• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    RUFO
    RUFO --- ---
    GENTIANA: Asi mi nechces rozumet, nevadi. Mimochodem, kdyz jsme u toho zemedelskeho naradi, jake procento lidi ho pouziva nyni a jake bylo v minulosti ? To je dalsi podstatny rozdil. Podle mne nase civilizace je presny opak staticke civilizace. Coz neznamena, ze ten vyvoj nemuze koncit krachem - take vyvoj.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RUFO: No, zrovna Vládnou Římané nebo Uctíváme Jupitera je něco, co je při pohledu zvenčí podstatně méně rozlišitelné od Vládnou Habsburkové/eurokomisaři nebo Uctíváme Matku Zemi, než tvar nářadí na obracení hlíny.
    No a mít známé se stejnými zájmy po celém světě, to taky není žádná novinka. Akorát je ta komunikace rychlejší. Nebo jak sis myslel, že Linné dával dohromady systém, když akorát dřepěl v Uppsale v kanclu a sepisoval a cestování se štítil? Korespondoval.
    RUFO
    RUFO --- ---
    GENTIANA: To ano, ale v Evrope nevladnou Rimani, obloukem jsme se vratili k jakesi pseudodemokracii, co meli i v Rime, neuctivame ani Jupitera, ani Baala a popravde receno v nasi kotline uz nikoho. Tyhle zmeny jsem myslel, ne saty :-0
    A po technicke strance jsme mnohem dale nez Rimane, napriklad dnes neni problem mit zname po celem svete a byt spojen jen spolecnym zajmem.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RUFO: no, záleží, jak definuješ změnu. Si vem evropskou kulturu, vzato kolem a kolem se v křesťanství změnila povrchová úprava, ale furt jde o to samo, Říman na přelomu letopočtu nosil jakési triko po kolena, venkovan nebo panstvo okolo roku 1000 taky nosili jakési triko po kolena, občas se pozměnil střih nebo ozdoby a časem přibyly gatě, ale furt nosíme triko, obvykle teda někde po zadek.
    RUFO
    RUFO --- ---
    Vezmeme si to uz z nastenky tohoto klubu - Össe - svet po tisice let nemeny. To je jak inzerat autorky - a ted se menit zacne :-D

    Navic - ta nemenost musi mit duvod - nejspise nabozenstvi.
    Össeane mi prisli docela kompatibilni s lidmi po psychicke strance - stejne motivace, prani, tuzby ...

    Tj - proc ta nemennost - bud SKUTECNE existujici Buh (vse do casu, Buh na veky - ted se rouham jak v realu, tak Akkütlixovi), nebo je to nejaky pseudobuh - podvod, ktery ale realne funguje a nejak se projevuje a tlumi zmeny. Za tisice let proste zmeny byt musi - alespon nase civilizace to dokazuje. V cem jsou Össeane jini ?
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    BRAMBOREENA: můžu jenom k té informaci o DrD? Už dlouho jsem se na to chtěl zeptat někoho z původní redakce. V autorech je uvedená i jistá Barbora Krylová...nemohla to být někdejší studentka ČVUT, která následně skončila na klasické filologii a stala se vyučující v tomtéž oboru? Ptám se ze zajímavosti, jakožto její bývalý student, kterému se příliš nedaří spojit si ji s čímkoliv fantasy...
    RUFO
    RUFO --- ---
    ZUZKAOU: Jo, je to clenovec. Ale vypada to, ze jsem na neco kapl :-D
    Ted jeste z ktere z tech 2 pavoukovitych ras patri ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RUFO: Spoiler: NO COMMENT :D :D :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUFO: pavouk není hmyz, má 8 nožiček!
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Au, au. Ale na druhou stranu, tohle je možná definitivnější potvrzení úspěchu než všechny recenze na FP...
    RUFO
    RUFO --- ---
    BRAMBOREENA: mne tak napadlo ... jak vypadal zaporak v Na pomezi Eternalu ? Nebyl nahodou pavouk ? Nevypadal jako Akkütlix ???
    RIP
    RIP --- ---
    Po pravdě, já děsně váhám, jestli něco napsat a někam to cpát. Poslední roky mi poskytly poměrně přesnou představu o mých schopnostech v čemkoli z naší branže, co nesouvisí přímo s prací na textu, ať už jde o shánění peněz, organizaci nebo propagaci, a ty schopnosti jsou viditelné jen elektronovým mikroskopem, takže mám strach, abych spíš neublížil...
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    Tak Lucka Lukačovičová odevzdala recenzi na Jantarové oči. Ještě překecat Sanču a bude šerosvitová tlupa recenzentek hezky kompletní. Recenze vyjde v úterý na webu XB-1 :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Je to hmyz, ale zatím to nebylo pro děj tak podstatné, tak je tam fakt jen letmá zmínka.
    (Teď váhám - je slovo 'zatím' v téhle větě spoiler? :) My nesmíme ani naznačovat...)
    GALE
    GALE --- ---
    GENTIANA: Díky!
    Přiznám, že prvních 30 - 50 stran každé knihy se rozkoukávám a tohle mi uniklo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GALE: hned v první kapitole je cosi o ocelové soše hmyzího boha.
    GALE
    GALE --- ---
    Jak je to s Akkütlixem? Nepamatuju si, že bych někde v knize našla zmínku o tom, že vypadá jako hmyz. Není dokonce popis jeho podoby rouháním? Jen Lukas jednou žertoval na téma počtu jeho končetin. Tuhle informaci mám jen z recenzí. Nebo jsem špatně četla?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    TO: VANEK A tohle jsem první objevila já! Respektive mám časně vstávající kamarády právníky, kteří to našli a pláci mi na Facebook! :)
    Fotka je ovšem deset let stará, tyhle hodinky jsem dávno ztratila... :D

    Stála u zrodu Dračího doupěte, teď stvořila vesmír. Má dva tisíce stran - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/...-kadleckova-mycelium-09w-/literatura.aspx?c=A130724_175225_literatura_vha
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    VANEK: Na to je asi jen jedna odpověď: e-book...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ROBERT_PILCH: To jen zvenku; kombinace zrcadla a brožování je velmi nepovedená.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam