• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Ne, chystám se jen někde do restaurace s přáteli po jeho skončení. Žívýho mě na Pragáč nedostanou…
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: (Jéé, Diatka!)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Zařekl jsem se, že už ne, a program linie http://amber.festivalfantazie.cz/porady.php?change_action=pgf#1200 mě nikterak neviklá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Chystáte se někdo na Pragoffest? Přemýšlím, jestli tam mám chodit strašit a snažit se ještě vymyslet si nějaký program, když k Myceliu (zcela v duchu toho, co tu zaznělo o recenzích) vcelku není co nového říct... Na druhou stranu, mohla bych tam případným zájemcům donést placky...
    Další možnost (kromě samostatného pořadu) je nasáčkovat se na nějakou besedu s autory, pokud někdo z kolegů takovou plánuje, a konečně třetí možnost je naopak vymyslet zastřešující téma, pár dalších autorů uhranout a besedu zorganizovat.
    Literární linie už se nejmenuje "Avalcon", nýbrž "Knihovna": http://www.pragoffest.cz/archiv/2015/rozmisteni_pgf15.png
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: já to tedy myslela tak, že chci tu prázdnou flašku (či spíš jen vinětu), ale když to Belcarnenovi chutná, možná se budu zajímat i o obsah, díky :) Něco, v čem je "trochu výraznější žlutá ovocná linka a dotyk květinových tónů", nemůže být zdraví škodlivé.

    Ovšem pokud dojde na křest pátého dílu, chtělo by to myslet dopředu a hledat rovnou nápoj s názvem Räwë. Zatím bychom k tomu měli akorát hudbu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Ale prosím, jak je libo, řekla protonace (to zas bude křest!)
    Šumíme levně a kvalitně | Jižní svah - nejen o víně
    http://www.jizni-svah.cz/2015/01/sumime-levne-kvalitne.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Je to tak. Já si to uvědomuju a nestěžuju si, akorát jsem pomyslela na ty marketingové dopady :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: NEVYHAZUJ TU FLAŠKU! To chci! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A saké vlastně vyrábí mycelium Aspergillus oryzae.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: rusové houby mléčně kvasí a předpokládám, že to umí i alkoholově a pak i vypálit.
    VANEK: kombucha je ovšem zcela jednoznačně mimozemského původu.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: To je myslím normální, já taky zaznamenal, že recenze na Calvina s Hobbesem od půlky sebraných spisů prakticky ustaly; asi jde o efekt "jak mám psát už tolikátou recenzi na víc od téhož", přičemž tu bohužel není vůbec relevantní, jestli jde o totéž dobré, nebo totéž špatné :-))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Neprobírala se už kombucha?
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Já po sobě recenzi akorát čtu a za chvíli bude na cestě mailem Martinovi :). Trochu mi to trvalo, ale bude... Jen jsem narazila na problém psaní recenze na čtvrtý díl těsně propojeného cyklu, aniž bych se dopustila velkých spoilerů, a zároveň tak, abych vůbec něco užitečného sdělila. Inu, brzy se uvidí, jestli se mi to povedlo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: \když už jsme u toho, začla jsem uklízet. Teda, spíš kydat. A dostala jsem se k těm barevným houbičkám, co jsem si je nasbírala, že zkusím, jestli barví. Takže mám tři misky (hřiby, lišky a lakovky lakové) a něco barrvnýho to pouští. Vlna do toho půjde zítra, tak uvidime. Další várka budou kuřátka a pavučince. Ale ty roztoky vypadají hnusně a možná i zkvasí.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Skoro Pád do temnoty. Ale chutná skvěle!

    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Já si teda pod houbovkou představila polívku. Zvlášť když vře, tak to musí být kapalina. Ale ochutnávat bych to nechtěla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Tak to je milé, díky bohu za ty dary... :) O čtvrtém dílu nikde není zmínky, ani se mi nedoneslo, že by někdo psal recenzi (akorát JARMIK na svém blogu), na Legii o Vánocích bylo 82 procent (letos už jsem se tam radši ani nedívala) - zkrátka, kdo na tu ságu narazí nově a zjišťuje si, jestli to stojí za čtení, musí mít nutně dojem, že to jde od desítí k pěti či rovnou do kytek (případně pod jehličí k houbám) :D

    Ovšem "houbovka" je nový level (po "vesmírné smaženici" a "houbičkách"). Možná by bylo vhodné k tomu názvu vymyslet taky odpovídající jídlo. Představuju si k tomu slovu něco dosti odporného, nejspíš houby na sladko, možná s karamelem nebo tak :D Ale možná bychom mohli říct ZUZCEOU, jestli se to nedá zkvasit, a vyrobit rovnou houbovici.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    V lednové Pevnosti potěšil Honza Žlebek, tedy až na ten nadpis Vesmírná houbovka vře:
    ... Čtvrtý díl ságy, jež nemá v současné české produkci obdobu ani konkurenci, graduje... Vidění se starším sourozencům bez obtíží vyrovná řemeslnou precizností a hladce je překoná tím, o kolik posouvá děj kupředu...
    IDLE
    IDLE --- ---
    VANDA__: Hlavně jí nekoukej do očí!
    VANDA__
    VANDA__ --- ---
    Dnešní pošta mě poněkud zaskočila. Mám se začít bát?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam