WITTGENSTEIN: Přesně! Po takovém článku mám chuť vzít paličku na maso a ty sfingy rovnou roztřískat na drť a padrť - a když jsem v tom, tak vzít jedním vrzem i B.H. :) Zatraceně, když chce člověk něco prezentovat navenek (například přiblížit obskurní žánr zvaný sci-fi čtenářům Aktuálně), měl by držet lajnu, potlačit pokušení připadat si jako "investigativní" novinář a nemachrovat s rádoby "insiderskými" informacemi o "prohnilém systému" (či co to jako mělo být). Je to hrozně provinční. Tak hrozně české. Nikdy neřekneme, že máme něco pěkného - vždycky jenom, že jsou v tom chyby.
Tebe chápu, že v Akademii nehlasuješ. Ze stejného důvodu nebudu ten B.H. článek nikde komentovat - protože by mě okamžitě někdo obvinil, že se mi to nelíbí, protože to znevažuje moje dvě čerstvě získané obludy. :D Akademie je smutná záležitost. Je v tom šílená spousta práce mnoha lidí, a pak někdo přijde a začne to shazovat, aby si připadal chytrej. Kdejaká blbost se prezentuje se vší vážností. Udělují se ještě mnohem obskurnější ceny. A trubky scifisti si kálejí do vlastního hnízda a pak v tom vesele šlapou. Ne ne, přátelé, takhle to ghetto fakt neprolomíme :) Nikdo nás nebude brát vážně, když se nebudeme brát vážně sami.