• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Na povrch doporučuju latex, dá se výborně barvit a líčit, u šikovnějších maskérů nenajdeš přechod mezi člověkem a maskou. Ale nejsem si jistý, zda by to šlo udělat celolatexové, nebo by ty uši už nechtěly nějakou vnitřní konstrukci nebo výplň...
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: To je dobrý materiál, ale bacha na ruce.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Tak už vím, z čeho bude PŘÍŠTÍ maska Össeana: z montážní pěny! http://themetapicture.com/man-turns-his-scrap-car-into-a-beautiful-sports-car-using-expanding-foam/ ) :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Potřebujete se zbavit fanoušků či co? :D (Půlka umře na infarkt, zbytek uteče...)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Můžu to hodit na FB Arga? :---))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Stačí použít lepší typografii (a pořádně to naskenovat / dát na net, ach jo); a samozřejmě on už jednotný autor dělá pro estetické vyznění divy.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Nebo úpěnlivě otravovat Cornholia, jestli by k tomu třeba nepřidal bonusový šestý obrázek - třeba Kamëlë zepředu :)

    S grafikou se nepočítá (nebo tedy to mě ani na vteřinu nenapadlo, že by na tom tisku byly i nápisy); jen obrázek sám o sobě.

    A máš pravdu, určitě se dá najít hezčí rám než ikeácký, mně šlo spíš o to uspořádání.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VANEK: Tak to už rovnou šikovnou poličku a vystavovat tam ty knížky jako takové - i když chudáci vazači nebudou mít na prémie:-D

    Vida, vlastně mě zatím nenapadla myšlénka, že se tam asi počítá s názvem knížky a tím vším psaním okolo.

    BRAMBOREENA: naštěstí existují i hezké rámečky, ne nutně ty příliš ikeácké. Na Fleru je na míru udělá hned několik lidí za normální cenu. Sesazení vidím pořád spíš problém v množství, než že by se to (asi) nedalo vymyslet nějak pěkně - asi budeš muset dopsat ještě šestý díl, aby to vycházelo - nebo alespoň vydat samostatně dodatky a slovníček :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BANSHEE: To je prostě bydlenkovská úprava :) Abych jako zmapovala ty nejhlubší hlubiny pekla, do kterých lze klesnout :) Cokoliv jiného už bude jenom lepší.

    GENTIANA: pokud jde o "střílny" z Ikea - taky to není vyloženě můj vytoužený typ obrazu, ale obávám se, že pět příbuzných obrázků v řádce nějak podobně vždycky dopadne, i když budou třeba zarámované samostatně. Když se řekne "sesadit obálky dohromady a udělat z nich plakát", představím si něco takového jako tady tuten plakát Akademie - a ten byl sice fajn coby nástroj propagace atd., ale mít ho jako povznášející umělecké dílo na zdi bych nechtěla.

    RIP
    RIP --- ---
    BANSHEE: Meanwhile in France (?? Franse???), před jednou reformou pravopisu... :-)
    Revue Historique De Provense (French Edition): Anonymous: 9781144621160: Amazon.com: Books
    http://www.amazon.com/Revue-Historique-Provense-French-Edition/dp/114462116X
    BANSHEE
    BANSHEE --- ---
    BRAMBOREENA: Ten nápis "PROVENSE" je vskutku ďábelský:-)) To si ty knížky opravdu nezaslouží...;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tak střílny z Ikey bych vážně nechtěla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Přiznej se, ty si to představuješ v zásadě takhle! Uaaá, nikdy, do toho já nejdu!!!! :D Jen přes mou mrtvolu.

    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: No a nestačí koupit výtisk od každého dílu, obálky odříznout a zarámovat, knížky dát převázat, aby vydržely pravidelné očítání, a win-win řešení je tu? ;-) Teda, krom kručení v žaludku CORNHOLIOVy rodiny, no, ale nikdo není dokonalý a umění je třeba přinášet oběti.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Mimochodem, po dočtení druhého dílu Mycelia jsem usoudila, že autorka si psaním ve skutečnosti vybíjí nenávist k lidstvu. Zlomyslně se baví utrpením nebohých čtenářů. Zatracenci, kteří udělali tu chybu, že se nechali pohltit příběhem, a zapadli až do uši do úvah, kdo je tu vlastně kladný hrdina, jí slouží za potravu. Po nocích číhá pod okny a plna blaženosti naslouchá zoufalému vytí nad posledními řádky. Ta neuvěřitelná důslednost, s jakou se úplně všechny postavy ocitnou v co největším srabu, to už chce skutečné odhodlání! Copak se to vůbec může stihnout všechno probrat a vyřešit v pouhých dalších třech knihách? A ještě to vědomí, že ty tři nevyjdou naráz a tohle celé je třeba si prožít ještě dvakrát...!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Nebo seřadit všech pět za sebou (jako do jednoho rámečku), ale "nějak" mezi obrázky udělat přechody, aby to působilo jako taková sympatická procházka myceliálním světem.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jo! Tak by to pro nás prostorové minimalisty dávalo asi největší smysl. Stejně si nedovedu představit, jak by se to "sesadilo" :-) Má dvorní dodavatelka rámečků by jistě z dalšího netradičního formátu jásala blahem... :-D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    CORNHOLIO: Zcela mimo, ale mně by se ty vrchní části líbily jako vzor na tapetě. Zrovna potřebuji tapetu asi tak metr krát tři metry, to třikrát :).
    Ale k té nabídce... jsem pro první možnost. Rámeček bych si vybrala sama.
    A co rozměr?
    Když jsem byla malá, viselo nám v obýváku x obrazů ženštin od Muchy. Teď by mi tu visela plíseň, jů :).
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: No, nadimenzované, nakladatelé si leckdy nechtějí nechat vysvětlit, že titulku na knihu, byť i formáten nevelkou, prostě malíř nenamaluje na A4 , že minimum je A3 a raději i větší...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (vida, našla jsem tam i pětici: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70185825/ )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Jéje, to mi nějak uniklo, teď to teprv vidím, Happy Anniversary je úžasný obrázek!

    CORNHOLIO: Musím říct, že myšlenka, že by se to celé "sesadilo" jako patchwork a vytisklo na jednu plachtu, se mi moc nelíbí. To bude jak reklama na knihy :) Ty obrázky jsou krásné, snové, a když už je mít na zdi, tak spíš jako artefakt a umělecké dílo.

    Původně jsi psal (či jsem si to tak vyložila, kdyžtak mě oprav), že obrázky jsou nadimenzované na určité rozlišení, jaké bylo potřeba na obálku knihy, a nedají se nijak výrazně zvětšit, čili jsem si tak nějak zafixovala, že velikost starobylé zámecké olejomalby nad krb je v zásadě vyloučená, a tím pádem si od té doby představuju cosi jako tohle: http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20267456/ (prostě řádku ne úplně obřích obrázků, které by se uspořádaly a zarámovaly nějakým podobným stylem).
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Taky hlásím, že místa mám dost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam