanci i zastupce nizsich tridnich vrstev, jak se na konzervy slusi. ALe v realu tihle lide stoji proti progresivite, tolik potrebne v nasi politice. Jenze oni progresiviste se do nasi nemocne zastupitelske demokracie dostali skrze krouzkovani volicu. TO je opomijena, ale velmi dulezita vec, ony modre basty si vykrouzkovali poslance s jasnou socialni progresivni politikou. A to natolik, ze TOP09 musela sahat k velmi nepeknym pravne pruchozim praktikam na ministerstvech, vsak nelegitimnim postupum vuci temto navrhum (vzpomenme na zpotvoreni Skaret).
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Třeba Němcová už se tak nechala slyšet, navíc by to odpovídalo jejich rétorice ( v zájmu zachování demokracie, zastavíme destrukci státu, Fischer je žid a krade a zbytek jsou ještě horší protože se znaj se Zemanem atd.)

    Je ale teda taky pravda, že jak ODS tak TOPka jsou natolik cynický spolky se splachovacím voličem, že by byli schopný nechat asi vládnou i opravdickýho čerta, když by to znamelo, že se pozapomene na jejich vládní angažmá.

    V každým případě by ta šance na rozpuštění byla podstatně vyšší než teď.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LOPIK: Proč?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    HARALD: ODS a Top09 by pak velice pravděpodobně souhlasili s rozpuštěním sněmovny a předčasnýma volbama.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LOPIK: Jak to? Můžeš mi to vysvětlit? Podle mne vyslovení důvěry Rusnokově vládě bude znamenat, že předčasné volby nebudou.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    ZAPPO: Ale no tak, jednak jsme se pohádali jen dva, jednak se to utlo po pár příspěvcích, ještě dřív, než protekla krev ;)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Zelení a socdemáci se perou? Tak to už jenom kávičku:)
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Promiň, ale nelíbí se mi, jak tu na mne útočíš. Já tady nefňukám, že mám nápad a odmítám ho zrealizovat, popřípadě že to z nějakého důvodu hapruje (poslední příspěvek byl nadsázkou, viz smajlík).
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Bože, tam dejte SPOZ. Pokud ovšem seženete Tejce, tak to tam můžete dát celé.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Malá plocha čela :D
    BOBR
    BOBR --- ---
    BOBR: A teď vážně - proč to nejde?
    BOBR
    BOBR --- ---
    IVANA_ANAVI: Dobrý nápad. Seberte tak padesát dalších mladých socdem, napište si to na čelo a vyfoťte se před Lidovým domem. Vsadím své mírně ošlé boty, že se to dostane do médií.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Z FB Erika Taberyho:
    "Má sociální demokracie jiného člena než Jeronýma Tejce?"
    "nemá, všichni už vyplňujou formuláře do SPOZ" (olajkováno mým známým)

    Asi si napíšu na čelo: "Nejsem fanda Spolku přátel organizovaného zločinu."
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    OMO: hehe, presne takhle jsem to podal ODSakum :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam