Tak zas z jiného soudku: měl by někdo chuť přijít, kdyby byl křest čtvrtého dílu?
V Argu mi řekli, že z hlediska propagace je nějaká akce k předposlednímu dílu série nesmysl, že bude lepší uspořádat něco k pětce. To je samozřejmě pravda - kdo o Mycelium stál, už si o něm všechno zjistil jinde, kdo chce házet shnilá rajčata či milionové bankovky po mně, taky má příležitost na conech, čili "oficiální" důvody tu nejsou. Na druhou stranu nelze zapomínat na hlavní účel podobných akcí, totiž slézt se někde a pokecat si. Pavel Renčín taky pořádá každoročně Labyrintcon, i když už prakticky nic nepíše, a z akce k Městským válkám to zmutovalo v posezení v hospodě.
Takže pokud by zájem byl, lze uspořádat křest neoficiálně, domluvit si salónek a pojmout to jako seznamovací nyxácký večírek, spojený s průzkumem zajímavého občerstvovacího zařízení. Konkrétně mám na mysli toto -
http://www.malesickymikropivovar.cz/cs/ . Je to podnik otevřený před dvěma měsíci, specializuje se na piva z různých malých (nezávislých) pivovarů, taky tam vaří svoje vlastní pivo Malešický speciál, a celkově to úplně změnilo můj náhled na tento profláklý nápoj. (My jsme totálně nepivní domácnost, naše spotřeba je tři lahváče ročně, jede u nás spíš víno a medovina, čili jsem netušila, jak nečekaně může pivo taky chutnat). Tak si říkám, že i pro další lidi by to mohlo být zajímavé už kvůli tomu místu. (Není to sice v centru, ale ani to není tak fatálně nedostupné, pár stanic autobusem z Želivského, Skalky nebo Vysočanské). Další argument pro pivo - Argo by na křest nepřispělo, útratu by si každý platil sám, a popíjet pivo, i když je to nóbl pivo, vychází líp než víno ve vinárně.
Program by byl jednoduchý: polití knihy (netradičně pivem), což se sfoukne během pěti minut, a pak volná zábava. Můžu kousek ze čtyřky přečíst a dát prostor na případné dotazy, ale zas nechci nikoho přespříliš otravovat svým plkáním. Knihy bych tam měla se slevou 25 procent, a pak taky audioknihu a dokonce PLACKY. Termín nejspíš ten týden 8.-12. prosince (blíž ku Vánocům už nelze, to mají všichni vánoční koncerty a večírky). Zatím jsem to ale nedomlouvala a nevím, jak jsou na tom s časem v tom pivovaru, napřed sonduju tady, jestli by vůbec byl zájem.
Nějaké názory...?