• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VLCACKA:
    ALDARION:

    Aš~šádovy horké ruce na zádech. A proč vlastně ne rovnou na zadnici?
    Lucas zatínal zuby. Zatínal taky pěsti a sbíral veškeré své sebeovládání; a že ho potřeboval spoustu, jestli se neměl okamžitě rozběhnout ke dveřím! Panika v něm narůstala; náhle se v ní topil, jako by sklouzl do močálu, zalitý ledovým bahnem čirého děsu. Síto vědomí pomalu přesévalo jistou hrůznou představu; jistou nepříliš lákavou možnost, která nečekaně vyvstala v sinalém záblesku onoho nechvalně známého elektrického oblouku, který se u lidí nadaných takzvaným šestým smyslem někdy vzklene mezi intuicí a vzpomínkou a kterému se podle okolností říká Osvícení, Nápad, Inspirace či Prozření. V tomto případě to ovšem bylo spíš Skandální odhalení.
    Z jeho vzpomínek promluvila Ruth Dashová; Ruth ještě na D-alfě, pár týdnů před svou smrtí... její zajíkavý hlas a nervózní smích a pracně hledaná slova. Co že to o Aš~šádovi říkala?! Byla to snad jenom její uhozená teorie. Jen její osobní pocit. Jistě! Její ničím nepodložená averze.
    - Dbá o sebe až přehnaně. Ve všech ohledech, vykládá Ruth rozechvěle. – Každé ráno nejmíň hodinu cvičí... doopravdy příšerně dře, tedy aspoň pokud já vím... a dvakrát denně se koupe. Ty jeho vlasy a disciplína a tak nějak... celkově... Víš, zkrátka mě napadlo... jestli třeba není tak trochu... no, prostě trochu teplej.
    Lucas se otřásl. Ruthiny teorie pečlivě vyslechl a založil do paměti, ale zrovna nad tímhle aspektem se nijak zvlášť nezamýšlel. Bylo mu úplně ukradené, jestli je Aš~šád na ženské, na chlapy, na ovce nebo kdoví na co. Když Ruth krátce poté zemřela, Aš~šád prohlásil, že o ni stál; a Lucas to vzal jako fakt a otázku Fomalhiwanovy sexuální orientace dál nezkoumal. Ovšem teď to rozhodně přitáhlo jeho pozornost.
    Jeho rozum se činil a hledal argumenty, které by takovou možnost popřely. No tak, Lusi... vždyť je to absurdní! říkal si. Na homosexualitě přece nic není. Zvlášť mezi umělci a příznivci různých duchovědných směrů je vysloveně v módě – a právě to jsou pro Aš~šáda potenciální klienti; tak proč by to proboha tajil? Bylo by výhodnější udělat z toho součást image! Jenže on jaktěživ nedal najevo sexuální zájem o jiného muže. Ve skutečnosti přece spí se Sofií... a Sofie věru není chlap! Sofie je pěkně vyvinutá ženská. Sofie je-
    Lucas cítil, jak mu hučí v uších. Strach mu hořkl na patře.
    Ano, Lucasi; tady to máš. Aš~šád je telepat. Přesně zná tvoje preference a trapnou úzkoprsost a vcelku indiferentní názor na vypracované mužské hýždě. Samo sebou, že spí s tvou sestrou.
    Protože ví, že nemůže spát s tebou.
    Nadával si za takovou pitomou soběstřednost; za trapný narcismus a namyšlenost přebujelého ega, které mu podsouvá možnost, že by se takový výstavní nadsamec z kulturistických časopisů, jako je Aš~šád, mohl zajímat zrovna o jeho zchátralou tělesnou schránku; ale sotva mu v hlavě jednou vzklíčila ta možnost, nezadržitelně se obalovala lešením logických konstrukcí. Možná se nedívá na tělo. Možná ho vzrušují barvy tvé aury. Vždyť co všechno by se tím dalo vysvětlit, Lusi?! Aš~šád na Deimosu II... a jeho nepochopitelné rozhodnutí odejít právě s tebou. Jeho málem až vášnivá nenávist k tvé osobě, probuzená bez zjevné příčiny a svědčící o silném citovém zaujetí tam, kde měla být pouhá lhostejnost... jeho neustálé útěky a návraty, při pohledu zvenčí tak nelogické, ale přesto kopírující jistý vzorec... Ne, Aš~šád se v žádném případě nechová jako člověk, který postupuje podle chladně racionálního plánu – kupředu, levá, systematicky, rovnoměrným přímočarým pohybem! Existuje jakási mohutná síla, která jím smýká sem a tam; a ta se sice nedá přímo měřit, ale třeba by se dala vypočítat přes Newtonovy rovnice z pozorované dráhy. Vždyť dráha je tak zjevná. Aš~šád klopýtá, jako by ho vlekli na laně. Mění svá rozhodnutí v závislosti na momentálním výsledku jakéhosi úporného vnitřního boje. Ovšem ať už je za tím cokoliv... ať jsou důvody sebebizarnější... ve středu toho bojiště jsi naprosto nepochybně ty.
    Lucas cítil, jak mu po zádech teče ledový pot. Aš~šád si celou dobu dával dobrý pozor, abys nic z toho nepostřehl. Jenže teď už nemusí nic skrývat. Ty jsi přece v pasti.
    Uzavřeli jste smlouvu. Dlužíš Aš~šádovi jakousi blíže nespecifikovanou službu.
    Jaká služba by to asi tak mohla být?!
    Nu... pokud šlo o odpověď na podobnou otázku, napadalo ho leccos. Zatracená představivost! Ovšem jeho racionální mozek tyhle nechutné detaily vzápětí rázně odsunul stranou, protože jiná otázka byla naléhavější. Dobrá; a pokud to tak je, co s tím uděláš, Lusi?!
    Oči mu zalétly ke dveřím. Veškeré jeho instinkty měly názor naprosto jasný.
    Pokud nechceš, aby po tobě Aš~šád vyjel a nacpal ti pracky do rozkroku, musíš okamžitě pryč.
    A v žádném případě si nesundávej košili.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    VLCACKA: Pravidlo 34. Yaoistky by byly nadšené... ;)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    CORNHOLIO: No jen aby z toho nějakýho dobytka nenapadlo udělat hentai.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNHOLIO: tím pádem Lodě potřebují velká chapadla...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SARGO: já to říkám pořád - Mycelium jako manga: spektakulární exteriéry, tmavovlasý bledý emo hrdina, druhý hero je dlouhovlasý blonďák se superschopnostmi, nešťastná láska zakřiknuté dívky, děsiví mimozemšťané, to vše v manga kresbě pro náctileté holčičky. Celosvětový úspěch zaručen:)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Vilma nově na Šrámkově Sobotce! Autorské čtení ve čtvrtek 3. 7.!
    SARGO
    SARGO --- ---
    ZUZKAOU: Opálený blonďák s černovlasou bledulí! V tom vidím splněný ff sen zejmnéna pro výtvarné oddělení. :-D

    RIP: Leč v savu, jak každé dítě ví, gerdánci šíří virus pončový. ;-)
    RIP
    RIP --- ---
    Vy saláti, já už fanfic dávno píšu:

    MYKOCIDA

    Stále víc a více liju
    Sava plnou termosku.
    Tím zabráním myceliu
    vrůstat lidem do mozku.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: Tak scény Aš šáda a Lukase doufám budou součástí kánonu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BORGDOG: V tom případě ale radši ten slash! :D
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    BRAMBOREENA: Neříkej dvakrát, s mou kolegyní z AIÖ jsme už něco málo zvažovali...
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    BRAMBOREENA: Ta je souběžná s fází slashfic.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Fáze parodií přijde až potom :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: A MUM po dočtení třetího dílu čte Kostkaře - tomu říkám kontrast :) Ale Kostkař je úžasná kniha, kdysi se mi moc líbila :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    VANEK
    VANEK --- ---
    Napřed se kniha recenzuje. Pak se stane etalonem.
    Kostičas – kult, který vás nemine // JamArt.Net
    http://jamart.net/kosticas/
    Kdybych měl tuhle úvodní knížku série k něčemu přirovnat, tak s přimhouřením obou očí sáhnu buď po Hunger Games Suzanne Collins nebo domácím Myceliu Vilmy Kadlečkové. Hunger Games budou blíž díky hlavní hrdince, houbičková sága kvůli jiným než lidským bytostem a taky jasnovidectví.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: No jen to řekni naplno! Jako... jako... Pinkertýna :D
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Už se pro začátek umíš tvářit jako jeho příští oběť :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě tuhle sem musím dát, ta je totiž boží :D Václav Procházka, který tam četl se mnou, má dar tvářit se na všech fotkách jako zarytý masový vrah; to bych chtěla umět!!!

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Náhodou, ještě tam byla šmajchlpohovka (či spíš šmajchlfuton)!. Akorát se na ni nikdo neodvážil.
    A navíc já seděla na zemi :D

    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: A pak že nebudou třeba rezervace, když jsem zabrala poslední židli! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam