• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Všechno mi to připadá jako "něco skřípnuté v houslovém klíči z různých stran a úhlů," ale moc se mi to líbí.
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Myslím, že tyhle znaky nutně potřebuju na tričko.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Nádhera - jako už minule! Tohle na mne subjektivně působí víc afro-arabsky, zatímco u těch z prvního dílu mám víc pocit, že se perský a čínský kaligraf pořádně sjeli v nějaké si-anské knajpě a společně pokreslili ubrousek. ;)
    Myslím, že kdyby byl klíč, podle kterého to rozdělit na jednotlivá písmena či radikály, tak by se to naučit dalo. V písmové perverzi nad Össe stále vede Země: Třeba pokud v Šan-si chcete ceduli na stánek s nudlema, musíte napsat: ;D
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, jsou silně nerozlišitelné. -- Což mi připomnělo, ke komu to na FB nedospělo:
    the_dimka: codex seraphinianus
    http://the-dimka.livejournal.com/6645.html
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě to chce pomocné rozpoznávací podznaky. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Laegühr. Jupí joj!

    Zde je druhá pětice krutohustopřísných össenských znaků, jak ji dvorní myceliální grafik Radek D. vytvořil do druhého dílu. Vnitřek knihy PRÁVĚ TEĎ putuje po sítích do tiskárny, nebudu ještě křičet hop, když nevím, co tam s tím ty elektrony dělaj a co se kde ještě vyvrbí za problém, ale o ty superznáčky se prostě musím podělit, nemohu jinak... :)

    A to teda Össeanům (potažmo Lucasovi) nezávidím, jestli si TOHLE mají zapamatovat; já bych to fakt nedala :D

    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    GENTIANA: Ale jo, je toho hromada; tohle mi pripada tak nejak nejproflaklejsi, ovocne stromy nepocitaje ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    PISKVOR: víc by se toho našlo. V Zuzaně a starcích je ten soud a Daniel nebo který chytrák se ptá, pod kterým stromem že se koupala a jeden dědek praví, že pod lentiškem. O mnoho let později mi to došlo, že jde o Pistacia lentiscus. Normální člověk by řekl pistácie nebo pistáciovník, takže se to jmenuje česky řečík, což se teda Preslovi a spol. vážně nepovedlo. Ale lentišek je eště horší.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BALAENA: česká jo, společnost jo, ale botanická.

    SHEALA: život je zlomyslný... příště.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BALAENA: "Muj mily je muj a ja jsem jeho, on pase v liliich"?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GENTIANA: jsem chvíli dumala, co má Česká biblická společnost společného s kytkama :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: hezký, ty budeš v brně, kde já bydlím, já ve vyšných vlkodlakoch... nějaký teleport, nebyl by na skladě myceliárních technologií, nebo gleewarinských technik?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    SHEALA: Prehlasky jsou na cesky klavesnici pod/vedle backspace a nad/vedle enteru; je to ta klavesa co v anglickym rozlozeni pise zpetny lomitko.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAR_TINA: letos tam ČBS pořádala floristickej kurs a bydleli v tělocvičně v Městě Albrechtice. Pravda, botanici jsou socky z přesvědčení, ale když botanizovali na Plumlově, tak bydleli v jakémsi laciném penzionu, takže to nebylo kvůli chudobě. (Na florisťáku jsem nebyla, bylo to v době, kdy jsme měli v hotelu nějaké odporné množství hostů... dávám dohromady herbář, díky bohům za dokonalou vizuální paměť, a bude to slabota.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SHEALA: tak to asi nestíhám, jabkařit se bylo dneska bez mé účasti, zítra mám nějaké zařizování a ve čtvrtek jedu až do konce týdne do Brna...
    BRAMBOREENA: Naštěstí na to mám lidi, ale v kuchyni cpou jabka do sklínek už měsíc (a dlužno dodat, že když jsem volala do sklárny kdesi u Protivína, jestli možno v pátek odpoledne vyzvednout paletu zaavařovaček, trochu do telefonu lapali po dechu...) a to ještě bude spousta calvadosu a meruňkovica už je a to se ještě neví, co s tím předloňským calvadosem... Vyměním za povidla, chceš?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BETCHO: Jestli mě nesežerou, šíšu dáme! :)
    BETCHO
    BETCHO --- ---
    BRAMBOREENA: Jů!!! A půjdeme na dýmku??? A zdržíš se malinko??? Jůůů!!! A budeš mít na mě hodinu čas, nebo se na tebe vrhnou nenažraní brněnští fanoušci???
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak ještě to předběžně napíšu sem: domlouvám se teď s ID Aquila, která dělá workshop na conech, že bych na letošním Fénixconu v Brně měla nějaké povídání - ještě nevím přesně o čem, ale houby v tom budou určitě, psaní taky, čili možná by to mohlo být něco jako moravský křest druhého dílu...
    Fenixcon © 2013
    http://www.fenixcon.cz/main.php
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Vidím, že nejsem jediná, kdo tady vřele miluje podzimní ovoce :D ... po předloňském neúspěšném pokusu se slivovicí (byl v ní aceton) tu od neděle každou volnou chvíli vařím povidla a ze závějí fialového hnusu vršících se na verandě skoro neubylo... :(
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GENTIANA: na kafe klidně! i na surro :) (nevím jak psát ty přehlásky:) Když tak pošta. Ve Vyšných Vlkodlakoch budu do 29.10.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MAR_TINA: no do jara tam určitě nevznikne. Oproti Osoblažsku je třeba Vidnavsko vůči turistům zvoucí náruč.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Na Osoblažsko bych rád ana dovolenou. Letošní podzim to ztroskotalo na nemožnosti najít po internetu slušné ubytování. Milé, domácké, nepředražené.
    Ale určitě tam rostou houby a mají podhoubí až do Polska.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    ZUZKAOU: to neznám, ale Osoblaha má svůj půvab. A vůbec tamten konec je takový pěkný konec světa, zatímco Bruntál je hnusný konec světa.
    BRAMBOREENA: teplou vodu tam maj, stačí přidržet.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: Sounds like a plan!
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Jinak byl jsem se poptat v Krakatitu (Praha, Jungmannova 14) a Vojta (ID Pahavaska) se tváří, že má ještě pokud ne strategické, tak aspoň záložní taktické zásoby Mycelia na horší časy. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam