• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BOUCHI: Tu fázi mezi pytlíkama od mouky popsanýma inkoustovou tužkou po to, co se může tisknout na papír. Ale možná se někde ta grafická úprava udělá sama, co já vim. U nás stojí kniha od těch pytlíků od mouky až po to, co vyleze z trojřezu, ale včetně redaktorů, rešeršérů, grafiků a jiných darmožroutů, tak milion, půl druhého, tak jsem to odhadem rozdělila.
    GULDUR: jenomže bez distributora jsi jakožto nakladatel v píči. Může se ti to nelíbit, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je tak všecko, co můžeš.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    GENTIANA: "Technická příprava pro tisk - 250 000." Co všechno do toho počítáš, prosímtě? Přijde mi že je tam nula navíc.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GULDUR: Tak si to spočítej. Technická příprava pro tisk - 250 000. Papír a matroš na jednu knihu velikosti mycelia - tak 25 Kč. Výroba řekněme 15 Kč. Pak si připočítej plat redaktora, korektora, nějaký honorář autorovi (je to zvláštní, ale romantická představa, že umělci je nejlépe v plesnivé mansardě, protože pouze tak stvoří geniální dílo, je velmi rozšířená, ač kolosální blbost)... a věru neskončíš na tom, že z ceny 300 dostane knihkupec tři halíře a 299.97 shrábne nakladatel, aby mohl pít šampaňské z ošlapaných střevíců nebo co je letos vrcholem dekadence.
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    WITTGENSTEIN: "knihkupec má dneska marži cca 28 procent"
    Kéž by - onehdá jsem se od jednoho knihkupce dověděl, že radši vezme od distribučky než ode mě, protože mu dá víc než 30 %, které by mohl dostat ode mě.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: No, MB je spíše takový mučedník za svou pravdu, ale jeho vytrvalost mě stále udivuje.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZOIDBERG: Shodou okolností argumentuju dvěma nejdůležitějšími žánrovými vydavateli - TJ u překladové literatury, MB u domácí.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    WITTGENSTEIN: Neargumentuj známými životními zkrachovalci, takový Jirkovský dokázal zkrachovat už ve zlatých 90. letech.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    WITTGENSTEIN: jak řikám, nebudu Vám kecat do byznysu, a když ty prodejce s marží 30% ještě hájíte, tak ok, v pohodě. Jsou to Vaše peníze co jim necháváte na marketing, kterej Vám ve finále přinese 400 stažení za měsíc, ale jemu přístupy a spoustu dalších aktivit na jeho webu, ze kterejch ovšem vy máte kulový.

    Ale zase chápu tu politiku, že čím víc stažení, tím levnější cena, tak to asi příští Brown bude zadarmo. Ale vlastně, cenu knihy určuje majitel práv nebo autor, krom teda ČR, kde menší trh, logicky se méně prodá a logicky tady musí být jiná cena než v USA, protože překlad je vlastně 60% ceny e-booku, a v USA pracujou všichni IT zadara...pardon, ale takhle to z toho článku vypadá. Je to zase míchání jablek s hruškama a rozpor za rozporem.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GULDUR: Ano, knihkupec má dneska marži cca 28 procent. Platí z toho nájem krámu, energie, zaměstnance. To není úplně málo. Totéž platí o e-distributorovi, který - světe div se! - musí mít nějakou kancelář, nějaké zaměstnance (kteří jsou mnohem, mnohem dražší než knihkupci), náklady na software a hardware a promo (ty akce "čtečka za korunu" taky něco stojí - překvápko, že ano?)

    Ad Tomský a DPH - některé věci nejsou vidět. Knihy o něco zdražily, nakladatelé - už pokolikáté - zakrojili do vlastních marže. Což jsme pocítili my, co s nimi spolupracujeme, protože nám zařízli naše milé projekty - mně pár komiksů a pokračování jedné moc milé historické detektivky. Ale jinak pohoda jazz, jako obvykle.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    WITTGENSTEIN: já vám samozřejmě nechci kecat do byznysu, to je spíš moje reflexe mediálního obrazu všech těhle agitačních článků, kdy se napíše, že má prodejce marži na e-booku 30% a je to v pohodě...nikomu to prostě nepřijde divné...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GULDUR: Tak určitě, f skutečnosťy stojí kniha jen dvacku a zbytek je čistý zisk nakladatele, který jezdí v alfa romeu, rekreuje se zásadně na Seychelách a Mauritiu a bydlí ve vilách, na které dělný lid nemá, jen se podívejte na takového Jirekovského nebo Bronce...
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    WITTGENSTEIN: pardon, ale nakladatelům už v souvislosti s cenovou politikou nevěřím ani slovo...pamatuj si doby před 10 lety, kdy Alexandr Tomský vykřikoval do médii, že zvýšení DPH, nenasytnost distributorů a prodejců připraví nakladatele o všechno a že hlavní procento ceny knihy tvoří právě tyto zmíněné položky..pak objeví a zase jsou to překladatelé, autoři a IT vývojáři kdo drží ceny e-booků vysoko...jsem zvědav kdo to bude příště...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tři problémy e-knih aneb proč na nich nakladatelé zatím moc nevydělají - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/e-knihy-rozpocet-0km-/literatura.aspx?c=A140116_090550_literatura_ts

    Ještě větší problém než udělat přesnou kalkulaci pro Nesboa je vypočítat cenu menšinového titulu. "Třeba Vilma Kadlečková, naše výborná scifistka a její Mycelium. To je přesně ta kniha, která se pirátsky stahuje ve velkém. Prodali jsme jí oficiálně jen pět desítek kusů do čteček. Kdybychom náklady na její výrobu vydělili padesáti, nemohla by stát dvě stovky, ale mnohem víc. Naopak kdyby si ji všichni piráti koupili legálně, cenu druhého dílu bychom mohli nastavit níž," popisuje Gelnar křehkou rovnováhu mezi nabídkou a poptávkou, kterou piráti narušují.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BALAENA: tak určitě :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: a to potěší, ne? že každej si tam najde tu svou postavu a neperou se o jednu, vždyť by pak byla úplně utrhaná
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Nová recenze: http://fantasyplanet.cz/clanek/mycelium-led-pod-kuzi-vilma-kadleckova (Od Zuzky Hlouškové - pěkná, hrozně důkladná, polemická :) Je zvláštní, jak ty postavy každý vnímá jinak; rozhodně nepanuje konsensus v otázce, kterou z nich trhnout mezi dveřma jako první. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: Ělinöre mi to poslala přes FB, je to boží :D Ale kdo je Lön Gëmanë mi došlo teprve teď, no to jsem teda trubka :D :D :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    Tak něco mírně össeansky motivujícího:

    Jak přežít návštěvu svatyně Akkütlixovy » Vosí hnízdo
    http://www.elinor.mablog.eu/2014/01/13/jak-prezit-navstevu-svatyne-akkutlixovy/

    (A ne, neptejte se, kdo jsou Ëlinöre a Lön Gëmanë - ještě o nich možná uslyšíte. Nebo o jejich mučednické smrti.)
    FALUCIUS
    FALUCIUS --- ---
    Dneska mi blesklo hlavou: Každej mediant začíná jako ko-mediant... a taky tak může zase skončit... :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SHEALA: bojím se že Akkütlix naopak podporuje co největší finanční ztráty tohoto kacířského pamfletu.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ALONSY: Akkutlix tě vidí. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam