úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Advanced lifesaving
STENNY
---
---
18:00:00 26.4.2019
+1
Odkazy na videa ze zubařského workshopu odeslány. Pokud jsem na někoho zapomněl, pište mi.
NAVARA
---
---
17:51:09 26.4.2019
1 odpověď
GONDAR
: Supr :) Stoma nebo i Mira?
GONDAR
---
---
17:47:22 26.4.2019
1 odpověď
zubkurz video mikim schvalene, odkazy hodim stennymu a posle je ucastnikum kurzu.
5GB verze: fullhd/mini mobil/fotky
1GB verze: mini mobil/fotky
ja si budu nechavat tu minimobil verzi (staci), 5GB verze na tom linku bude odedneska tyden. kodek h265.
ANARCHY
---
---
12:34:39 24.4.2019
+1
STENNY
: Primluvil bych se hlavne za to plus (uz treba proto, ze v pulce roku musim mit rozplanovanou dovolenou az do konce roku), ale jinak jo, zajem bych za takovychto podminek mel.
STENNY
---
---
11:14:51 24.4.2019
1 odpověď
ANARCHY
: Pokud by k tomu došlo, bude datum jasné 6+ měsíců dopředu.
ANARCHY
---
---
11:10:33 24.4.2019
1 odpověď
STENNY
: Zajem bych mel, ale tohle by se teda muselo naplanovat dost dlouho dopredu, prece jen je to hodne casu i penez
STENNY
---
---
7:43:19 24.4.2019
DIMS
: Výstup pro úspěšné absolventy je oficiální certifikát WFR.
DIMS
---
---
21:12:11 23.4.2019
1 odpověď
STENNY
: Ahoj, záleží na termínu. V momentální práci je možné se +/- dohodnout.
Peníze jsou šílený, ale dokážu si to představit s nějakým výstupem pro případné "zaměstnavatele" .
OTAKAR
---
---
12:40:29 23.4.2019
STENNY
: Za mě je bohužel nemožná tahle doba v kuse, kdyby to šlo nějak naporcovat, tak i asi jo. Anebo až za pár let :)
NAVARA
---
---
12:27:09 23.4.2019
Takovej rozpočet bohuel dohromady nedám... a až dám, tak zas nebudu mít těch deset dní :\
WRIGLEY
---
---
12:20:52 23.4.2019
+1
STENNY
: za me bohuzel, zni to krasne, ale 20k ani 10 dni volna v dohledne dobe nemuzu postradat.
Kazdopadne diky za prilezitost a aktivitu.
STENNY
---
---
21:36:00 22.4.2019
4 odpovědi
+1
Možná jsem se nechal trošku unést nadšením, ale k věci: nadhodil jsem jedné společnosti možnost uspořádat v ČR kurz Wilderness First Responder. Což je z hlediska civilisty Ten Kurz pro případ "daleko od civilizace se mi zrakvil kamarád a potřebuju ho nejen ošetřit, ale taky ho udržet naživu, než přijde pomoc/než ho odneseme do civilizace, což může být i pár dní." V USA tenhle kurz mívají horští vůdci a podobní lidé, kteří mají v divočině zodpovědnost za skupinu. Z hlediska stavby je cca půlka času učení a druhá půlka simulace (včetně nočního scénáře, pátrací akce atd.). Listoval jsem skripty a čte se to dost podobně jako PHTLS - jen s minimem vybavení a předpokladem, že ta evakuační helikoptéra dost možná nepřiletí nikdy.
Jde ale o kurz, který trvá 10-11 dní a stojí cca 1000 dolarů. Je tu někdo, kdo by byl ochotný podobný objem času a peněz vynaložit?
STENNY
---
---
11:27:07 9.4.2019
+3
WRIGLEY
: Hřebíčkový olej je věc v oboru nouzového zubního lékařství poměrně dost zavedená, viz třeba klasiky When there is no dentist a nebo SOF medical handbook. Co se týká ústní vody, tak to je aplikace Mikiho "když nemáte ústní vodu, vyplachujte čistou vodou s pár kapkami dezinfekce."
Dočasná výplň se dělá ze směsi oxidu zinečnatého a hřebíčkového oleje, opět viz WTIND. Kvalitu tovární dočasné výplně to nemá, ale zkušenosti z třetího světa ukazují, že to může vydržet i pár měsíců.
WRIGLEY
---
---
11:21:27 9.4.2019
1 odpověď
STENNY
: same otazky... :-)
1. ptal ses na to Mikiho? na kurzu se presne na takovehle veci tvaril dost skepticky...
2. jak se z toho vyrabi docasna vypln?
STENNY
---
---
9:19:56 9.4.2019
1 odpověď
+3
Proč může být fajn mít v dentálním setu malou lahvičku hřebíčkového oleje - lokální anestetikum, surovina pro přípravu dočasné výplně a koncentrát ústní vody v jednom:
"In addition to pain relief, the anti-bacterial properties of clove oil are useful for killing oral bacteria, according to a 2011 study by Sang-Eun Moon, et al., in "Archives of Oral Biology." A few drops of clove oil mixed with water is an effective mouthwash."
GONDAR
---
---
21:52:38 8.4.2019
+3
ahoj, az bude video, budu ho potrebovat nekam uploadnout a poslat mikimu link na stazeni/schvaleni..a potom to odtamtud muzeme nalinkovat ostatnim...prosim teda nekoho s dispozicemi, aby mi udelal access na ftp s cca 10GB mista...je domluveny, ze se vytvori fullhd verze a mala "verze do mobilu".
STENNY
---
---
14:33:25 3.4.2019
TABORACEK
: Seznam objednávek vedu, finalizuju s Mikim cenu, pak mi zájemci pošlou peníze na účet, pak to bude k vyzvednutí u mě doma.
TABORACEK
---
---
14:00:39 1.4.2019
1 odpověď
STENNY
: A pane kolego, seznam objednavek zasob vedes, nebo udelas nejaky doodle kde si kazdy odklikne co potrebuje?
TABORACEK
---
---
14:00:04 1.4.2019
Jak jsme se bavili o mesocain vs. supracain a jejich pouziti v puse, resp. na kuzi, tak jsem si precetl pribalove letaky obou dvou (odkazy nize), a jako doktor ze me neni, ale:
- oboji je stejna skupina anestetik
- mesocain ma pomalejsi nastup (ale rozdil je maly) a trochu jinak se davkuje
- mesocain diky absenci vasokontriktoru odezni rychleji
- Plus nejake reci o tehotnych zenach, detech a podobne zbytecnosti:)
http://www.sukl.cz/modules/medication/download.php?file=PI54267.pdf&type=pil&as=mesocain-1-pil
http://www.sukl.cz/modules/medication/download.php?file=PI109021.pdf&type=pil&as=supracain-4-pil
Jako vopravdu se netesim, az me tohle budou pristi rok ucit ve skole, protoze ty davkovaci vypocty jsou pro me uplny peklo.
STENNY
---
---
11:38:57 1.4.2019
1 odpověď
BTW, kdo máte fotky, jak s něčím pracuju (šití/stapler/páka a kleště), hoďte mi prosím je do pošty. Lidi chtějí vidět obrázky :)
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam