• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IVANA_ANAVIČeská strana sociálně demokratická (ČSSD)
    Vše o ČSSD, případně spřízněných sdruženích (Mladí sociální demokraté, Oranžový klub apod.): historie, program, aktuální dění, pozvánky na akce. Vítáme pouze slušnou diskuzi.

    www.cssd.cz
    www.mladi.cz
    www.oranzovy-klub.cz
    rozbalit záhlaví
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: O výtržnících jsem mluvil v souvislosti ve Silvestrem, o teroristech jsem neříkal nic. Lidi, kteří utíkají před "ríjem na zemi", jak jej buduje ISIS, asi nebudou zrovna ti z ultras. Tedy až na pár provokatérů, kteří podstopili cestu s uprchlíky, aby obrátili hněv evropských mas proti svým ideovým nepřátelům - uprchlíkům.

    Inregrace je těžká věc, nebude zadarmo, asi na tom jako evropská společnost (třeba něměcká) budeme muset trochu zchudnout. Ale to je solidarita. Jinak to nepůjde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: obavam se, ze s tim "to nechce nikdo" naprosto nemas pravdu. Staci se podivat na to, jaka je situace s ghetty u nas v CR. Rozhodne neplati, ze by dana situace nekomu nevyhovovala.

    ad " logiku házení viny na uprchlíky an bloc pro pár výtržníků" - muzes vrahum, nasilnikum a teroristum rikat klidne "vytrznici", pokud to uklidni tvoje svedomi, ale pravda je takova, ze mrtvym to zivot nevrati a znasilnenym traumata nevezme.

    Navic nejde o nic nekorektniho - kdyz zautocili zhari ve Vitkove, osocovani vetsinovy spolecnosti ("pro par vytrzniku?"), ktera s tou nackovskou verbezi nikdy nemela a nema nic spolecneho, bylo vsude az az. Taky jsi tehdy rikal, ze "odmitas logiku atd. atd."?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DOCKINEZ: On je problém, že většina tebou jmenovaných věcí je podmnožinou těch větších celků...
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Jasně, myslel to tak, že nechce vyloučené lokality jako ve Francii a Belgii, ale to nechce nikdo. On to ale řekl tak, aby nahrabal body u těch, kdo nerozliší mezi muslimem a islamistou. A to je prostě falešná hra a zahrávání si s ohněm. Politik by měl spíš usmiřovat a uklidňovat, hněv davu ho jinak může přijít pěkně draho.
    Odmítám taky logiku házení viny na uprchlíky an bloc pro pár výtržníků z jejich řad.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: O Ficovi jsem neco zaslechl, nemel jsem zatim to pochybny stesti si to poslechnout ze zaznamu.

    Pokud tim myslel, ze nedopusti vytvareni ghet, tak souhlasim - gheta k nicemu dobremu nevedou a azylantum je treba nabizet byty tak, aby k necemu takovemu dochazet nemohlo: nasi povinnosti je ghetta likvidovat, ne vytvaret dalsi.

    Pokud to myslel tak, ze "na slovensko uz zadni dalsi muslimove neprijdou", tak to se asi leckomu libit nemusi. V kontextu utoku v Parizi a Nemecku populista Fico jen tezi politicky body a dela to, k cemu dostal mandat. Potrebni mohou podekovat nasilnym hovadum z rad "uprchliku"*.

    *na reci o kolektivnim trestu nereflektuji - opatreni typu "vagony jen pro zeny" trestaji nas slusne muze jiz nejakou dobu, aniz by to bojovniky proti diskriminaci jakkoliv vzrusovalo. Tohle neni jine.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: To ty jsi tu zjevně ten pomalejší, odkazoval jsem na Fica a jeho výroky o tom, že nedopustí muslimskou komunitu. Muslimská komunita ≠ islamismus / islamofašismus.
    Už?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: tak jeste jedou pomaleji, abys pochopil, jak to myslim ja:

    křestanství ≠ KDU-CSL

    křestanství ≠ Semín a jeho boys

    islam ≠ islamofašismus

    Odpor vůči Semínovi ≠ xenofobie

    Odpor vůči islamofašišmu ≠ xenofobie

    Lepsi, nebo jeste furt moc slozity?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Nikoli, odpor proti islámu jako takovému iracionální strach obsahuje. Islám je druhé největší světové náboženství, všeobecně přijímané a praktikované v míru, jako takové má nezpochybnitelný nárok na ochranu v rámci svobody vyznání. Výrok typu, že Fico nedopustí islámskou komunitu, jsou na úrovní Donalda Trumpa a podobných géniů.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: vyborne, takze ani odpor vuci islamismu (= islamofašismu) neni xenofobie. V poradku.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V obecném smyslu není. Fobie zahrnuje iracionální strach. Antifašismus je odpor proti fašismu, ne nutně strach z fašismu.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: tak znovu - je antifašišmus projevem xenofobie, nebo ne?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: V aktuálním diskurzu je řada osob nepohodlně xenofobních a zasloužili by klackem
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: ale no tak, zubata ples je pratelske (sic!) stouchnuti, xenofobie je v aktualnim diskurzu nadavka nebo klacek na nepohodlne nazory.

    Takovi antifasiste asi nejsou "fašofobove" nebo "xenofobove", nebo jo?
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: To je běžné obecné užití, něco jako antisemitismus (a taky nemusímě věcně správně rozebírat, kdo všechno jsou semité). U reakce na "cool hlášku" o "zubaté pleši" bych čekal větší jazykovou toleranci ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    OMO: nejaky pseudodiagnozy (tj. hrani si s "fobiema", ktery s fobii nemaji nic spolecneho) bych do toho netahal, s realitou se to moc nepotkava.
    OMO
    OMO --- ---
    DOCKINEZ: Vždyť má pravdu. A za Sobotku a jeho okolí jsem hodně rád, zvlášť poté, co jsem včera slyšel islamofobní vývody slovenského protějšku.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To je skutecne zabavne - "zubatá pleš" neco vymňoukne (resi pracovni veci v osobnim mailu), ale muze za to jeho tlustej práskač Chovanec :)

    Jaroslav Bican: Pokud by nějaký člen ČSSD měl mít problémy s uniklými emaily, je to Chovanec - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/...d-by-nejaky-clen-cssd-mel-mit-problemy-s-uniklymi-emaily-je-to-chovanec
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Gratuluji KEIKINovi k ROhlíku a jedeme dál.
    OMO
    OMO --- ---
    KEIKIN: Na to se musíme připravit? Překročil jsi hranice humanity, dej si facku a mlč.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    Co se týče nedostatku překladatelů a tlumočníků, tak tady je problém různých tlačenek a známostí. Kvalifikovaných lidí je tu habaděj.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMO: střílet je nebo topit v moři - na to se musíme připravit. Podle některých odhadů je 60 milionů lidí připraveno přijít do Evropy. Ať už mírumilovně či násilně. Víš kolik je na světě trpících ? Kdo má nárok na azyl ? Syřan, Bangladéšan, Jezíd ? Kdo určí, kdo ještě jo a kdo ne ? Musíš vyvážit solidaritu a zajištění bezpečnosti země. Je jednoduché si do domu natahat nocležníky. Ale co s nimi, pokud nebudou pracovat, nebudou se podílet na společné domácnosti a nakonec se obrátí proti pravidlům pána domu ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam