• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Jestli je A-x-Sienna podle tej Sieny v Itálii, tak s jedním n, pěkně prosím, smutně koukám. Ale na to snad nějaký korektor už přišel. (Ano, tuto chybu obzvláště nenávidím. Ani nevím, proč.)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    ALONSY: A má to navěky :).
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    GENTIANA: Na ty jsem nepomyslela :).
    ALONSY: Mám to podobně. Ještě, že se tam nemůžu přihlásit, asi by to byl další server, kde by mě neměli rádi. Někdy diskutuji dost hnusně, ironicky, štěkavě a oprskle. Jenomže dotyčná by stejně nejspíš odpovídala stylem "SF nemám ráda, protože proto..." a kolegů v práci věřících na Nibiru a na nic jiného je mi i celkem líto. Jenomže oni jsou šťastní, takže se tím asi ani nemusím trápit. Stejně mám ale někdy chuť zjistit, proč jim třeba SF přijde jako něco, co se jejich životů netýká.
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Slovníček určitě ano a kdybys přihodila i nějakou tu osenskou legendu nebo vysvětlivku, určitě by se nikdo nezlobil. :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BORGDOG: simtě, já tady řeším logistiku školení archivářů a mezitím točím pivo, takže nemravnosti, zviřátka a rodinní příslušníci v jednom, to je slušné skóre.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    GENTIANA: Sakra vážně - trochu klingonské fantazie do toho. :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    GENTIANA: Ne, ale mají Tvou bábu naprášila vobyčejná píchavka.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    jenom jedna össenská nadávka? Neřikej, že neexistuje něco jako Pes tvoju mať jebal.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Se tu teď na něj dívám...
    Slovníček ve skutečnosti není zas tak toxický, až mě překvapuje, jak málo těch termitů vlastně je... Měla jsem ho jen pro sebe jako referenční (kvůli konzistentnímu pravopisu), musela bych tam ještě dopsat výklad.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: ... a ono v tom mycelium. Tohle se mi stalo s lógrem, já ho zahrabávám do té místní hlíny nehlíny, protože to žerou žížaly a slimáky to odpuzuje, a blbci v recepci si na to pořídili kyblík s víčkem. No, spory jen lítaly a ty kotoučky z kávovaru pěkně držely pohromadě. Takže myceliální mandala nekrvavou cestou.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: já jsem pro čím dál více össenštiny, mně se to líbí.
    IDLE
    IDLE --- ---
    Slovníček nee, já bych pak měla nutkání si ho nastudovat. Pokud bude frekvence užívání össenských výrazů podobná jako v prvním dílu, tak není potřeba.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: :D To jsem tomu dala, teď mi budou všichni nosit pytlíčky od čaje... :) Totiž to je narážka na to, že ID VANEK mi vskutku už jednou pytlíky od čaje přinesl, protože věděl, že tu hnědou kompostovací popelnici máme a zahazování užitečných věcí jen tak do koše se mu příčí. Schraňoval ty pytlíčky v práci celý měsíc, takže vznikl lákavý naditý pytel čehosi, co pak týden leželo u nás na kuchyňské lince (protože všichni se báli podívat, co je vlastně uvnitř).
    Nakonec... jsme se podívali.
    :D
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    BRAMBOREENA: :) ale já si nestěžuju! A tyhlety strategie samozřejmě chápu, jen jsem prostě napjatá jak kšandy.

    A slovníček - ANO.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Život promořený houbou, toť náš cíl! Ale hezky jsi to napsal :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOIRAIN: Jak říká Vlčačka. Navíc knížka, která má být "na Vánoce", nemůže vyjít dvacátého prosince, to už knihkupci ani nové tituly neberou (až do půlky ledna, protože pak je inventura); čili nejzazší rozumný termín vydání je měsíc před, a kdo jen trochu může (čili kdo nedodělává knihu s vyplazeným jazykem na poslední chvíli), snaží se, aby to bylo ještě dřív. Tady není důvod pro nějaké fatální zpoždění - text je odevzdaný, na sazbě se pracuje, Cornholio jak vidno statečně bojuje s plísní na monitoru a jistě se s obálkou nebude patlat déle, než musí, protože je zavalený zakázkami... čili pokud si Wittgenstein najde čas na redakci, já to vidím optimisticky :)

    Otázka do pléna: měl by v knize přece jen být össenský slovníček, nebo je to zbytečná blbost?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tak já ti přinesu kyblík těchto, nechám si je posbírat od snídaní. Personál mě už za pošuka má, takže je to jedno. Nebo ti donesu flašku.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    MOIRAIN: jako děti jsme se také těšili na Vánoce, ty dárky jsou už třeba zapomenuty (zde mi tedy analogie s Myceliem trochu selhává:), ale na to těšení si pamatujeme dodnes. Zkrátka i díky tomu, i když bych samozřejmě už chtěl mít všech pět dílů na stole, se Mycelium stává součástí našeho života.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    MOIRAIN: Ono to uteče, jen si nemysli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam