• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    JARMIK: Aha, Němeček z Motu (plus "Celé to období vyvrcholilo pozváním na nultý ročník Parconu (1982), kam jsem poslal povídku jako asi nejmladší účastník.") Vskutku tam teď vidím jistého rodinného ducha, tedy ve verzi "dark twin", potažmo jaksi... písmácké nátury, samorosta hloubajícího o nespravedlnosti světa na tenké hranici, za níž už jsou blouznivci našich hor. Ale http://jakubnemecek.com/esop/files/Vy-kteri-vydavate-knihy.pdf je docela roztomilé (může být větší doporučení než neúspěch v Žoldnéřích fantazie?):

    V redakci nakladatelství Skřetodrv seděli už jen hlavní redaktor Honza Skoupý a asistentka Janička Plachá. Když do dveří vstoupil elf ve zbroji, oba sebou trhli.
    „Jmenuji se Polydor,“ prohlásil elf důstojně.
    Honza se neubránil sarkastickému šklebu, ale jinak byl rozhodnut udržet za každou cenu pokerovou tvář.
    „Skoupý,“ představil se skoupě. Stiskl elfovi tvrdou, mozolnatou ruku. [tohle asi nebude vědomá kmínkovská aluze?] „Posaďte se, prosím.“
    Elf poslušně usedl na rozvrzanou židli a vytáhl rukopis.
    „Mám jen velmi málo času. Přicházím ze světa, kde nejsou knihy, ženy ani láska,“ řekl. Plaše pohlédl na Janičku, jež se zarděla. „Je tam jen boj a smrt,“ pokračoval elf s pohledem upřeným na Skoupého.
    ...
    „Ale vždyť jste říkal, že ve vašem světě nejsou ženy?“ ozvala se náhle něžným hláskem Janička. „Ani láska? Takže po kom zbude to „po nás dvou“?“
    V jejím světě také příliš mnoho lásky nebylo; popravdě řečeno, vyskytoval se v něm zatím hlavně drsný kancelářský sex, občas provozovaný ve fantasy kostýmu.

    Bonus:
    ÉŠOP - Maloobchod povídkami
    http://jakubnemecek.com/esop/archiv/2014-sin-chvaly.php
    Stránka se rovněž nezabývá pány Kantůrkem, Janišem a Podaným kvůli jejich skvělé pověsti, která (as far as I know) nelže.

    Já mu snad těch 33 korun pošlu...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    včera mi mycelium došlo. Držím se, a nepřečetla jsem to na jeden zátah.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Já jsem s překvapením zjistila, že mě ve čtvrtém dílu neprudila žádná z postav. Asi mi už přijde že znám dostatek spodních proudů, aby člověk rozumněl proč se nějak chovají.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: muilecyM?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: Dobrá synchronicita, teď vedle v auditku o scifi píše ID REFLEX: "Mam rad hrdinske fantasy, kde se z nuly stane polobuh."
    Já je ráda nemám, štvou mě - čili jsem dlouho přemýšlela, čím bych to jako ozvláštnila. No tak jaksi v Myceliu to máme obráceně. :D
    Reflexovi bych mohla poradit, že si může přečíst Mycelium pozpátku. :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě k té recenzi: svět je malý! Koukám na medailonek, jestli to je jen shoda jmen, ale autor je starší bratr mého svatebního svědka (a mého svatebně odsvěčeného).
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Dnes ráno jsem uvažoval o twittu, kde bych potřeboval použít nějaké ztělesnění ostýchavosti - a to je z celé literatury nejvíc Pinky! Kdo ví, co čtenářům z četby utkví v paměti třeba 3, 5, 10 let od dočtení? Třeba zrovna tato postava nejsilněji.
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    Jo, Pinky se nám vybarvuje :) A Lucase sice pořád miluju, ale občas bych ocenila, kdyby dal na jednoduchou otázku jednoduchou odpověď :D Což nemyslím jako návod, chápu, že už je holt "takovej", přinejmenším teď, ale mít ho doma, asi bych vyrostla.
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Přiznám se, že se čtvrtým dílem mi také přestává vadit a naopak začíná mi být sympatická. (Zde doplňte dějový minizvrat) z ní udělalo myslící bytost, ač v reálu to často bývá naopak. To Lucas je chová jako slintající idiot.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Mám pocit, že všechny recenze si v jednom notují: je to moc dlouhé, ale víc se rozepiš. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Přece jenom má někdo chudinku Pinkertýnku rád... :)

    ÉŠOP - Maloobchod povídkami
    http://jakubnemecek.com/esop/archiv/2014-09-mycelium.php
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: Hlavně to nemělo být mršítko na instagram, ale vyříznutá kolečka a jenom pět ;-)
    BRAMBOREENA: Na Andělu jsou dvě obří knihkupectví. (Moment, ve středu 10. 12. 2015?! Ach, ten Ivan a jeho alternativní vesmíry...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak ještě s obrázkem.
    Bohužel se ale dozvídám, že kniha nebude na místě k prodeji, takže je to akce spíše pro dobře vyzbrojené a předzásobené lovce autogramů...
    No a nebo pro lidi, kteří stejně bydlí ve Štefánikově ulici, takže nemají co ztratit. :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Asi umí jen panoramatické záběry z vrcholků komínů; to je pak těžký... :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Zrní, páč byly protaženy mršítkem, aby nebylo poznat, jak jsou na tom barevně špatně a zcela nejednotně :-D Foťáček má své klady, ale tohle mu nesvědčilo. :-))
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    RICARDERON: BRAMBOREENA: Právě nasdíleno na FB XB-1 :). Vypadá to úžasně, jsem ráda, že se křest vydařil!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Tak ty jsou ovšem taky nádherný! :) Že bych si něco vypůjčila na novou profilovku na FB? Mám tam furt össenskou hlavu, a když ta je teď useknutá...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FERRYH: Vůbec ne, já do Billy záměrně nechodím a NIKDY tam neberu dítě, protože po zkušenostech ze dvou předchozích vln jejich plyšových oblud se jejich nálepek vysloveně bojím. Tuhle jsem tam nedopatřením nakupovat musela a šest nálepek získala, tak jsem je obratem darovala kamarádce, která je ochotná to dětem domů nasadit. (Abych nebyla OFFTOPIC - při té příležitosti jsem zjistila, že tentokrát je v portfoliu plyšáků taky plyšová HOUBA... ale ani to mě nepřimělo vzít je na milost.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Škoda, že je to tak zazrněné, jinak by to byly překrásné momentky! Ty máš na focení talent! Mělo by se JARMIKovi naznačit, aby ti opatřil pořádnej foťák :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam