• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Na conu budu, přednáším ve vědecké linii. Asi budu k nalezení povětšinou tam. Kdybys měla zájem o besedu v literární linii, můžu to zařídit.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: To jsem prostě já, Zarytý by mohlo být mé prostřední jméno. Tak pojď do hospody taky :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZOIDBERG: Rë Akkütlix, přijet z Ostravy do Prahy na con a nejít naň a zalomit to rovnou do hospody, to vyžaduje obzvláštní zarytost... :D

    Mně se tam právě taky nechce, akorát si říkám, že jít tam propagovat Mycelium (nebo se aspoň mihnout) je moje stranická povinnost, když to mám na ten con čtvrt hodiny jízdy a dá se tam tak pěkně parkovat... Ale teda lidi moc mi to neusnadňujete :D
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Ne, chystám se jen někde do restaurace s přáteli po jeho skončení. Žívýho mě na Pragáč nedostanou…
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: (Jéé, Diatka!)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Zařekl jsem se, že už ne, a program linie http://amber.festivalfantazie.cz/porady.php?change_action=pgf#1200 mě nikterak neviklá.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Chystáte se někdo na Pragoffest? Přemýšlím, jestli tam mám chodit strašit a snažit se ještě vymyslet si nějaký program, když k Myceliu (zcela v duchu toho, co tu zaznělo o recenzích) vcelku není co nového říct... Na druhou stranu, mohla bych tam případným zájemcům donést placky...
    Další možnost (kromě samostatného pořadu) je nasáčkovat se na nějakou besedu s autory, pokud někdo z kolegů takovou plánuje, a konečně třetí možnost je naopak vymyslet zastřešující téma, pár dalších autorů uhranout a besedu zorganizovat.
    Literární linie už se nejmenuje "Avalcon", nýbrž "Knihovna": http://www.pragoffest.cz/archiv/2015/rozmisteni_pgf15.png
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: já to tedy myslela tak, že chci tu prázdnou flašku (či spíš jen vinětu), ale když to Belcarnenovi chutná, možná se budu zajímat i o obsah, díky :) Něco, v čem je "trochu výraznější žlutá ovocná linka a dotyk květinových tónů", nemůže být zdraví škodlivé.

    Ovšem pokud dojde na křest pátého dílu, chtělo by to myslet dopředu a hledat rovnou nápoj s názvem Räwë. Zatím bychom k tomu měli akorát hudbu :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Ale prosím, jak je libo, řekla protonace (to zas bude křest!)
    Šumíme levně a kvalitně | Jižní svah - nejen o víně
    http://www.jizni-svah.cz/2015/01/sumime-levne-kvalitne.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Je to tak. Já si to uvědomuju a nestěžuju si, akorát jsem pomyslela na ty marketingové dopady :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: NEVYHAZUJ TU FLAŠKU! To chci! :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A saké vlastně vyrábí mycelium Aspergillus oryzae.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: rusové houby mléčně kvasí a předpokládám, že to umí i alkoholově a pak i vypálit.
    VANEK: kombucha je ovšem zcela jednoznačně mimozemského původu.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: To je myslím normální, já taky zaznamenal, že recenze na Calvina s Hobbesem od půlky sebraných spisů prakticky ustaly; asi jde o efekt "jak mám psát už tolikátou recenzi na víc od téhož", přičemž tu bohužel není vůbec relevantní, jestli jde o totéž dobré, nebo totéž špatné :-))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Neprobírala se už kombucha?
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Já po sobě recenzi akorát čtu a za chvíli bude na cestě mailem Martinovi :). Trochu mi to trvalo, ale bude... Jen jsem narazila na problém psaní recenze na čtvrtý díl těsně propojeného cyklu, aniž bych se dopustila velkých spoilerů, a zároveň tak, abych vůbec něco užitečného sdělila. Inu, brzy se uvidí, jestli se mi to povedlo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: \když už jsme u toho, začla jsem uklízet. Teda, spíš kydat. A dostala jsem se k těm barevným houbičkám, co jsem si je nasbírala, že zkusím, jestli barví. Takže mám tři misky (hřiby, lišky a lakovky lakové) a něco barrvnýho to pouští. Vlna do toho půjde zítra, tak uvidime. Další várka budou kuřátka a pavučince. Ale ty roztoky vypadají hnusně a možná i zkvasí.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Skoro Pád do temnoty. Ale chutná skvěle!

    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Já si teda pod houbovkou představila polívku. Zvlášť když vře, tak to musí být kapalina. Ale ochutnávat bych to nechtěla.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Tak to je milé, díky bohu za ty dary... :) O čtvrtém dílu nikde není zmínky, ani se mi nedoneslo, že by někdo psal recenzi (akorát JARMIK na svém blogu), na Legii o Vánocích bylo 82 procent (letos už jsem se tam radši ani nedívala) - zkrátka, kdo na tu ságu narazí nově a zjišťuje si, jestli to stojí za čtení, musí mít nutně dojem, že to jde od desítí k pěti či rovnou do kytek (případně pod jehličí k houbám) :D

    Ovšem "houbovka" je nový level (po "vesmírné smaženici" a "houbičkách"). Možná by bylo vhodné k tomu názvu vymyslet taky odpovídající jídlo. Představuju si k tomu slovu něco dosti odporného, nejspíš houby na sladko, možná s karamelem nebo tak :D Ale možná bychom mohli říct ZUZCEOU, jestli se to nedá zkvasit, a vyrobit rovnou houbovici.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam