• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving

    Techniky vojenske prvni pomoci
    TCCC
    Care under fire
    Improvizovana medicina a prvni pomoc

    rozbalit záhlaví
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    SWIST: ja bych se docela dost zajimal o impriovizovanou stomatologii a osetrovani zubu - at uz zkazenych nebo po urazu/zraneni - osobne mi prijde, ze kazdej se chce na SHTF situace naucit zastavovat tepenne krvaceni, ale na zuby mysli malokdo - a pritom treba ve stredoveku to snad byla nejrozsirenejsi pricina umrti...
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: Ze stejných důvodů jako ty na ten HardTask nejedu, i když bych rád.

    Je otázka, jak moc chceme ten kurz nafukovat, případně jak podrobně tam chceme mít ty základy typu CPR/infarkt/obvaz nebo opravdu spíš postapo stavy. Příklad: Docela bych byl rád, kdyby nás Šafařík a spol. naučili píchat infuze. Kde na to vzít čas? Vůbec by mi nevadilo, kdyby se třeba CPR vynechalo ve prospěch tohohle, protože když už takovouhle akci dotáhneme do Prahy, tak ať se ideálně učí věci, které se jinde naučím jen obtížněji, méně kvalitně nebo dráž. Ale nevím, jestli oni mají zdroje, jak nás naučit na nějakém trenažéru píchnout infuzi, a zkoušet to navzájem není úplně ideální. Navíc je určitě větší šance v běžném životě potřebovat CPR než zavedení infuze. Proto jsem napsal tu svoji představu tak, aby to mělo co dát někomu, pro koho je to první kurz v životě, i někomu, kdo už si jich pár prošel. Pokud se smluvíme na primárně/čistě Nyx kurzu, tak by se s tím zaměřením určitě dalo hýbat...

    To all: Pokud by na kurz došlo, Jan Pávek by byl schopný nám ušít a vybavit kapesní chirurgická instrumentária. Přesný obsah by se doladil ve spolupráci s Šafaříkem a spol. - aby ale byla cena zajímavá, muselo by se sejít aspoň pět zájemců o instrumentárium stejného střihu a stejné barvy (ale OD a maskáče se počítají jako stejná barva). Orientační cena sady (v sestavě obal, 1 jehelec, 1 nůžky, skalpelová rukojeť + 4 čepelky, anatomická pinzeta a tři balíčky nevstřebatelného šití) by pak vyšla těsně pod dva tisíce, samotný obal (pro vlastní naplnění) cca 900. Fotka instrumentária s jinou výbavou: /files/000/016/1601809_3af5975e32ded6a4b953/original.jpg"https://www.mtu.edu/arotc/cadet-portal/docs/ISO871_Student_Self_Study.pdf">https://www.mtu.edu/arotc/cadet-portal/docs/ISO871_Student_Self_Study.pdf
    SWIST
    SWIST --- ---
    Sorry za repost z EDC klubu.. Ale rád bych s tím trochu pohnul..
    Šafařík pořádá kurz první pomoci viz https://www.facebook.com/events/291701911202319/.
    Podle ohlasu pár lidí z EDC klubu jsem mu psal a ptal se jestli by byl problém uspořádat obdobný kurz v Praze (nebyl) a trochu upravit osnovu spíše na "postapo" (to by možná trochu problém byl, i když se asi úplně v počátku nevyjasnilo co všechno ono "postapo" obsahuje). Šafařík mne odkázal na kurz - WOJTYLA s tím že pokud by nenaplnil očekávání tak se můžeme bavit dál.

    Pro mne je třeba výše (níže?) zmíněný kurz nereálný jak z finančního tak i časového hlediska, takže já bych každopádně rád na Šafaříkův kurz... Nevím třeba jak je na tom Wojtyla, jestli by si dal oba kurzy, nebo jestli se na kurz od Hard task hlásil ještě někdo další?

    Pěkně svoji představu kurzu shrnul Stenny [ STENNY @ E.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce ] a s tou se docela i stotožňuji. Popřípadě jestli máte ještě někdo nějaké body které by jste chtěli zařadit? Šafařík psal že by byl termín kurzu možný asi až tak duben/květen ale rád bych to s ním dohodl co nejdříve aby se v klidu zařídili věci okolo.. Kapacita by asi byla taky do 20ti lidí a finančně nevím, předpokládám že o něco dražší než je ten ve Zlíně - cesťák, ubytování, dražší pronájem prostor... (Ale to jen hádám)
    JIKE
    JIKE --- ---
    Why You Should Put YOUR MASK On First (My Brain Without Oxygen) - Smarter Every Day 157
    http://www.youtube.com/watch?v=kUfF2MTnqAw


    Dobrý vedet
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    jinak jsem ořihlášenej na duben na tudle akci kdybyste meli nekdo zájem

    Combat LifeSaver | HARDTASK
    http://www.hardtask.eu/cz/kurz/combat-lifesaver/
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Při prolézání archivu jsem narazil na
    Quick and Dirty Guides to EMS
    https://medictests.com/category/guides/
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: No to jeste nemam, uplne jsem na ne zapomnel. Sem zvedavej kde se to zaseklo...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: zas máš na ty Paraleny ohromnej futrál vod Pávka:-D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    No takze typicke je, ze lezim doma a mam zimnici. Krom toho ze si muzu zaskrtit tepeny krvaceni, zasit trznou ranu, tak mi jaksi tak trochu chybi paralen no:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: ok jasny. Proc ne.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Nevim to jeste jiste, ale porad jeste mam v hlave tu velkou lekarnicku, ve ktery budou takovyhle moduly s vybavenim. Krom toho, nemusi tahle kapsa byt plna jenom prasku, ale muzou tam bejt i jiny veci (krom zminenyho teplomeru, napriklad injekcni strikacky a jehly, pro nas co si to davame rovnou do zily). Infusni set bude separe, ale ne vzdycky kdyz me potka alergie na orechy si chci rovnou zavadet fizak do zily zejo:)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: z duvodu?
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Chtel jsem to stejne velky jako to instrumentarium...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007:
    TABORACEK: he jako je to pekny ale proboga proc je to tak velky? Ja u sebe taham strasny mnozstvi pilulek ale nezaplnil bych ani pulku:-))
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    381007: Hele na ty dejchaci veci budem muset taky neco vymyslet, nosovod, airwaye a ambuvak, pripadne intubacni sada, vsechno v jedny kapse... Ale to az po vanocich:)
    381007
    381007 --- ---
    Nazdar lidi, mám tady další dvě věci pro váš medicbag :). První je futrál na léky ve formě tablet (navrhnul ID Táboráček) a druhá je sestava velcro patchů s označením vybavení v medicbagu. Medicamentorium stojí 1450Kč (pro NYXaře 1305Kč) a set patchů v ENG nebo CZ 499Kč (pro NYXaře 449Kč). Konec reklamy :D

    381007
    381007 --- ---
    Vážení přátelé! Založil jsem na FB novou skupinu na téma postapokalyptických dob, chování v nich, vybavení, postupů, a podobně. Komu z vás něco říká zkratka SHTF, tak to tam koukejte jít lajknout. Pokud vám to nic neříká, jděte tam stejně, alespoň se to dozvíte :) - mimochodem, určitě se spoustě lidem bude hodit poradenství ohledně první pomoci, volby vybavení, nebo postupů. Díky za pozornost :)
    https://www.facebook.com/CZZORT
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    381007: Líbí se mi to. jediné co mě k tomu napadá je textilní smyce, nebo "opasek", kterou mohu provléknout skrz ucha vložek a jednu nebo několik odnést na rameni i mimo tašku.
    381007
    381007 --- ---
    S1LO: Děkuji. Umím brašnu i naplnit. Napiš mi do PM, k jakému účelu by měla taška sloužit (domácí lékárna, autolékárna, dětský tábor, výletění, SHTF, střelnice, tacmed...) a podle toho Ti můžu pomoct navrhnout nějakou sestavu. Pár metráků zdravomateriálu tu mám, něco umím sehnat. Řešme to ale v PM, ať to tu netapetujeme :)
    S1LO
    S1LO --- ---
    381007: skvela taska, vies ju zabezpecit aj s komplet vybavou?
    381007
    381007 --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    381007: "facebook.com" Škoda. Tak jindy. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam