• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    TRPASLICE: Jenom to prý dlouhodobě není zdravé na ledviny a nedoporučuje se při osteoporóze.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TRPASLICE
    TRPASLICE --- ---
    V sekci "vyzkoušeno za vás". Při nákupu velkého balení antihistaminik na předpis mi lékárnice doporučila je zapíjet rozpustným vápníkem - protože se s tím vápníkem potencují a urychlují ústup alergické reakce. A na mně to funguje úplně zázračně. Buď si teď v alergické sezóně dám 2-3 prášky, nebo jeden zapitý vápníkem.
    (Pro dlouhodobé užívání určitě bacha na to, aby to byl jenom vápník, protože jsem kdesi viděla studii, že syntetický vitamín D nebo B - ty jo, ať nekecám, běžně se do vápníkových pilulí přidává - je těžce karcinogenní v kombinaci s kouřením.)
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    NAVARA: Reaguji na starší příspěvek - nasadil jsem si na střelnici pozdě sluchátka. Mé obavy z akustického traumatu se snad ukázaly jako přehnané (ťuk ťuk), ale každopádně - nevěřte tomu, že taková megadávka bisglycinátu hořčíku nebude mít žádný projímavý účinek...vyzkoušeno za vás. :-D
    STENNY
    STENNY --- ---
    Gondar, Anarchy, Aldarion, Taboracek: V nejbližší době dostanete zprávu s odhadovanou cenou toho, co jste si vybrali z nástrojů dentální první pomoci.
    Pokud ještě někdo něco chce, ať mi napíše do konce příštího týdne, pak to zavřu.
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    NAVARA: diky za pripomenuti, upuju tam i mira, rozesle anarchy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jinak ať někdo nestahujete zbytečně lowres verzi navíc jako já - je součástí hires verze :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    Odkazy na videa ze zubařského workshopu odeslány. Pokud jsem na někoho zapomněl, pište mi.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GONDAR: Supr :) Stoma nebo i Mira?
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    zubkurz video mikim schvalene, odkazy hodim stennymu a posle je ucastnikum kurzu.
    5GB verze: fullhd/mini mobil/fotky
    1GB verze: mini mobil/fotky

ja si budu nechavat tu minimobil verzi (staci), 5GB verze na tom linku bude odedneska tyden. kodek h265.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    STENNY: Primluvil bych se hlavne za to plus (uz treba proto, ze v pulce roku musim mit rozplanovanou dovolenou az do konce roku), ale jinak jo, zajem bych za takovychto podminek mel.
    STENNY
    STENNY --- ---
    ANARCHY: Pokud by k tomu došlo, bude datum jasné 6+ měsíců dopředu.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    STENNY: Zajem bych mel, ale tohle by se teda muselo naplanovat dost dlouho dopredu, prece jen je to hodne casu i penez
    STENNY
    STENNY --- ---
    DIMS: Výstup pro úspěšné absolventy je oficiální certifikát WFR.
    DIMS
    DIMS --- ---
    STENNY: Ahoj, záleží na termínu. V momentální práci je možné se +/- dohodnout.
    Peníze jsou šílený, ale dokážu si to představit s nějakým výstupem pro případné "zaměstnavatele" .
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    STENNY: Za mě je bohužel nemožná tahle doba v kuse, kdyby to šlo nějak naporcovat, tak i asi jo. Anebo až za pár let :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Takovej rozpočet bohuel dohromady nedám... a až dám, tak zas nebudu mít těch deset dní :\
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    STENNY: za me bohuzel, zni to krasne, ale 20k ani 10 dni volna v dohledne dobe nemuzu postradat.
    Kazdopadne diky za prilezitost a aktivitu.
    STENNY
    STENNY --- ---
    Možná jsem se nechal trošku unést nadšením, ale k věci: nadhodil jsem jedné společnosti možnost uspořádat v ČR kurz Wilderness First Responder. Což je z hlediska civilisty Ten Kurz pro případ "daleko od civilizace se mi zrakvil kamarád a potřebuju ho nejen ošetřit, ale taky ho udržet naživu, než přijde pomoc/než ho odneseme do civilizace, což může být i pár dní." V USA tenhle kurz mívají horští vůdci a podobní lidé, kteří mají v divočině zodpovědnost za skupinu. Z hlediska stavby je cca půlka času učení a druhá půlka simulace (včetně nočního scénáře, pátrací akce atd.). Listoval jsem skripty a čte se to dost podobně jako PHTLS - jen s minimem vybavení a předpokladem, že ta evakuační helikoptéra dost možná nepřiletí nikdy.

Jde ale o kurz, který trvá 10-11 dní a stojí cca 1000 dolarů. Je tu někdo, kdo by byl ochotný podobný objem času a peněz vynaložit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam