• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    IDLE
    IDLE --- ---
    VANEK: Dobré to je. Recenze jsem nečetla (jen jednu kratičkou ani-ne-recenzi, která mě na to navedla), takže nevím, jak moc to vychvalovaly - kniha roku asi ne, ale je to originálnější než běžná zombiárna a bavilo mě to.
    VANEK
    VANEK --- ---
    IDLE: A je to tak dobré, jak tvrdí recenze?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No do bruntála už dorazila housenice cizopasná. Je jen otázka času, kdy se z jiného mycélia přeorientuje na živočišnou bílkovinu ...

    [ GENTIANA @ Houbaření - galerie, recepty, lokality ]
    IDLE
    IDLE --- ---
    Houbové zombie? To mi připomíná knihu The Girl with All the Gifts, co jsem nedávno dočetla. V ní se teda neříká "zombies", ale "hungries", nicméně mají typické zombioidní chování a vznikají po napadení člověka houbou, která ho postupně proroste.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: "The Last of Us" tady dcerušky pařily celé léto - a, ano, jsou tam houbové zombie. :) Zombie se liší podle míry napadení - čím víc houba, tím víc boss.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    GROBENIUS: Jo, stříknout bezbarvým lakem a je po problému.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Z nové Pevnosti (teda krom článku o lesbické anime s větou "aspoň se potěší naše estetické oko"): "Arya proti houbovým zombiím" a pod tím noticka, že Maisie Williamsová má hrát ve zfilmování "konzolového hitu" The Last of Us. Ten název už jsem někde už zahlédl, houbové zombie vidím prvně, ale hlásit se to musí. (A třeba zanedlouho doroste i do Pinky...)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: přestříkat lakem na vlasy nebo něčím podobným? :-)
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    BRAMBOREENA: Díky. Věta "Důkladně udusejte, ať se zbavíte vzduchových kapes" mi připomněla, že s blížícím se dusacím obdobím si zase budu lámat hlavu. Půjdu pátrat ke zdroji :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANDA__: Do kimči se dává čínské, to se nedusá :) Jinak Zuzka Ou na to má specializované auditko - [ Kvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků ] :)
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    BRAMBOREENA: Třeba trousí jemné spory :D
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    BRAMBOREENA:
    ZUZKAOU: Že sem s tím lezu.. Můžu se zeptat, čím dusáte? Dřív jsme dusali dřevěnou sochařskou paličkou, ale teď děláme zelí jinde a nástroje pokulhávají. Něco jde našlapat, ale jinak mám problém to v menších nádobách udusat a nerozmlátit stěny :-/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ALDARION: Měli jsme, měli! A zasypali! :D Do vsi zavedli kanalizaci. Od té doby barák nesmrdí.
    GROBENIUS: Transparent mám doma. Když jsem na akci nedorazila, sundali ho ze zdi a poslali mi ho po zbytku rodiny. Jenže je vyvedený suchými křídami, takže funguje i jako práškovací letadlo a šíří po pokoji bílý poprašek. Nevím, jak dlouho to tu s ním vydržím. Myslím, že doputuje do té vyklizené kůlny. Konečně jsem pochopila, proč jsem to vlastně dělala.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: ten transparent přímo volá po dalším propagačním využití
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Buď ráda, že nemáte domovní čističku odpadních vod. Ta před zimou taky potřebuje údržbu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... a ještě se musím podělit o fotku: v sobotu se u kamarádů konalo grilování a jejich dcera, která ujíždí na Myceliu, mi tam vyrobila na uvítanou slavobránu/transparent. Trapné na tom bylo, že jsem na ten večírek vůbec nedorazila - jela tam celá naše rodina, akorát já místo toho u nás na chatě vyklízela kůlnu, vyhazovala krámy a vymetala myší bobky, protože zima se blíží a někdo to holt musel udělat. Jo jo, tak to na světě chodí, člověk si mohl užít svých krásných pět minut slávy, a v čem se hrabe místo toho...? :D

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: :) Jo jo, propaguju houby, až se mi z třeně kouří.
    (Mimochodem, když tě tu vidím... včera jsem zakoupila keramický kvašák, naložím si to sečuánské zelí, jak máš na blogu; už rok ujíždím na kimči a hraju hru "smrdí celá lednice", ale chce to inovaci. Plastový kvašák je taky fajn, určitě do něj taky něco nacpu, ale ten bohužel nemá přepad, takže pak je to hra "lepí celá podlaha".)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Join the ISMS
    http://www.isms.biz/join-the-isms/

    nejlepší by bylo zařídit ti čestné členství ;-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: A ještě: "MycoMedica je členem International Society for Mushroom Science". Do toho spolku chci taky!!!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Prej "Nevíš, která léčivá houba vyřeší tvůj problém? Staň se fanouškem a my ti poradíme!" - http://www.mycomedica.cz/ :) Fušujou Církvi Akkütlixově do řemesla!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam