• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: Je, ale je taky skrz naskrz přepsaná :) Totiž paměť hrozně zkresluje, člověk si pamatuje věci z mládí lepší.

    Mimochodem, mně se teď před dvěma týdny stalo, že jsem (kvůli přednášce na FF) otevřela Dunu - byla to vždycky moje zamilovaná knížka, četla jsem ji několikrát, a chtěla jsem z ní citovat tu úvodní scénu s babičkou a krabičkou. Načež jsem jenom zůstala zírat, jak je to vlastně špatně napsané. (To je strašná hereze, teď mě všichni ukamenujou, ale, zkrátka, člověk se mění.) Pořád si myslím, že Duna je úžasná svým obsahem, ale o stylu už mám jisté pochybnosti.
    Ale třeba to za dalších dvacet let zas uvidím jinak a ocením tu zenovou jednoduchost, nevím... :)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Takže Rigor Mortis už by ostrouhali? :-D
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: A Posledni pevnost Sipky tam je ? To byla vzdy ma neojoblibenejsi.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: To byl ovšem nápad Albatrosu, že se to má jmenovat stejně, a tvrdošíjně se ho drželi :) Je to skutečně komplet přepsané, i titulní Eternaal je radikálně zkrácený (což jistě nezaškodí :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: nevím, to bych musela někde vyštrachat smlouvy, což při mém bordelismu není snadné. Ale na HČS určitě byla práva i na e-book, to si pamatuju, v tomhle je Argo velmi moderní, už před těmi třemi roky je to napadlo.
    Ale beru to tak, že i kdybych je ve smlouvě neměla, nebylo by fér to tady volně šířit, když od vydání uplynuly tři roky a možná se to ještě pokoušejí prodávat...
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: Neumis si predstavit,jak jsem to tehdy "bral".
    To tedy znamena, ze musim nakupovat znovu. To je pro Tebe dobre :-D
    Vubec mne nenapadlo, ze kdyz se knizka jmenuje stejne, ze obsah je jiny.Myslel jsem, ze jde jen o reedici.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Právě ty mě zajímají. Třeba další mystické úlomky z Knih Akkütlixových. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: oho, to je fakt dávno, tahle stará vydání... no to je hrůza :) Já tyhle věkovité (temné, spící) věci pro nové vydání důkladně zrubala a přepsala, ta d-alfská povídka je teď o dost jiná. Ty zbývající dvě (beztvaré a Lunapark) jsou nové úplně, tedy staré jen asi tři roky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Jakže, tys prodala i e-práva?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: A nadhodila bych ten tvůj objev na obálce (pro ostatní: Vlčačka si toho všimla a ptala se, je-li či není-li to tak):
    Úplně nahoře v té myceliální struktuře by mělo cosi být; schválně píšu COSI, ne konkrétně. Vidíte to tam taky? :) Půlka lidí to vidí a půlka nevidí :D
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: jj, dik, pujdu do toho. Pro mne na pomezi Eternaalu je puvodni novelka od Laseru a Romana takeznam jen z Jednou prijde tma.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Já se nijak neurazila, vůbec ne, vzápětí jsem si to sama taky uvědomila, že prostě není fér, abych tady spoilovala... klidně to zdrbněte a já budu psát akorát 'no comment', jo? :D
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: No, spánkový deificit z našich půlnočních dišputací už mne pomalu kouše do zadku. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: plno, ale jsou to spíš takové 'výkřiky do tmy', tu stránka, tu dva odstavce. Tedy jaksi není to úplně kozistentní :) Ale je to dobrý nápad, zkusím něco vyhrabat, bonusové scény jen pro nyx.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Přímo doping tím, žes to napsala, protože hlavně víš, co tím chtěl autor říct. :-D Ale nechtěla jsem tě nějak drze okřikovat, spíš ujistit, že já osobně o drobečky z děje žadonit nebudu, já se prostě budu ať už jakkoliv dlouho těšit na to, že budu mít další díl v ruce a buď si při čtení radostně povšimnu věcí které jsem možná odhadla nebo se budu ještě radostněji kochat tím, jak jsi nás vypekla a položila trať příběhu úplně někam jinam. :-) Stejně si jak se znám Jantarové oči minimálně ještě dvakrát přečtu. Možná i víckrát. Ale spekulovat budu, to asi fakt nevydržím.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    VLCACKA: Jak říkám - den ještě neskončil. :-)

    BRAMBOREENA: Spíše by mě zajímalo - existují "nepoužité úlomky?" Ze zkušenosti vím, že při psaní podobné věci se časem nahromadí spousta fragmentů, nepoužitých doplňků, apod. Něco z toho by mohlo být pro houbové závisláky zajímavé... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA: Máš pravdu. Omlouvám se a už mlčím, mám tady nesportovní výhodu, danou tím, že jsem to celé četla :) Od téhle chvíle už nebudu k dalšímu vývoji děje a postav nic psát, darmo bych to kazila...
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BORGDOG: Jenže zlatíčko Gregory taky dost rád netaktně uráží za tělesné nedostatky, v tom je Lus mnohem kultivovanější.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Já ho nebral jako blázna. Normalita má širokou toleranci. Podle mého je Lucasovi asi nejbližší postavou po stránce charakteru Dr. House. Tedy, ten v cynismu pokročil o kus dál, ale kdoví, den ještě neskončil a Lucas má na to ještě pár měsíců. :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Ze mne si nic nedělej, já k smrti ráda hádám, nespoiluj, my se tu budeme aspoň omotvat vlastnímI konspiracemi. :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam