• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    IVANA_ANAVI: Ten tvůj pravicovej Rusnok ve svý době kandidoval proti Špidlovi... ČSSD resp. ta část strany kterou adoruješ se prostě bojí vzít odpovědnost, stejně jako po Nečasově demisi - samosebou, že mohli udělat menšinovou vládu - věřím že by se to dalo vyjednat..
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Tys mě obvinil, že používám dvojí metr, tak jsem se ohradila, protože jsem tu ona léta nijak neobhajovala. Vlastně jsem se k nim nejspíš ani nevyjadřovala.

    Jinak ohledně povolebního uspořádání: Mně je celkem jedno, co je v ČR za zvyky, ne vždy se osvědčily. Vždy samozřejmě záleží na tom, jaký zisk dostane vítězná strana. Pokud vytvoří sama pohodlně většinu, má vyhráno. Pokud ne, dá rozum, že se bude poohlížet po spojencích. Bohužel to dopadlo tak, že ANO se vyhnout nelze. Tady ale pak záleží na průnicích těch dvou stran a obsazení resortů tak, aby byl zachován program vítězné strany. Z tohoto důvodu by bylo výhodnější podstrčit ANO ta ministerstva, kde nenapáchají škodu. Proto nechápu, proč má Babiš jít na finance...

    Jo, mohli bychom jít do opozice, ale to by byli naši voliči po právu naštvaní, jelikož bychom se dobrovolně vzdali příležitosti reformovat to, co tu nechala pravice (Rusnok je taky pravicovej). Já nechci za premiéra ani Babiše, ani Bělobrádka, ani Filipa, ani Okamuru, ani Němcovou, ani Schwarzenberga.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: ale o to vubec nejde - je prostou skutecnosti, ze v CR neni obvykle, aby vitezna (nebo v pripade poslednich voleb "vitezna") strana nabizela spolupraci druhe partaji v poradi.

    Tvuj argument "skoncili druzi, tak s nima holt musi jit Sobotka do vlady" je tedy neplatny. Nemusi.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: A já snad roky 2007 (?) a 2010 obhajuju?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: když bude každej zaujatej a aplikovat dvojí metr na různý strany

    Dvoji metr tu celou dobu obhajujes ty, ma mila:

    V roce 2007 ani v roce 2010 k zadnemu jednani o ucasti ve vlade s druhou nejsilnejsi stranou (tj. cssd, resp. ods) nedoslo, tak proc by ausgerechnet ted melo dojit k vyjimce? A proc zrovna cssd by se mela hrnout do holportu s babisovym populisticko-pravicovym spolkem? Aby se mela na co vymlouvat, az po nasledujici roky nebude plnit nic ze svyho programu?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    ZAPPO: Dienstbier zatím ničemu nezatleskal IIRC.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DOCKINEZ: Dienstbier tleská, protože doufá, že konečně dostane nějaký křeslo a že nebude opět obětovanej.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Jestliže máme ctít demokracii, tak musíme respektovat její pravidla. Ta strana byla zvolena, se stim smiř, já byla z toho taky nešťastná, ale když bude každej zaujatej a aplikovat dvojí metr na různý strany, tak tu budeme mít dokola předčasný volby a nikým nevoleného Rusnoka a jeho bandu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: nu, v tomto pripade uz "podobnou verbez" - agrofert - nekdo zvolil.

    Ted jenom, co s tim. V pripade dsss by to skoncilo tak, ze by s danou partaji po cele volebni obobi nikdo nejednal. A presne to se melo stat v pripade vztahu regulernich partaji napric politickym spektrem a agrofertu.

    btw jestli ti pripada, ze jsem zaujatej, tak ano. Stejne zaujatej jsem byl minule vuci VV, kdy jsem kritizoval ods/topku, ze jdou s takovou verbezi do holportu. CSSD nejenze opakuje jejich chyby, ale dovadi je na dalsi uroven.

    Nechapu, jak necemu takovymu mohou tleskat lidi, kteri se povazuji za demokraty (idealiste, dienstbierovci apod.). Tohle je jeste mnohem horsi nez vsichni velrybari, lokalni mafiani apod. dohromady.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Náckové a podobná verbež se dostávají k moci především tím, že je někdo zvolí.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    btw kdyz bude druha DSSS nebo Okamůra, tak si to taky budes obhajovat tim, ze "skoncili druzi, tak se neda nic delat"?

    Mam takovej pocit, ze takhle nejak se dostavaji k moci nackove a podobna verbez. A to vsechno jenom proto, ze Bohousek tak strasne mocinky chce bejt premierem, ze je ochotnej obetovat vsechno ostatni.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: Aha, prej "musi". A ze to neslo predchozi volby, hm? :)

    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: A k tomu ostatnímu: Jasně, že se musí vyjednávat. ANO je teď druhá nejsilnější strana ve sněmovně, ať se nám to líbí, nebo ne (viz ta legitimizace, o které mluvíš). Pokud chceš maximalizovat šance na získání důvěry, tak se s ním prostě bavit musíš.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    HARALD: Tak Klaus byl aspoň zastáncem volné ruky trhu, což se projevilo po revoluci.
    HARALD
    HARALD --- ---
    DOCKINEZ: Na Klausovi byla pravicová rétorika. Na Zemanovi není levicová ani ta. Oba to jsou jen po moci lačnící starci bez skrupulí. Zeman je akorát právě u moci.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Proč najednou řešíš Klause?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IVANA_ANAVI: Co je na Klausovi pravicovyho?

    Nemusi se s nim vyjednavat. V roce 2010 utrpela CSSD vitezstvi - vysledek byl sice lepsi nez letos, ale stejne to byla s 22 % mizerie. Vyjednavala snad tehdy CSSD s druhou ODS?

    Uprimne, 100krat radeji bych videl opozicni smlouvu mezi zavedenejma parlamentnima partajema napric politickym spektrem nez legitimizaci Agrofertu coby parlamentni a vladni sily.

    Tohle rozhodnuti uz socanum nikdo neodpare, ale odsereme (a zaplatime) ho bohuzel vsichni do jednoho.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: Co je na Mlhoši levicového?

    Babiš skončil druhej a holt se s ním musí vyjednávat. To neznamená, že by ČSSD měla nadšeně skákat, jak Babiš píská, spíš by to podle mého názoru mělo fungovat tak, že ČSSD pustí jiné partaje jen tam, kde se jejich program shoduje s tím sociálnědemokratickým. Nevím, jak vypadá vyjednávání jednotlivých ministerstev. Nicméně - volby jsme vyhráli, nemůžeme říct občanům: "Hele, sorry, my víme, že jste nám dali důvěru, ale my na to pečem, nám se prostě do toho nechce, se stim smiřte."
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Aha, takze levicova strana bojuje nikoliv s kapitalismem, ale s levicovym presidentem :) A zatimco se kockuje se zemanem, pekne se paktuje s babisem, zatimco minule volebni obdobi nenechala na bartove privatni partaji nitku suchou.

    Ze to nedava smysl? Inu, socani...
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: To není píčovina - nezapomeň, že prezident taky Sobotku premiérem jmenovat nemusí, může vetovat zákony atp. Teďka zase dělá průtahy s jmenováním profesorů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam