• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: to si jako myslíš, že mám hromadu knih, abych dělala na někoho dojem?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: v mém okolí to nikdo neocení ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    (místo nemám, kdybych toho neměla dva, tři metry v kanclu, tak se tu nehnu. Potřebovala bych nové regály, ale můj model přestala ikea vyrábět a seriál Ulice, kde ho maj v dekoracích, asi hned tak neskončí, že bych si zašla na skládku za atelieurem...)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: Já jich většinu rozdala k vánocům. No a čtečka zesnula při nedávno někde vzpomínaném pádu z šaliny na držku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: nj. máš asi víc místa na fyzické kopie knih, než já, nebo nemáš ve zvyku číst cestou do práce a z práce, pro kteroužto kratochvíli je čtečka prostě ideální
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: Já nešetřím finské lesy, já koupila asi šest papírovejch. Z toho některé v malých nezávislých knihkupectvích, protože i knihkupci potřebujou žrát.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: Nebdí Jirkovy roboti. Pokud vím, tak si to Argo neobjednalo. Když budu surový: nemůžeme hlídat všechny knihy, protože to bohužel znamená i ruční práci - nákladově kniha vyjde na stovky měsíčně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Věz, že nad Myceliem bdí Jyrkovi roboti. Takže možná tam už bylo, ale ne moc dlouho. Což je přesně recept na zdravé prodeje: zajímavá kniha, slušná cena, e-verze dostupná na pár kliků a naopak nedostupná na Uloz.to :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mě na tom nejvíc překvapuje, že si Geňa všiml, že to ve svém nakladatelství vydal :) Z toho mám přímo radost.
    Jen tak cvičně jsem mrkla na Ulož.to a Mycelium tam není - ale zato tam mají něco, co se jmenuje "Kuře s houbovou pastou pod kůží". Přijde mi, že je to docela k věci a že by to stálo za průzkum :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MOIRAIN: IMHO jich je víc; s padesáti prodanými výtisky by se Bramboreena nedostala ani do žebříčku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WITTGENSTEIN: cítím se býti výjimečnou, jsem jedna z padesáti ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    GALE: Hoď přes tu mandalu hadr, dokud je čas!!!
    GALE
    GALE --- ---
    Rë Akkutlix!!! Pouze ty můžeš spustit stejný flame v pěti literárních auditkách. Odpusť nám hříšníkům, že jsme pochybovali. Vezmi si mou krev i tělo, ÓÓÓ Nejvyšší. Rë Akkutlix! Rë Akkutlix! Rë Akkutlix!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GULDUR: si ho založ. Narazíš na tohle WITTGENSTEIN.

    Já se ve světě reálného kapitalismu pár let pohybuju...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak ony bývaly plány i na společnou žánrovou distribuci. Ale zůstalo jen u plánů. Vždycky někdo usoudil, že by na tom vlastně prodělal, nebo že ti ostatní nejsou tak důvěryhodní.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RINVIT: jak jsem psal níže, jestli to má všechno svůj důvod a nacházíme v nejlepším možném stavu, tak je to v pořádku. Pak ani ten článek na idnes nemá smysl, protože vše co popisuje, tak ke v pořádku. A na otázku autorky článku, jestli je to dostačující si odpovězme, ano, je to dostačující.
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    GULDUR: Navíc on by i ten vlastní hromadný portál na e-knihy nebyl zadarmo, že? Nemluvě o naivní představě, že se všichni nakladatelé světa spojí a budou sdílet mnohdy citlivá obchodní tajemství. Ty navržené inovace jsou často velmi romantické, ale on bývá zpravidla velmi jasný důvod, proč to u nás funguje, jak to funguje.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    GENTIANA: ale jasně, taky nepojedu do Plzně, když budu chtít něco od Laseru. Ale kdyby tady existoval žánrovej e-shop ne e-booky provenience scifi/fantasy, kterej dá dohromady pár nakladatelství s tím, že to bude fair trade vůči nakladatelům, tak půjdu raději tam, než na palm knihy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GULDUR: jenomže normální člověk jde do knihkupectví. A bez knihkupectví je nakladatel v prdeli. Tak to prostě je. Stoupni si ke dveřím v knihkupectví a ptej se lidí, proč si to neobjednají od nakladatele a budou na tebe čumět jako sůvy, proč by to dělali, když můžou jít do knihkupectví.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    WITTGENSTEIN: ano, to souhlasím, data sedí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam