• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    dneska jsem sla s kamaradkou/asistentkou ven, kamaradka chtela lezt na strom. Bohuzel strom byl porostly houbami a prorostly myceliem. (Ne ze by se ji mycelium hnusilo, chran Akkutlik, ale prej by pod ni mohl strom rupnout.)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ARXIE: tohle to by snad mohl v kniznim prumyslu opravdu menit jedine neco jako Netflix ve TV a filmu ...
    standardni distribuce knih - a ted i ebooku - v tohle vydavani dilu v urcitem casovem sledu s pauzama (i kdyz uz jsou napasane a pripravene) nebude chtit zmenit... je to pravdepodobne ta nedrsnejsi-nekamenejsi tradice knizniho vydavani jako takoveho...
    Pritom si nemyslim, ze to je ku prospechu autoru a prodeje dila. Je to takova nejaka podivna, zkostnatela tradice na ktere nakladatele asi budou trvat, i kdyby nakrasne uz zacali vychazet prevazne JEN ebooky a teda naklady na tisk a distribuci uz nebudou tak vyznamne ve hre...

    Ze se to da zmenit dokazuje az ta digitalni vydavatel-distribuce filmu a serialu jako je ten Netflix ...
    vydava a produkuje treba opravdu velice slusnej serial "House of Card" a premiera nove sezony znamena vzdy vydani vsech 13. epizod jedne sezony najednou! a svete div se - serial je hodne uspesny a popularni! :)) vydavat to beznej vydavatel, tak to absolutne nepripada v uvahu, to je nam asi jasne vsem...
    Zde se ledy pohnou az tehdy, kdy se zmeni vydavatelske prostredi a posune se jinam nez je ted ... coz u knih bude asi trvat hodne desitek let! :O(
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    az kveten? tak to si pockam na dalsi dily a vemu to pote komplet, tyhle prostoje nici linku a v kvetnu uz vetsinu osseanskych znaku po nekolikamesicni absenci ani neprectu :)

    diky.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI
    FIFI --- ---
    ARXIE: duben? Neměl to být až květen = veletrh?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ARXIE: den knihy, takze duben, diky;)
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    ma smysl ptat se na datum vydani dalsiho dilu? ...a kdyz je tam takova dira, nebudou dva naraz? :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Nezmínila se ALONSY že někam mizí, pod lavinu nebo tak?
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    RIP
    RIP --- ---
    Speciálně pro nákup hnusného zboží by se možná mohl zavést i dobytcoin.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    No a kdo je hravý nebo trpělivý, může zkoušet třeba http://freebitco.in/?r=199932 nebo https://primedice.com/index.php :-) Anebo tak tisíc dalších klikaček.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: U bitcoinu už ano. Ale existuje celá řada dalších kryptoměn, mnohem novějších, kde ještě není diff (obtížnost) tak vysoko a hlavně jsou navržené tak, že jde těžit hlavně na grafických kartách nebo i procesorech. A výtěžek pak jde snadno za bitcoin vyměnit nebo si ho podržet číhat nejvýhodnější kurz. Já si s tím hraju od ledna...

    FERRYH: To je častečně odpověď i pro tebe. Samotný bitcoin už dnes opravdu nejde těžit jinak než na specializovaných ASIC Minerech za obrovské sumy a ještě ve velkých poolech. Ale pokud máš jen trochu výkonnější počítač nebo přístup k nějaké síti nebo grafickým kartám, stále jde docela vydělat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: tak já mám informace dost povrchní, akorát jsem jaksi získala pocit, že ten výpočet je dost hardwarově náročný.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Nejspíš máš a ani o tom nevíš. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: Určitě to je složitější, takže by to pro mě bylo dobrý, že bych konečně nějakou získala - a pak bych mohla chodit s myceliální kartičkou a virtuálně cinkat virtuální měnou v kapse! :)
    Jinak ono se to jistě i koupit dá prostě za peníze dle směnného kurzu; akorát různí dobráci - vlády, centrální banky - kteří chtějí mít na peníze (jakožto na celou tu myšlenku, že peníze existují a někdo je vydává) monopol, to nelibě nesou... Ale co jsem si všimla, nedávno tu vzniklo auditko [ Těžení kryptoměn ] , tam se jistě lze informovat lépěji (ne že bych to moc zkoumala, stejně nemám hardware na to, abych něco těžila, že ano. :D).
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    FERRYH: Do pošty... :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    stydim se jako ajtak zeptat - ale stejne to udelam: a jak se takovej bitcoin pro normalniho uzivatele vubec ziska? neni ziskani tehle e-meny pak slozitejsi nez proste zaplatit korunama? ;O))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Myslím, že někde už to zkouší.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pěkný :)
    Tak mě napadá - proč se vlastně neprodávají e-booky i za bitcoiny? Nebylo by to náhodou tak nějak stylovější? :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam