GOBERS:
Kámo já nevim ANI zdaleka všechno,jen jsem v oboru Private Security asi tak 20 let,v army jsem byl taky i když nic zásadního k chlubení a vědět co kdo kde (ne) uznává je důležitá část kšeftu která se navíc průběžně mění a to samozřejmě k horšímu resp. k většímu bordelu.
Jediný co vim bezpečně je že neexistuje NATO armáda která konvertuje dvoudenní NAEMT kurz co se učí ve třídách na svojí CLS kvalifikaci,maximálně lidi se zájmem o problematiku doloženou papírama jako je tenhle na CLS apod. pak posílaj. Vim že AČR nějakym způsobem uznává Wiesbadenský "CLS" TCCC což je ovšem Full Level 3 a 40 hours of training se zkouškou navíc pod známym jménem a/nebo jejich lidma a na Full Levelu 3 včetně začíná proces uznání u jen asi 98 procent firem v oblasti privátní bezpečnosti.
MIRA atd. jsou fakticky kočkopsi ,jsou s nima pak i byrokratický problémy a kromě znalostí atd. u laika nevidim důvod proč rovnou nedělat full EMT,tam už pak neni problém asi tak kdekoliv kromě ČR když to teda neni online kurz anebo úplná mrdka.
Papír se štemplem CLS z Vyškova na základě toho NAEMT kurzu je za mě teda Velká Otázka pokud ovšem neni čistě pro hobbíka anebo už pro hotový EMT co si tuní CV,to pak asi jo ale nikdo jinej kdo by něco takovýho uznal jako kvalifikaci podle mýho neexistuje.
Jedno pravidlo je ale univerzální a to je že instruktoři včetně zdravotnickejch se musej taky prodat takže nezřídka hlásej řekněme..polopravdy :)
BTW až se budeš chtít kvalitně zasmát mrkni do zdejšího puštičkářskýho pokecu,tam lítaj věci ála "odpoledne se studenty UNOB a turniketem" případně "horskej vůdce-záchranář" apod. a to je teprv žrádlo, tam někdo hystericky pištěl že jako vim všechno když sem si z něj dělal prdel páč tam blábolil(-a) nějaký přežvejkaný "moudra" od nějaký gumy co padly někde u odhaduju tak desátýho piva :D