• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: No, u Zemanovců by mě nepřekvapily staré matrace a psi z okolí. U Össeanů kdokoli.
    Příští týden jedu do Prahy s foťákem, Össeani řádili na rozhraní Vinohrad a Vršovic už někdy v padesátejch, dodám důkaz.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: (Myslela jsem to jako parafrázi předchozího - něco jako "Přejděte na Temnou stranu, dostanete gulášek". Z čeho je konkrétně, to bych radši nezkoumala. Dobře, já to sem dám... i když teda tohle téma vyvanulo už tuplem :D - naštěstí)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: guláš z čeho?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    GROBENIUS: Tak nedráždi bosou nohou züreghala a připoj se ke společnému mlčení.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: Chraň Alláh, že bych ho chtěl znovu otevírat.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Téma se nevyčerpalo, vyčerpala se má chuť na flame. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Chtěla jsem sem dát fotku Zemanovců a jejich předvolebního gulášku, ale pak mi to přišlo subtilní málo. :)
    Co se týče dvoudenního ticha, řekla bych prostě, že se téma vyčerpalo.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Autogramidáda má být od 13:30 do asi 14:30. Bohužel, Bouchi skončil v péči lékařů, tak asi nenapsal podrobnosti... Nicméně Pavel Poláček slíbil ještě poslat maily.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    MALKE: Tohle se mi na fandomu vždycky líbilo, ta jemnost náznaků; jak s pomocí nevyřčeného pořekadla "Mlčení je souhlas" a dvoudenního ticha vyjádřit svůj názor. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tento víkend se koná v Bílovci Bílcon, kam se z Prahy chystá psavecká úderná jednotka - a zatím se domlouváme, že někdy v sobotu by byla v knihkupectví http://www.knihkupectvi-monami.cz/ beseda s Honzou Poláčkem, Editou Dufkovou, Františkou Vrbenskou a mnou (výběr účastníků není výsledkem nějaké promyšlené koncepce, ale spíš "co dům dal a kdo na ten con zrovna přijede a nechá se tam zatáhnout". :D).

    Druhý díl s sebou mít nebudu, v Argu mě ujistili, že získat protekční balík výtisků už zítra je zhola vyloučené, protože prý "tiskárna je zavalená předvánoční lavinou" - a taky v Kosmasu změnili datum vydání z jedenáctého na čtrnáctého, evidentně nestíhají, Betcho měla pravdu :) Dotisk prvního dílu už je od včerejška zadaný a objednaný, ale počítám, že ten bude ještě později, deadline patnáctého možná pro dotisky neplatí, když ty knihy na Kosmasu už mají svůj záznam a chlíveček.

    Nicméně kdo jste z Bílovce, Ostravy a tak, můžete se k tomu rozmarnému povídání přichomýtnout, ještě sem dodám podrobnosti, až si to organizátoři důkladně rozmyslí... (není kam spěchat, že ano, je to až za dva dny :D)
    MALKE
    MALKE --- ---
    RICARDERON: Doteď jsem netušila, že jsem na straně Zla.

    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: A co teprv když si uvědomíme, že v Řepích žádné nádraží není (a kdyby šlo o http://prahamhd.vhd.cz/Draha/zlicin.htm , jezdí se odtud na úplně opačnou stranu než do Nymburka; údaje na tabuli odpovídají zastávce http://www.zelpage.cz/odjezdy-2013/celakovice-jirina.html kde ale takovou patrně nemají), to člověka opravdu začne obcházet mráz.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    MALKE: To jsem ještě nevěděl, že patříš k těm, kvůli nimž zažíváme soumrak naší civilizace, bejby.:)
    MALKE
    MALKE --- ---
    RICARDERON: Já ti už u toho prvního říkala, že není rozumné mi ho dávat, když se mi ještě nikdo nezavděčil. To ses dostatečně nepoučil?! :c)

    Prodeje by to zvedlo, kdybych byla arbiter elegantiarum, avšak Šalda je již mrtev. U blogísku, za kterým stojí anonymní nikdo (protože těžko předpokládat, že i když jsem nesmírně snadno vygooglovatelná, někdo z jeho nemnoha čtenářů si skutečně dá tu práci), se pár lidí uchechtne, pár lidí nasere, ale dost pochybuju, že by si to někdo skutečně koupil (ačkoliv jsem k tomu nabádala).
    MALKE
    MALKE --- ---
    WITTGENSTEIN: Díky!

    Přehlížíš ono "aspoň zatím". Já tam přece říkám, že Fomalhiwa existuje ("tajemný Aš~šád z planety Fomalhiwa, kterého chce Lucas přivézt na Zem"), ukazovat mi to znova je zbytečné. Jenže, jak tu už bylo (nikoliv mnou) řečeno, nehraje větší roli - Aš-šád se zapojuje ve smyslu "my ho chceme tady, Össeané se tomu brání". Bipolarita zůstává zachována. TADY.

    Ad reduktivní interpretace - ano, to je (!). Jenomže jsem ji neprovedla (jenom) já. Když mi někdo sám předloží, jak to mám (můžu) číst, proč to divení, že to tak čtu? Jestliže sama Vilma Kadlečková říká, že Össeané jsou odrazem NAŠICH (lidských) temných stránek, jestliže se na přebalu přímo mluví o jedenáctém září, jestliže ona sama v rozhovorech jedenácté září zmiňuje, proč je to najednou "jenom kachna", proč to má být najednou text o Össeanech? Vždyť ona CHTĚLA, aby lidé Össe vnímali jako paralelu. Já jsem jenom napsala, jak tedy Össeany zpodobňuje, a proč to zpodobnění vnímám jako problematické.
    MALKE
    MALKE --- ---
    BORGDOG: Nemyslím si, že by na to mělo smysl odpovídat. V podstatě jsou odpovědi na tvé otázky obsaženy v předchozích příspěvcích.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mají lokomotivy vlastní vědomí? V neděli v Řepích.

    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: Hmm, tohle už je docela neředěné. Připomíná mi to některé pasáže "Daně pro ohaře."
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: To je ovšem boží :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    GROBENIUS: Myslím, že i tvá o dotyčného světonázoru; na inside job nevěří, jen vykládal, že by mu alegorické čtení katastrofy odpovídalo spíše.

    WASSER: A vrátíte i na http://www.argenite.org/page-slovnicek-fomalhiwsky-o původní neössenský obsah?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam