• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Podpisy až na letišti. :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Pomalu se z tebe stává tadlecta lecebrita. Už se těším, až se objevíš na obálce Blesku. "Závislá na houbách! Nutí k tomu i své děti!!!"
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Já se těšil na ten sušák a nic. :) Je pravda, že vitráže jsou fotogeničtější :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím ozvěna Cornholiových dračích vitráží dolehla až do Práva...


    Dobrý den, paní Kadlečková, vám přeje redaktor Zdeněk Smíšek ze středeční přílohy Práva - Dům a bydlení (též www.novinky.cz -bydlení - jak bydlí VIP).
    Nerad bych rušil, ale chtěl bych tímto požádat o článek a přijetí u vás doma. Viděl jsem vás včera v televizi v rozhovoru o tom, jak ilustrace do knihy prostupují i do vašeho interiéru. To je něco pro nás! :)
    Můžete nás někdy příští dny přijmout u vás doma (adresy neprozrazujeme) tak na hodinové povídání a focení?
    Děkuji za pochopení i odpověď či případné pozvání a přeji hezké dny!


    Už vím, co budu dělat v příštích dnech. Drhnout záchod!!! Aby se pěkně lesknul, než si ho nafotěj. A pak, pak PAK zasáhnou spóry záludných hub ještě taky nevinné čisté duše českých bydlenek. Těšte se na houboprováns, nový hipsterský módní trend. :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: Tenhle tvůj komentář do kamene tesat. PŘESNĚ! A Witt jim to dobře nandal.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Koukali jsme na to doma a stejně je ta televize neuvěřitelná dračí obluda: nalomená, v krizi, šíleně pitomá, ale taky pořád nějak fascinující a silná. Musí to být drsná zkouška, obstát v TV. Pan W. byl výborný - u té transendence se myslím na Kavčích horách chvilku zpomalila realita a pí Fibingerové (je-li stále v dozorčí radě) ve skříni o sebe samovolně zazvonily staré koule, co tam leží od MS '83 v Helsinkách.
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    RIP: Počkej, tam jsem myslela, že se odehrával Nekonečný příběh.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak tady už je to vzorně uspořádáno (přeletělo mi přes FB od Nakora):
    PROLISTUJTE SI: Fantasy se meze nekladou. Ani té české — Kultura — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/.../kultura/280477-prolistujte-si-fantasy-se-meze-nekladou-ani-te-ceske/
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    SARGO: Dneska mám na sobě tričko s číslem 42. :-)
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: "Ano, FANTASY se odehrává ve FANTAZII. What´s your point, buddy?" :-)
    RIP
    RIP --- ---
    WITTGENSTEIN: Napsal to pěkně, ale v Knize podivných nových věcí to myslím moc nedodržel. My víme, z jakých intimních důvodů, a v tiché úctě to respektujeme. Ale nedodržel :-(
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Přečetl jsem si to tu a pak vlezl do Ústavu a pustil si tohle video:
    Kajšmentke 2 - Ako to naozaj bolo
    https://www.youtube.com/watch?v=sNdsTMbZVQM

    A ono to sedí.:-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Perličky z překladu. :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RIP: Tak jsem si to pustil znovu, a ta otázka, dá-li se tomu tak říkat, zněla:
    „To si musím přeložit, abych tomu porozuměl. To se ale všechno odehrává v našich myslích, v naší fantazii…?“ :))
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Ale v rámci propagace svého oblíbeného autora bych rád přetiskl jeho odpověď na na otázku "Proč to vlastně čteme?"

    Q: Returning to the “essential narratives”, you give four novels as examples – Frankenstein, Doctor Jekyll And Mr Hyde, Animal Farm, and Nineteen Eighty-Four. Of those four, two have supernatural or Gothic overtones, and all are fables of a sort. Your own books have often shaded into the Gothic. Why is it such books, from not what you’d call respectable genres, can reach out to the extent they’re known by people who rarely read while the literary fiction which attempts to closely map how people live their lives doesn’t have the same grasp on the popular imagination?

    Michel Faber: One of the ways intellectuals define themselves is by their ability to derive pleasure from things that most human beings find boring. There’s something to be said for that. At the same time, if you’re making generalisations about literature, you have to include allliterature, all the things that people like to read. And it’s an inescapable fact that the vast majority of people want thrills – big thrills. A frightfully intellectual novel in which an introspective academic wrestles with middle-aged ennui or the dilemma of whether he will attend a conference or not, or whatever, is not going to thrill the mass of humanity. And let’s be honest, such a book probably won’t last. It will get admiring reviews in the literary papers and it might get nominated for the Impac Prize, but fifty years from now, it will be forgotten. If you’re serious about creating narratives that will remain meaningful, you have to be honest about what people like and what the ingredients are for a durable yarn. I’m always looking for a fusion between profoundly serious literature, literature that invites people to engage with the most serious and complex issues imaginable, and giving people rip-roaring entertainment. And one of the most obvious ways to provide rip-roaring entertainment is to use “genre” elements: gothic, Sci-Fi, horror, Victorian romance. I don’t think there’s any shame in using them. I enjoy them. I use them with respect and relish. I read a lot of comics, always have, and one of the reasons I keep returning to Jack Kirby’s work on the Marvel superheroes, for example, is that these are big, brave myths. I find them more exciting than some of the solemn, self-consciously intellectual graphic novels that have been published in recent years and which it’s now socially acceptable for well-educated grownups to admire. Also, it annoys me when literary authors cherrypick elements of a disreputable genre to add a frisson to their own work, then go to great pains to loftily distance themselves from that genre. A deadly dull literary novel is not improved by having a ghost or a serial killer tossed into it. People will still be reading Dracula in a hundred years but they won’t be reading most of the books that have won the Booker Prize, and I think that more of our serious authors ought to put more thought into why that is and what they can do about it. A strong book, whether it’s well-written or not so well-written, should be haunting. I’m doing my best to write books that will haunt people.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jooo Červený trpaslík a Mycelium, tam je všechno, odpověď na všechny otázky života, vesmíru a vůbec. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě o dvě věty dál:
    Kymácející se taxi se přece jen nepatrně nadzdvihlo nad chodník. Nohy vetřelců ztratily oporu a dveře se zavřely.
    Taxi se zvedlo k nočnímu nebi a definitivně je vysvobodilo. Lucas zničeně dopadl na sedadlo a okamžitě si vypnul netlog. "Máme to z krku," vydechl. "Slyšíš, Aš~šáde? Setřásli jsme nepřítele! Jsme z toho venku."
    :D
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    BRAMBOREENA: Případně žádnou... Oni už si tam něco domyslí sami. ;)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jo jo. "Když člověk mluví s medianty, nesmí se pouštět do žádných složitějších úvah, protože je vždycky špatně pochopen. Myšlenky musí být jednoduché a nesmí jich být moc. Vůbec nejlepší je mít jenom jednu." :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    WITTGENSTEIN: Jen by možná příště ty prefabrikáty měly být tak nějak... méně dlouhých slov a souvětí, vždyť se chudák vůbec nechytal. (Líbilo, líbilo! :-D)

    WITTGENSTEIN: Ještě se mohl zeptat "jaké z toho máte pocity" nebo "co si přitom představujete". Mám pocit, že to bude takový novinářský ekvivalent Hobita Mononožky. :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam