• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    FIN
    FIN --- ---
    BRAMBOREENA: na larpy nikdy není dost pozdě :-) a kromě toho, i když jsme dospělí a ne vždy máme čas se "plnohodnotně" účastnit celých běhů (proto ostatně postupně existují LARPy vyznačující se krátkými běhy na pokračování), takzvaná N(on)P(layer)C(haracter)s se orgům hodí vždycky - takže kdybys někdy měla cukání, stačí se dotyčným ozvat a jako "epizodní ksichtík", myslím, bude každá neznámá tvář vítána. ono to pak "stálé hráče" vždycky vyvede z míry a nečekanost a nepředvídatelnost obohatí hru jako takovou :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Zajímavé to může být obzvlášť pro fanoušky Johanna Cabala :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIN: Tak to je krásné shrnutí, díky! :) Budeme na správném místě!

    Prague by Night u nás doma známe a oblibujeme, já už jsem holt stará a LARP jsem už dost dlouho nehrála, ale naše dvě teenagerské příšery s nimi už několik let jezdí na letní larpové kempy. Poprvé jsem potkala Amberana na Půlnočním cirkusu (někdy před šesti sedmi lety), ale tam jsem byla jen jako rodičovský doprovod, zprostředkovávající výše zmiňovaným příšerám první kontakt s LARPem. Půlnoční cirkus mimochodem za týden zrovna bude, je to pro malé i starší, doporučuju.

    FIN
    FIN --- ---
    ad Elysium:
    ano, pověsti jsou pravdivé. Elysium (Na Bojišti u Pavláku) je skutečně na témže místě, kdy kdysi dávno býval tzv. Netwave, snad jedna z prvních i-netových kaváren v Praze, kde se tenkrát hodně hrávaly všelijaké kartišky (TCGs) a pravidelně tam po večerech různí RPGčkáři rachotili kostkami a pokrývali stoly rulebooky a vším dalším příslušenstvím. a kromě toho tam spousta lidí pařívala celé noci Diablo a o víkendech se konaly celé směny prvních "klastrových akcí" typu "sjedeme se, 20 - 40 lidí naveze do podniku compy a celý víkend paříme společně Diablo anebo AoE a spol."
    během let pak prošel podnik všelijakými roztodivnými změnami, proměnami a podobami, až nedávno se jej ujali Amberan a Reinita (letití členové Prague by Night, kde Amberan je jeden ze tří "otců zakladatelů" tohoto dnes nikoliv neznámého sdružení), poté následovala celkové rekonstrukce, takže podnik je v současnosti krásně nově natřený na bílo - a po letech je tam i světlo, nikoliv bludné příšeří, a v současnosti (díky té rekonstrukci) výborně fungující vzduchotechnika. hlavní prostora je kuřácká (ale konávají se tam četné akce a la "do deseti se nekouří a/nebo vůbec ne") a vzadu je permanentně nekuřácký salón.
    k dispozici (kromě toho, že gamesníci a larpáci/fantazáci jsou opět nejen trpěni, ale i vítáni, pročež se tam konají četné afteparty i bar slouží v některých hrách, například v sérii Maškarád organizovaných Amberanem a Reinitou, coby místo pravidelného zjevování se roztodivných existencí našeho tuzemského herního světa) je nápojový lístek, včetně řady koktejlů, a velice dobře jedlá studená kuchyně místní výroby (saláty, zákusky atd. vyrábí minimálně z části bratr majitele, provozní a hlavně dovedný kuchař:).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: ... ale musíš si je obarvit nazeleno, aby to bylo stylový.
    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON: Jasně, to nejsou nějaké vulgární fousy, ale faciální myceliální protuberance!
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    RIP: můžeš říct, že jsou to myceliální zbytky po včerejším fetu...
    RIP
    RIP --- ---
    Ten awkvardní fílynk, když jedete na křest, protože máte ve městě jiné vyřizování, vyrážíte už v poledne, a v půl desáté, kdy se chcete jít oholit, nastane v celé obci havárie vody :-)
    (Update v deset: prý to mají do jedenácti opravit; a i kdyby ne, je tu zahradní pumpa /vyzkoušeno, nezamrzla/ a rychlovarná konvice :-))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    JULIANNE: Je to skvělé preventivní opatření. Když nás budou někteří hosti srát, prostě to zkuřáčtíme.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    VANEK: Výborná zpráva!
    VANEK
    VANEK --- ---
    JULIANNE: Probíralo se na FB: RICARDERON zná své pappenheimské a rezervoval prostor jako nekuřácký -- opět nevím jistě, jestli to platívá jen do deseti, nebo až do zavíračky.
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    VANEK: Hmm, hlavní prostor kuřácký... To tam asi dlouho nevydržím, pokud bude více lidí tuto vlastnost uplatňovat v praxi.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Ech, ze samého přepisování mi vypadlo "já teda o tom vím houby, ale ... " (a předchozí název byl Zulu bar, pokud to něčemu pomůže).
    RIP
    RIP --- ---
    Elysium - a na bojišti? Hmmm :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo rovnou [ Elysium ] :-)

    PIPIN: Jasně: ale taky jsem tam jednou byl s/za GOBERSem ještě zastara a hádám, že když toho starý provozovatel nechal, tak se tvrdé jádro toho okruhu, co si tam vytvořil obývák, rozhodlo převzít to na svá bedra kompletně -- v záhlaví klubu se píše "komunitní bar". Pak jsem tam byl jednou s/za GOBERSem už pod novým managementem a přišlo mi to jako příjemný podnik zasluhující podporu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PIPIN: To jsem netušila! Na historii se můžeme pozeptat, taky by mě to zajímalo...
    Současný stav je tady: https://www.facebook.com/cafebarelysium
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    Já se teď koukl do mapy, kdeže to vlastně přesně je, a mám pocit, že na tom místě býval podnik, do kterýho se před 15 lety chodilo hrát Dračí Doupě (...a kruh se uzavřel, had Uroboros se zakousl do svého ocasu:) ) a stolní RPG vůbec...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    IDLE: Já jsem tedy taky zvědavá, protože to v Elysiu vůbec neznám - otevírali ten bar teď na podzim (lze-li věřit fotkám z rekonstrukce na Facebooku), zná to tam akorát Ricarderon, tak to bude možná překvápko :) Ale já jim věřím, jsou to fantazáci/larpisti z takové té tlupy kolem Prague by Night, takže to je přiměřeně neformální a prostě se ňák vmáčknem... :)

    Akorát je tu nebezpečí, že by se křest mohla pokusit překazit Církev Akkütlixova (jako to udělala v Chotěboři, kde z příkazu velekněžky organizátoři celou akci zrušili), takže doporučujeme vzít si sluneční brýle...
    PIPIN
    PIPIN --- ---
    BRAMBOREENA: Jojo, kdyby jen na stropě...díky za podporu:)
    Pokusím se dorazit, teď to naopak vypadá, že bych spíš stihl tu pátou...radši už nebudu nic psát a když to aspoň trochu půjde, přijdu.
    A koukám že celebrit bude hodně...aspoň ten Křižník Thor bych mohl dotáhnout, Spěšný vlak je bohužel někomu zapůjčen...a samozřejmě Valhalu, ale to už asi všechno nepoberu:(
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: No já nevím, nikdy jsem na takové akci nebyla, tak proto se ptám. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam