• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: myslím mycelium jako dar! Knihovnu bych velkou ráda měla, ale kam ji na 42 m2 včetně příslušenství dát, když tu chci mít ještě šicí dílnu a šperkařský atelier, to fakt nevím, asi to dalších dimenzí
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: to si jako myslíš, že mám hromadu knih, abych dělala na někoho dojem?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: v mém okolí to nikdo neocení ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    (místo nemám, kdybych toho neměla dva, tři metry v kanclu, tak se tu nehnu. Potřebovala bych nové regály, ale můj model přestala ikea vyrábět a seriál Ulice, kde ho maj v dekoracích, asi hned tak neskončí, že bych si zašla na skládku za atelieurem...)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: Já jich většinu rozdala k vánocům. No a čtečka zesnula při nedávno někde vzpomínaném pádu z šaliny na držku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GENTIANA: nj. máš asi víc místa na fyzické kopie knih, než já, nebo nemáš ve zvyku číst cestou do práce a z práce, pro kteroužto kratochvíli je čtečka prostě ideální
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MOIRAIN: Já nešetřím finské lesy, já koupila asi šest papírovejch. Z toho některé v malých nezávislých knihkupectvích, protože i knihkupci potřebujou žrát.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    WITTGENSTEIN: Nebdí Jirkovy roboti. Pokud vím, tak si to Argo neobjednalo. Když budu surový: nemůžeme hlídat všechny knihy, protože to bohužel znamená i ruční práci - nákladově kniha vyjde na stovky měsíčně.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Věz, že nad Myceliem bdí Jyrkovi roboti. Takže možná tam už bylo, ale ne moc dlouho. Což je přesně recept na zdravé prodeje: zajímavá kniha, slušná cena, e-verze dostupná na pár kliků a naopak nedostupná na Uloz.to :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Mě na tom nejvíc překvapuje, že si Geňa všiml, že to ve svém nakladatelství vydal :) Z toho mám přímo radost.
    Jen tak cvičně jsem mrkla na Ulož.to a Mycelium tam není - ale zato tam mají něco, co se jmenuje "Kuře s houbovou pastou pod kůží". Přijde mi, že je to docela k věci a že by to stálo za průzkum :D
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MOIRAIN: IMHO jich je víc; s padesáti prodanými výtisky by se Bramboreena nedostala ani do žebříčku.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    WITTGENSTEIN: cítím se býti výjimečnou, jsem jedna z padesáti ;)
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    GALE: Hoď přes tu mandalu hadr, dokud je čas!!!
    GALE
    GALE --- ---
    Rë Akkutlix!!! Pouze ty můžeš spustit stejný flame v pěti literárních auditkách. Odpusť nám hříšníkům, že jsme pochybovali. Vezmi si mou krev i tělo, ÓÓÓ Nejvyšší. Rë Akkutlix! Rë Akkutlix! Rë Akkutlix!
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GULDUR: si ho založ. Narazíš na tohle WITTGENSTEIN.

    Já se ve světě reálného kapitalismu pár let pohybuju...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Tak ony bývaly plány i na společnou žánrovou distribuci. Ale zůstalo jen u plánů. Vždycky někdo usoudil, že by na tom vlastně prodělal, nebo že ti ostatní nejsou tak důvěryhodní.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    RINVIT: jak jsem psal níže, jestli to má všechno svůj důvod a nacházíme v nejlepším možném stavu, tak je to v pořádku. Pak ani ten článek na idnes nemá smysl, protože vše co popisuje, tak ke v pořádku. A na otázku autorky článku, jestli je to dostačující si odpovězme, ano, je to dostačující.
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    GULDUR: Navíc on by i ten vlastní hromadný portál na e-knihy nebyl zadarmo, že? Nemluvě o naivní představě, že se všichni nakladatelé světa spojí a budou sdílet mnohdy citlivá obchodní tajemství. Ty navržené inovace jsou často velmi romantické, ale on bývá zpravidla velmi jasný důvod, proč to u nás funguje, jak to funguje.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    GENTIANA: ale jasně, taky nepojedu do Plzně, když budu chtít něco od Laseru. Ale kdyby tady existoval žánrovej e-shop ne e-booky provenience scifi/fantasy, kterej dá dohromady pár nakladatelství s tím, že to bude fair trade vůči nakladatelům, tak půjdu raději tam, než na palm knihy.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GULDUR: jenomže normální člověk jde do knihkupectví. A bez knihkupectví je nakladatel v prdeli. Tak to prostě je. Stoupni si ke dveřím v knihkupectví a ptej se lidí, proč si to neobjednají od nakladatele a budou na tebe čumět jako sůvy, proč by to dělali, když můžou jít do knihkupectví.
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    WITTGENSTEIN: ano, to souhlasím, data sedí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam