• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Většinou čtu v noci, takže - Nechť ke mně přijde tma! Nechť přijde tma!
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    ALDARION: BRAMBOREENA: Skvěle, v sedm tam budu, těším se!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak to ani nechci vědět, kam příslušné zařízení spadne při čtení dílu "Pád do temnot" :D To budete holt muset být sakra opatrní a zásadně nečíst na záchodě.

    ALDARION:
    JULIANNE: Já taky doufám v nějaké delší posezení, i Sombra psala, že dorazí v sedm, ale program jako takový (řečnění, polévání, hudba) se plánuje zhruba na tu první hodinu...
    ROMI
    ROMI --- ---
    BORGDOG: ano nektere knihy maji neblahy vliv na ctecky ;) me napriklad po cteni kacirskeho dila Mraz a hry vlastni ctecka zamrzla a evidentne si se mnou hrala :-/
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    WITTGENSTEIN: Obávám se, že k jeho přesunu by byl zapotřebí nejméně jeden gleewarin a z dosavadního průběhu "Ledu pod kůží" jsem získal zlověstný dojem, že o ně brzy zavládne nedostatek - Církev by měla urychleně zvážit nábor nebo alespoň odchyt.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BORGDOG: Tady někdo chce, aby se mu ztratilo i stolní PC :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Tak se na nás musí, připomínat! A ideálně ještě jednou den předem, tak nejspíš nezapomenem! ;)

    JULIANNE: Křest audioknihy Hobit ve stejném podniku trval do půl druhé v noci (poslední hodinu už pravda, pouze v několika lidech v dosti pochybném stavu na baru, ale trval). Mycelium si doufám zaslouží víc, než dvě hodiny pozornosti. ;)
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Má cenu chodit před pátou nebo po sedmé? Mezi 17:10 a 18:45 musím být bezpodmínečně na přednášce...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BORGDOG: káď s okre? Pak tu čtečku zaručeně najdeš.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Pokorně prosím Církev Akkütlixovu, aby zajistila navrácení čtečky, která se mi ztratila před třemi dny. Jsem si vědom faktu, že jsem v ní právě četl druhou část hanebného kacířského díla Mycelium, ale bylo to čistě ze studijních důvodů a kromě toho mám kopii na PC, takže bude stejně dočten - otázku vhodného pokání zvážím později. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zde pro srovnání, jak je to zdejší mycelium vlastně hrozně levné: http://www.nejlevnejsi-knihy.cz/vyhledavani.html?q=mycelium . :)
    RUFO
    RUFO --- ---
    BORGDOG: Mam vsechno :-D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BORGDOG: Jo? U nás v antíku se objevují pravidelně, tak není problém :-)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Kdepak, nikdo neunikne, a Giles Hildebrandt už se spokojeně usmívá, jaké dostaneš školení. Vím o víc lidech, co shánějí tvé starší věci, a právě v těch prvních vydání, prý aby to měli "autentické."
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    DELLAMORTE: Uaaá, spaste duši, kostlivci ze skříní vylézají... Malaz je príma, ale Eternaal tě asi nepotěší, psala jsem to v osmnácti a je to na tom vidět :( Do druhého vydání jsem to o polovinu zkrátila, což je přesně akorát. Jestli se vážně pokusíš zdolat původní vydání, asi to bude chtít číst jenom každou druhou větu, nebo pro jistotu jenom každou třetí - to výrazně zvýší šance na přežití... :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Dneska jsem obcházel antikvariáty a byl jsem náležitě odměněn: 3 a 4 díl malazu a první vydání Na pomezí Eternaalu z čehož mám ohromnou radost. Druhé Mycelium si nechám naložit pod stromeček spolu s posledním svazkem Lovecraftových spisů.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Ještě k těm obrázkům: zrovna jsem tu vyhazovala štos dětských malůvek naší nejmladší příšery, a to mě utvrdilo v závěru, že kreslení 2D obrázků v naší civilizaci jen tak nezanikne. Úplně všechny malé děti si kreslí (a které náhodou nekreslí, po těch hned vyjede psycholog), protože to má i jiné funkce než "umění" - je to způsob, jakým se děti snaží uchopit a nějak si uspořádat okolní realitu, takový první pokus o abstraktní myšlení (z reálného předmětu se převezmou podstatné rysy a vznikne piktogram...). Skica je rychlý a názorný způsob záznamu informací i pro dospělé; i když máme 3D filmy, stejně se začne tím, že někdo vezme tužku a nakreslí scénosled jen tak na papír. Každý, kdo se chce věnovat výtvarnému umění v libovolné podobě, nejdřív vyfasuje baličák a uhel a trénuje zátiší. Je to natolik základní věc, že se imho nedá ničím nahradit, ani kdyby další nástavbové výtvarné techniky byly sebevíc sofistikované. A pak věřím, že i ty kreslené vtipy budou, stejně jako malůvky na záchodcích. :)
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    RIP: Lehký hindsight-metahumor je, že ta budoucnost, kde se nezměnilo lautr nic, je Chestertonem zasazená do roku 1984:-)
    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON:
    BRAMBOREENA: O tomhle je krásná Chestertonova předmluva k Napoleonovi z Notting Hillu, jmenuje se "O uměním prorockém", tuším. GKC za tím účelem napsal budoucnost, kde se nezměnilo ale lautr nic (čímž lidi zas jednou zvítězili v oblíbené hře "Ošiďte proroka" :-)))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Nevzpomenu.
    Proti celkové idee založit to na vztazích a ne prognostice jistě nikdo nic nenamítá, korát byla chyba tam narvat natvrdo to 26. století :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: To se shodneš s Elho Cidem, ten mi taky vyčítal, že svět Mycelia je náš svět nanejvýš za dvacet let.
    Zde si vždycky vzpomenu na nějakou tu prastarou sci-fi (JVjr jistě bude vědět), kde se psalo o tom, že v městech budoucnosti už nebudou lidi muset sami nosit do horních pater uhlí, neboť na to budou mít robotické sluhy. Ve skutečnosti se to vyřešilo totálně odlišnou koncepcí vytápění. A tak přesně to bude i v naší budoucnosti: posune se totálně jinam, než se nám teď zdá. Proto tam chci mít futuristicko-věšteckých aspektů co nejmíň; pravděpodobnost, že se seknu, totiž hraničí s jistotou :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam