CROME: a co vše to teda bylo stornováno?
a v čem konkrétně se projevuje/valo, že to byl "režimní prominent"?
Jako já to nechci principielně zpochybňovat - jak jsem psal, já o Babišovi vim docela tužku, ale z toho co jsem četl na posledních 130 příspěvcích jsem nenašel absolutně nic kromě dojmologie a nepodpořených tvrzení.
Kdybys byl tak hodný a dodal něco důvěryhodného, co by Tvoje řeči podpořilo - cokoliv, zápis StB
který něco konkrétního dokazuje, výpoběď nějakého člověka co u něčeho byl, nějaký doklad o tom, že někde někomu něco provedl...
LOPIK: Moje matka pracovala na Strojimportu, takže děkuji ale mám sám docela představu (ne, nebyla členkou KSČ, ano, byla přímo obchodní zástupkyní jednající se zahraničními dodavateli, ano, jezdila na zahraniční služební cesty, ne, nebyla nikde na rezidenčním pracovním pobytu).
Mimo to se relativně zajímám o historii a současnou praxi tajných služeb.
A mám kamarády mezi diplomaty nebo z rodin diplomatů... a můžu Tě ujistit, že s tajnou službou spolupracují lidé na podobných výjezdech dodnes. A to lidé všech států. A spolupracovali dřív a nejspíš ještě hodně dlouho budou.
Ono ostatně od toho tajná služba tak trochu je - aby právě s těmihle lidmi spolupracovala.
Prostě a jednoduše - pokud toužil dělat zahraničního pracovníka, nedivím se, že byl v KSČ/KSS, bez toho to moc nešlo a pokud prostě viděl svůj kariérní sen v tom že bude dělat obchodní zastoupení v zahraničí, tak si tu legitku pořídil, no. Není to zrovna něco, čím bych se chlubil, ale pokud to bylo všechno, co v tom KSČ dělal, tak mi to zase tak katastrofální nepřipadá. (teda, připadalo by, ale bohužel se z toho u nás stal dost standard, takže Babiš v tomhle směru prostě není nic zvláštního)
V tom, že tam pak "spolupracoval" s StB - ono StB určitě zajímalo, kdo se nechal zkorumpovat, stejně jako to dneska zajímá BIS, takže bych se divil, kdyby vyjel do Maroka a "nespolupracoval". Stejně jako kdokoliv jinej na dané pozici. Pokud o nikom nikde nic neřekl, tak to je totéž jako s tou legitkou KSČ v tomhle kontextu, protože bez kádrové prověrky od StB by ho do toho Maroka nepustili.