• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MEANKITTY11: To je smutný. (A na reklamaci - tohle pošta většinou platí.) :( Ale jde to - nechal jsem si posílat nějaké staré japonské tisky, dost křehké (jen Meidži, nejsem milionář, nemá smysl mne navštívit s pajcrem ;D) a dorazily zabalené v trubici zabalené v bublinkové fólii zabalené v krabici úplně v pohodě.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: ZOIDBERG: Tak jo, já mám jenom strach, že by mi to na poště okousali, je to daleko. Podepsanej Born mi přišel s trhlinou uprostřed.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No vida, tady vedle Stryx měl právě podobný nápad - [ STRYX @ iiiiiI[ Stryxovo obrazky ]Iiiiii ] :) To, jak to pojal, mi připadá jako poměrně schůdná cesta - účet na Fleru, série po šesti kusech, a od téhož obrazu obě varianty (levnější plakát, dražší plátno na rámu), úzká nabídka (má tam jen asi čtyři obrázky plus prostírání, ale s tím, že po dohodě může nechat vytisknout i jiné)...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MEANKITTY11: Ale v digitální verzi nebudeš mít vlastnoruční podpis umělce, a poslat se to dá v tubusu, to je to nejmenší.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANKITTY11: ti to klidně pošlu, už na to mám takové ty krabice na role :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    CORNHOLIO: Podle mě je lepší kvalitní tisk na papír, s tím už si každý může udělat, co chce a hlavně jak chce.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    CORNHOLIO: Já bych si s dovolením přála koupit digitání verzi/e a nechala si to vytisknout tady, kdyby to bylo možný.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: To je skvělá zpráva! :)

    Ty volné listy, to je něco podobného jako portfolia, která teď nabízí galerie Nemesis? (Dneska jsem to viděla na FB - je to hned nahoře na jejich stránce https://www.facebook.com/pages/Galerie-Nemesis/144571038910715?fref=ts - od tří výtvarníků nabízejí soubor jejich prací, a pak jeden velký "hromadný", kde snad taky něco máš, neb tě tam uvádějí...) Podle toho, co píšou, v Nemesis zvolili papír.

    A já bych se taky skoro přimlouvala za papír - člověk si to může zarámovat a pověsit stejně, ale ti, kteří prostě sbírají grafické listy a přechovávají je v deskách, by neměli problém s uložením. Ale jak ono to je? Musí být nějaký minimální "náklad"? Nebo je to "print on demand" podle zájmu?

    A ještě to má tuším jeden aspekt, který mi letmo objasňovala Jana Šouflová, když jsem byla teď na jaře na její vernisáži (kde tisky taky prodávala): existuje tisk digitální (levnější, ale ne tak dobrý) a tisk umělecký (dražší, ale barvy mají větší hloubku a vůbec to působí víc opravdově, ty její vypadaly úplně jako originál akvarel...). Obrázky tam měla na prodej v obou variantách. Taky píše o malosériových tiscích - http://www.maffet.cz/prints.html a má tam odkaz na tiskárnu, ale teď se tím pročítám a nejsem z toho moc moudrá, skoro mi připadá, že je možné mít taky tisk na papír se strukturou plátna, to by bylo možná taky řešení - http://www.obrazkarna.cz/hahnemuehle/

    Myceliální papír by byl samozřejmě nejlepší, ale "strukturovaná celulóza", to zní taky dobře, no ne? :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Ok, mám dotaz. BRAMBOREENA mě celkem zviklala, takže uvažuju o tisku obálek Mycelia jako plakátů... pokud byste o to měli zájem, preferovali byste spíš tisk na kvalitní papír (tj. dá se to zarámovat, do pasparty, nebo použít jen jako plakát), anebo tisk na plátno napnutý na blindrámu? (tj. dá se to rovnou jak to je pověsit na zeď)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RAHANUR: Já ale taky dělám z fima kytičky! Smrdutku například! (tedy spíš rafflesii). V džungli požírá malé černoušky... a já se tím zkrátka volně inspiruju :) Moje je MENŠÍ.



    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    BRAMBOREENA: to se petře růžové bude moooc líbít. Všichni ostatní dělají kytičky, kuličky..jen ty oči mimozemštanů :o)))
    SARGO
    SARGO --- ---
    Bramboreena: ha! Vhodné do deště a k brždění pádů. :-D Takže fimo: dumala jsem tu právě, co to sakra je. Z fima umím udělat kuličku 8-)

    Shadwalker: na to ani nepotřebuji moc přesvědčovat. I když v tomto opětovném čtení postupuji velice pomalu (a že to dá práci - číst pomalu), dvojka nezadržitelně ubývá a do dvanáctého rozhodně nevydrží. Abstinenční příznaky nápadně připomínají hlad po laeguhrlu (přehlásky prominou) a ukázky ho rozhodně neutiší. :-))
    FIFI
    FIFI --- ---
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BRAMBOREENA: Ne, ne, ne! Záhrobním hlasem budeš deklamovat: "Chceš-li Svět Knihy živ opustit, Mycelium zakup si!".
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Oni je hlavně mají skládací. Prostě kus kůže (jako u slonů), který dokážou svinout až těsně k hlavě, a nebo naopak roztáhnout do šíře. To se z fima špatně napodobí... Myslím, že ani tenhle gadget - ZUZKAOU - by to neutáhl, celé je to holt napevno.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: A s transparentem! A s velkým nápisem na zádech: "Chodím tady postrojená jak magor a propaguju svoji knihu, protože jí věřím!" :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    SARGO: V tom bude Vilma chodit na Světě knihy :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Ta maska je výtečná! :-D
    Dumali jsme tu doma, že ty uši jsou opravdu veliké, neb v nějaké chvíli Pinky váhá, kdo se k ní blíží a pozná až podle kůže, že to není člověk. Ale fakt je, že tam měla Kamila na hlavě kapucu, ne-li přímo kápi. Rozhodně jsou fakt... pořádné. Mají v nich alespoň nějaký speciální smyslový orgán? :-))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    šmarjáááá
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: teoreticky by ta papírmaš s pletivem mohla jít namontovat na tohleto http://www.ebay.com/...comimi-from-Japan-/261455274682?pt=US_Costume_Accessories&hash=item3cdff2e2ba

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam