• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANARCHYAdvanced lifesaving
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TABORACEK: až se budou prodávat za 500 kus, hodím nějaký do aukce :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WRIGLEY: tak ja brousim kovy a drevo, takze nadejchat se toho abrasiva je na miste limitovat co nejvic. Navic ted je zima takze se mi s tim ven moc nechce amit plice jako koberec neni ono. Satek je urcite nouzova moznost, ale preci jenom ten respirator je pohodlnejsi a vic mi padne (pouzivam 3m 6000 series) a nepouzivam do toho ffp3 filtr, ale vykoupeny je uplne vsechno:)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    TABORACEK: oblicejovy stit a satek pres tlamu a nos? i kdybys neco barvil, tak na amaterske urovni staci si to treba vzit ven.
    Ne vsechno musi byt nutne high tech...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ERGOSUM: Ten clanek je o dost pricetnejsi nez co jsem v posledni dobe kdy cetl...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GOBERS: ne, ale budeme resit, ze se neda koupit vubec zadnej filtr, i kdyz ho objektivne potrebuju, protoze potrebuju neco v dilne brousit!!!
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    NAVARA: Díky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: na science alert je k tomu článek a dole journal zdroj
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    GONDAR: Základní informace. Ty roušky se nosí v asijských zemích, abys neprskal na druhé. Běžně třeba i když máš rýmu. Teď je nosí všichni, protože okolí je nervozní a věta "Vy jste na mě prsknul."... Jako ochrana bez přidané dezinfekce to spíš udržuje mikroklima příznivější pro viry a bakterie.
    Zasahující týmy nosí většinou obleky.
    Jestli má ovšem někdo pocit, že se při nakupování bez ochranných prostředků udusí a bídně zahyne, tak třeba jednorázová plenka toho zadrží docela dost.
    Tohle je napsáno rozumně.
    Koronavirus 2020 | Medicína, nemoci, studium na 1. LF UK
    https://www.stefajir.cz/?q=koronavirus-2020

BTW Podle nepříliš důvěryhodných zdrojů vydrží koronavirus venku i 9 dní. Je to nějak seriozně podložené?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STENNY: Celoobličejová má v návodu jako jeden z kroků při nasazování otestování těsnosti :)
    STENNY
    STENNY --- ---
    GONDAR: Obávám se, že v tuhle chvíli leží průsečík "lze koupit/nestojí majlant/reálně funguje" u plynových masek z výprodeje. K respirátoru i polomasce potřebuješ uzavřené brýle, což gasmaska elegantně řeší, filtry bývají ekvivalent FFP3 a nestojí často tolik.
    Jet na nákup a do práce v gasmasce může vyvolávat divné reakce, ovšem vzhledem k tomu, že jednou z nejlepších cest prevence je držet si vzdálenost od potenciálně nakažených lidí, to může být i výhoda. :))
    Dost pochybuju, že ještě někde seženeš FFP3 respirátory nebo filtry, když jsou na hromadě eshopů vyprodané i ústenky proti kontaminaci zevnitř ven. Možná v nějakém kamenném obchodě, který je méně známý.
    Zároveň chápu, proč se tolik řeší třída respirátoru, ale vzhledem k často zásadním netěsnostem na spoji respirátoru a hlavy (viděl jsem udávat těsnost spoje 60-80%) mi to šílenství "nic než FFP3 nebude fungovat" připadá trochu divné. Ono totiž, dokud se nebavíme o polomasce nebo celomasce, nemusí fungovat ani to FFP3.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GONDAR: A čím se léčí akutní leknutí tu budeme řešit taky? :D
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GONDAR: K takovéhle masce budeš potřebovat ještě brýle - uzavřené, nevětrané - jinak to chytíš přes oči. Variantou jsou celoobličejové masky. Ne žeby tedy P3 filtry do masek byly vyprodané o něco méně, než P3 respirátory.. I kdyby, tak problém budou děti - moc se s nimi nepočítá…
    GONDAR
    GONDAR --- ---
    cau, sirsi rodina me urguje, at nazhavim ty internety a poridim nam vsem neco proti coronaviru ;]...jednorazovy m3 ffp3 uz jsou asi vyprodany jak se tak rozhlizim, tak koukam po m3 6000 polomaskach a filtrech k tomu. v tech filtrech se ale ztracim. vim, ze by to mel byt aspon n95, p100 nebo ffp3, p3..ruzny normy.

nejspis to ma byt tenhle:
    CoronaVirus: What Type of Mask Should You Get to Protect Against it? (N95? P100? Respirator?)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ihd9PS7bZV4

nebo tenhle (to by asi stacilo..staci to vrazit proste 2x do te masky a je to ?):
    CoronaVirus: What Type of Mask Should You Get to Protect Against it? (N95? P100? Respirator?)
    http://www.youtube.com/watch?v=Ihd9PS7bZV4&t=646

tusi nekdo, jak dlouho pri nenarocnym pohybu ty filtry muzou vydrzet ?

...a predevsim budu rad za tipy/triky, kde to poridit...ideal bych ve finale chtel mit 6x m3 6000 (ty asi jeste jsou) a k tomu balik ffp3 filtru. nebo balik nejakejch disposable m3 nebo apex ffp3.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TALPENNY: no ja jsem civilni zachranar to be (jednohomkrasnyho dne), takze si troufam rict, ze jardu duchone dokazu dobre posoudit a prave pisu ze to byly jedny z nejlepsich kurzu na kterych jsem v cechach byl...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TALPENNY: Jo, rozumím asi tomu, jak to myslíš, a ten směr FREC/FPOS/MIRA mi je v zásadě dost sympatický. Pokud jde o můj entusiasmus a moji kapsu, nad kterými se podivuješ, tak vzhledem k tomu, že to podstatné slovo je tam "moje", tak to už si vyřeším sám se sebou. ;-) A teda samozřejmě musím říci, že i když je to blbý, tak pro mě vždycky bude ohled i na to, jestli z nějakého kurzu (zvlášť když je v něm angažovaná ta výše zmíněná kapsa) bude jako výstup mimo to, že to bude přínosné a prima žůžo dobrodrůžo, taky něco (čti: bumažka), co mi může personalista založit do složky. Což třeba NAEMT je.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    TABORACEK:

A já zase nevim kde ta tvoje,) Mý portfolko : FPOS I (venku,v ČR bych to z důvodu přestřelení ceny nedělal), Wiesbaden (US Army base)Full Level 3 TCCC, First Aid & CPR,Elite Lh. TCCC,.... a myslimže vidim trošku dál než českej zaprděnej rybníček kde si mj. bezpochyby erudovaný civilní záchranáři hrajou na TC3 guru atakdál.K tomu poslednímu bych moh ještě ledascos -z první ruky a hodně zábavnýho-dodat ale asi nevidim důvod proč to při vhodný příležitosti dotyčnejm nevpálit osobně :)

BTW Duchon je co se týká TC3 IMHO top instruktor v ČR a když už se tu řešilo NAEMTácký TCCC a dál PHTLS tak až se budeš třeba totálně nudit podivej se na PHTLS noty a jakožto absolvent Elitáckýho TCCC popřemejšlej co se asi tak naučíš tak převratnýho na dvoudennim (?!) kurzu za 17 litrů bez ubytka :D
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TALPENNY: Nevim sice odkud se bere tvoje autorita v teomhle tematu, ale kurzy Jardy Duchone doporucuju, to me celkem bavilo:)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    GOBERS:
    Tactical Combat Casualty Care
    https://www.naemt.org/education/naemt-tccc
    :"...TCCC-MP (TCCC for Medical Personnel) is a 2-day classroom course for military medical personnel including medics, corpsmen, and pararescue personnel deploying in support of combat operations."

90 procent lidí jede průběžný refreshe,gear je drahej. Neni mi úplně jasný co vlastně máš a podle tohohle to vypadá že viz vejš,"Level 3" je oficiálně cca 5 dní a raritně to krátěj na 4 ale to jste od rána do večera na cvičáku a zkoušku děláš v noci.Jestli tě čeká armádní CLS tak je tušim 6 měsíců a všechno co seš učil jinde tam pojedeš do zblbnutí plus ofc řekněme ...zvýšený nároky na fyzickou kondici :) . Takže ne úplně chápu tvůj entuziasmus směr ze svý kapsy placenej trénink každopádně:

-PHTLS je za 17 k zatimco TC3 kde to je vědomostně vpodstatě (!!!)totožný stojí to samý ovšem v plný palbě a s ubytkem,často i (výrazně) levnější,pokud ovšem nepotřebuješ roční členství v NAEMT a certifikát kterej má platit 4 roky (nevim kde a komu ale whatever,pokud se chystáš ven možná hezká položka do CV ale to je tak všechno)

-jestli to co máš neni "Full Level 3"(možná britský kritérium ale vidí se to všude možně takže tenhle terminus technicus použiju i v případě NAEMT) směle do něj,dělá to tady v plný palbě myslim jen Elite Lhenice a rozdělený na 2 části,venku kde kdo koukej na reference a kdo tam učí,má to v portfolku snad každá druhá tréninková akademie.V případě Elite a TCCC jen(!!!!!) šéfinstruktora,na TECC klidně i druhýho pána a všema deseti.Seber partu a dejte si privát.

-Tactical Field Care (refresh) je tvůj kámoš

-nic nezkazíš FREC/FPOS /MIRA/... ,řada tréninkovejch center to sice učí ofc s oficiálníma UK guidelines ALE pro hostile environment tim pádem IMO užitečný pro někoho jako seš ty i když level objemu vědomostí je tady podobnej jako klasický našlapaný "full" TC3. Dělá to tušim i mateřská company tvýho guru Mr. D. a Cranton je FAKT dobrej, jestli to ale neučí jen(!) on/squaw dělal bych to jinde.Taky proto že MIRA je jinde levnější :)

-jestli vyjedeš ven uvidíš sám-mj. to čemu se řiká prozákaznickej přístup ,)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GOBERS: Tak jsem objednal SAM, RMT a TMT na testování...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    GOBERS: ano, od letosniho akademickeho roku uz to musi byt bakalarske studium.

NAVARA: No to jsem si myslel taky, jenze ty musis za semestr udelat neco mezi 200 (1. semestr) a 400 (2 druhy). Semestr zacina koncem zari, kazdej druhej vikend jsi na prednaskach a potrebujes taky nejakej cas na zkouskovy. Ja mam navic jeste rodinu, se kterou bych chtel travit alespon nejaky cas...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam