• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Někdo průzkum jistě dělal, tak se to dělá, já se o to pak nezajímal, protože jsem byl od ledna tady, že. Metrika "v mém okolí" - ano, beru, v mém to bylo totálně odlišené.

    Jinak Obama že vychází z ideový základny je pro mě novinka, a to ho žeru, byl jsem vloni na volbách ve Státech a sežral jsem mu to, ale jako prezident je podle mě velmi špatný. Jako řečník je nejlepší, co jsem viděl.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    MAREK_PRCHAL: zes nevidel data znamena ze nekdo bud neudelal pruzkum , ale vim o tom z minimalne v mym okoli politiku sledujicich a premyslejicich lidi bylo dost lidi, kteri byli naprosto otraveny a nakonec mu to nehodili.. a kdyz to bylo v mym okoli u lidi, kteri nejsou hlupaci predpokladam, ze se tomu tak deo i jinde. btw na tohle pruzkum delat nejde hodnovernej, ne v ceskejch podminkach:)


    MAREK_PRCHAL: rozdil je v tom, ze mvsichni tito vychazej z nejake ideove zakladny:)
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    SANTAL: Tak to je geniální :-) Dík. Tak vidím, že tady někdo chce. To jsem dost rád.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    CICO: No tak kupodivu to funguje v celé západní Evropě, že. Obama. Bloomberg. Clintonová. Taky fungoval Ivanišvili. A to, až na Obamu, nejsou špatní politici.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEMUR: Beru, ale já jsem ji vidět při práci a respektuju ji. Jinak o tom, jestli Karel odrazoval voliče - to jsou dojmy, nebo názory, nebo fakta? Neviděl jsem žádná data v tomto smyslu.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    intelektualni kapacita nedosahoval urovne potrebne pro zodpovednost za sebe sama.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LOPIK: co s tím ... tak to ti neřeknu :)

    já jen že mi fakt došlo, že ona podvodnost a lživost "sametové revoluce" spočívala hlavně v tom, že pod dojmem quelle-katalogů ze západního německa se i většina těchhle knedlíků nechala přesvědčit o tom, že se prostě budou mít líp (= cítit se spokojeněji) a nepřipouštěli si, že jsou na stádním životním stylu psychicky závislí a že o možnost setrvání takového životního stylu budou v důsledku těch společenských změn připraveni
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    KEMAL: Trefil si to pěkně.. Co ale s tím, když tohle je opravdu dost přesně to, co podstatná část populace chce? Tohle není žádný dědictví komunistů (pokud to nechápeme tak, že dali příležitost takovýhle život ochutnat) - žít pohodlně bez starostí a honění se, je více či méně legitimní požadavek.
    Co je dost blbý je, že se dneska každýmu hodně těžko vysvětluje, proč to teda za soudruha, který přece všechno zkurvil, šlo a teď už ne..
    Pozro - tímhle ten pohled nechci nějak moc obhajovat, chápu ale tu frustraci lidí, co to mají takhle hozený..
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    CROSS: ti mladší to ale znají - minimálně od rodičů a z České televize. Pětatřicátníci navíc mají i zkušenost osobní.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KEMAL: tenhle přístup vysvětluje chování generace lidí nad padesát, u pětatřicetiletých je to docela tragický.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    KEMAL: krasne receno.
    CICO
    CICO --- ---
    LOPIK: ...naprosto nerozporuji něčí požadavek "mít se dobře", jakkoliv životní úroveň 90% Evropanů bude pravděpodobně následujících několik let, možná i desetiletí, IMHO pouze klesat, ale kladu důraz právě na ony prostředky...tahle společnost už přinejmenším od konce 40. let funguje v modu "závist" a dokud se tohle nezačne měnit průběžně s nastupujícími generacemi, tak tu budeme každé cca čtyři roky zakládat nějaký ten klub věnovaný naší aktuální "naději", nějakému tomu mesiáši typu VB nebo AB...)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    CROSS: No jo no, to mi připomnělo incident kdy jsem navštívil kamaráda barmana v jeho práci a po nějaké chvíli tam jakýsi přiopilý obtloustlý jedinec cca 35let spustil tirádu jak že je to hrozný jak se tu krade a lidi nemaj co do huby (nicméně on zřejmě má na svý panáky, cigára a pěstování toho svýho panděra, žejo) a že svině Kalousek a jak za komunistů bylo stokrát líp a že by se to mělo okamžitě vrátit. No, vydržel jsem na něj nereagovat zhruba 3 minuty, pak musel kamarád barman hlasitě připomenout zákaz politických debat a začít vyhrožovat vyhazovem.

    No a pak mi to došlo. Ono tenkrát vlastně opravdu bylo dost fajn. Člověk, když neprovokoval, nemusel dělat vůbec nic a byl celkem v pohodě. Stačilo jen občas někomu vlýzt do prdele a trošku se zavrtět. Takový slušný člověk měl zajištěnu minimálně střechu nad hlavou, bůček, nějaký to pivko, v létě a v zimě fajn dovolená a dost často dokonce i chatička. Nikdo ho nemohl moc provokovat, s takovým hladce zatočil všudypřítomný fízlaparát z domovního/uličního/podnikového/akademického výboru. Prostě se žilo tak nějak dost v klídečku a pohodičce, kam by se člověk taky pořád hnal, žejo. Dneska to je fakt na píču. Podniky seděj na prachách a nemaj jich na rozdávání, takže aby člověk a jeho děti měli všechno co maj ostatní tak se musí něco furt učit a pak pořád makat, furt tady provokujou nějací cikáni, technaři, buzeranti, exekutoři, politici se sedmičkama v krabici, navoněný šukézní pipiny s umělejma kozama a všude samej Kalousek. K čemu mi je že si můžu říkat a dělat co chci když mý kecy nikdo nebere vážně a z toho co dělám mám jenom exekutora na krku, žejo.
    CROSS
    CROSS --- ---
    LOPIK: mít se dobře a mít se líp než soused jsou dosti odlišný věci, a přijde mi syptomatický pro českou společnost, že se to směšuje.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CICO: : Podceňuješ lidi.. jednotlivci obecně nejsou všichni až takový debilové jak to v součtu občas vypadá. A že se chce mít někdo dobře - o tom to je, proto chodí lidi volit..
    Program "Odra Labe" jsem zmínil právě proto jak je to slaboučký a stejně mu i tohle může stačit..
    CICO
    CICO --- ---
    LOPIK: promiň, ale já myslel program ve smyslu nějaké ucelené, smysluplné a realizovatelné koncepce...a vzdušnými zámky jsou právě takové výkřiky typu "kanál", navíc je zřejmé, že na to nepřišla viróza sama, nýbrž, že pouze tlumočí zbožná jedné části svých chlebodárců - lobbistů

    ...a s lidem jsi IMHO taky malinko přestřelil...jedinou idejí, kterou je průměrný český volič schopný vypotit je "mít se, pokud možno, lépe než soused"...a na prostředky se v tomto případě nikdy moc nehledělo, takže slíbit a získat podporu může stejně dobře bolševik jako více či méně zakuklený neonazi...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CICO: Máš částečně smutnou pravdu, ale pořád mám takový tušení, že pak stačí nějaká obdoba Zemana, který jim ty vzdušný zámky rozkope i s programem typu kanál Odra-Labe a panašování.
    "Lid" pořád naštěstí chce politiky, co jim nabízejí určitý idee...
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    IF_: jiste:)

    PJGEPR: jo vypada ze ma jiste predispozice na kvalitni BJ.:) a chapu ze ji chvalis:)
    PJGEPR
    PJGEPR --- ---
    AM je fajn ... ;)
    IF_
    IF_ --- ---
    FEMUR: Jako Riegl ma doktorat??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam