KEIKIN: Zaspali, a kecy o nepřipravenosti tomu nepomůžou. Místo, abychom přijali férové rozdělení uprchlíků na principu solidarity, hrajeme si na nacionalistické zájmy. Máme tu masu trpících lidí utíkajících před smrtí a výhled je takový, že jich bude ještě mnohem víc. A řešení není říct moment, my teď nejsme připraveni, ale nějak racionálně se k tomu postavit. Jediná alternativa k přijímání je střílet je nebo topit v moři. Což by, doufám, nikdo rozumný nechtěl. Ale neodčarujeme je, jsou tu a budou.
Na prvním místě je potřeba, aby Sýrie a Irák byly opět místem k žití. Ale to by vyžadovalo sunnitskou vojenskou kampaň proti ISIS a odstranit Asada. Ale to by se ho musel zřekout Putin... Je to zamotané a řešení v nedohlednu.
K tomu Silvestru, to mě špatně chápeš, já jsem proti všemu opileckému řádění na Silvestra v ulicích. Neškodila by nám trocha regulace alkoholu, jako mají ve Skandinávii.
KEIKIN: Aktuální premiér a jeho poradci jsou to nejlepší, co naše politická scéna má, aspoň jsou protiváhou populistickému baronu Harkonnenovi na hradě.