• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Och, tak su blbé... zas mě to obloukem vrací k BRAMBOREENA - pokud to tedy nemá být třeskutě vtipné celé, jakože humor, z údajné "nadsázky" zůstane prostě jen "otravně nepravděpodobná konstrukce". No ale budiž, fakt si to napřed přečtu, nemůžu proti tomu vést ohnivé výpady po pouhých třiceti stránkách.
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Vilmo, celý ten román je psaný s velkým nadhledem včetně tvorby postav. Rozhodně to nikdo nemyslí vážně :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Syn gangstera napravuje křivdy, spáchané svým otcem, a za odměnu si smí nechat golfové ponožky. Uaaá! Takhle shrnuté to zní skoro i vtipně, ale dyť voni to myslej vážně! Nebo to nemyslej vážně, ale podaj úmorně! (V tomto momentě jsem to zahodila, možná to ani není strana třicet.) Nedokážu přesně popsat, čím mě to tak iritovalo, ale bylo to jako jíst zelený chlupatý housenky, nedokázala jsem do sebe vsoukat už ani o odstavec víc :D
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Andělíčkář je pro mě naopak nejzábavnější kniha minulého roku. Není to kniha nejlepší, ale bavil jsem se královsky. Přesto chápu, že nesedne každému, ovšem za nominaci jsem rád.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zamořeno houbami: http://www.asffh.info/

    Akademie sci-fi, fantasy a hororu dnes zveřejnila nominace za rok 2014 a jsou tam v české knize obě Mycelia a ještě v povídkách záludná zahrada :) Na jednu stranu mám obrovskou radost, na druhou se už předem jízlivě směju, jak zas bude v diskuzích nablito, že se tam hnusně roztahuju :)

    Každopádně je fajn, že je tam BorgDogův Tlustý Tenký Led, Cornholiova obálka na Excelsior a hlavně Jana Maffetka Šouflová, která je opravdová borka, protože Svitky z londýnského mostu jsou nominované jak za text, tak za obálku; kdo tohle dokáže? :) A naopak mě překvapilo, že se tam nedostal Mlýn na mumie.
    Ve fantasy je zajímavé, že se tam vklínilo "Na hroby", v povídkách je jedno jméno, které jsem neznala (Marek Slabej), a ve sci-fi mě štve Andělíčkář, protože ta kniha mi připadala děsná a po třiceti stránkách jsem ji zahodila (asi jsem tu skrytou genialitu přehlédla...?), jinak jsou tam samí ostřílení harcovníci.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    zajímavé :-)))

    Internet není lidský vynález, mají ho i rostliny a je z hub | g.cz
    http://www.g.cz/internet-neni-lidsky-vynalez
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Prej "smrt zahradní architektky" :D Houbičky v očních důlcích, to si těžko nebrat osobně!
    (Galérku sleduju už roky, Meadhrosiny obrázky žeru.)
    [ MAEDHROS @ Hlavy - MaedhRosina Monotematická Galerka...;-)) ]
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Na čtení závěrečné scény 5. dílu bych nešla (protože spoiler), ale na začátek moc ráda.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    15. dubna v 19:30 v klubu Carpe Diem (Jičínská 4, Praha 3) bude cosi jako autorské čtení - Míla Linc, Martin D. Antonín a já. Čte se z PŘIPRAVOVANÝCH věcí, ne vydaných, čili vyberu nejspíš závěrečnou scénu z pátého dílu... :) No a nebo nebudu prudit a přečtu něco ze začátku nebo něco úplně jiného. Rozhodně tam ale vezmu artefakty k Myceliu (všechny díly se slevou, audioknihu, placky...). Tak se stavte!
    https://www.facebook.com/events/1426559190974846/
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    GENTIANA: celou noc už dávno nečtu, nemohouc přes den vyspávat :-) ale díky za tip na knihu, vypadá to velmi zajímavě...
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    GENTIANA: Ha!!! Diky diky diky. Tohle si vezmu do letadla!!! Ja vedela, proc si to syslim... Kdyz teda nebude petka;))
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    SARGO: Od štědrýho večera do božího hodu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    GENTIANA: Na dovolené v Norsku? :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    YENNEFER: pche. Já přečetla kvítek karmínový za noc.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    jo a včera jsem náhodou v jedném pražském sklepení zřejmě zahlédla össeana, ale jistá si nejsem, fotit se moc nechtěl...

    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: tak doufám, že to bude mít aspoň 600 stran, ať ta knížka vydrží dýl než na dva dny :-)
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    BRAMBOREENA: Jé a já myslela, že jsem v tom sama, když se aktuálně s tím koncem u svého rozepsaného tak trochu úmyslně zdržuju...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: To náhodou není tak špatné, posunout vydání. Za vysvědčení knihu ano, ale tam je malá cílová skupina. Mít pátým Myceliem pořešené příbuzenské Vánoce by bylo praktické po všech stránkách :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Rádo se stalo, tak snad se bude líbit :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRAMBOREENA: Hlavního hrdinu - myslíš pochopitelně ó všemocného Akkütlixe, že?

    Jinak Rë Akkütlix, že dostanu až takto sofistikovaný dárek k narozkám, to by mě ani v gömmeršaulovém deliriu nenapadlo!



    Inu, nejdůležitější věci se odehrávají vskrytu... Díky všem zúčastněným :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Padající listí Mycelium jistí...

    FERRYH: No něco na tom je, podvědomí trochu pracuje proti, mně se zoufale nechce se s hlavním hrdinou rozloučit, tak ještě vymýšlím, co by se tam dalo připsat :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ale no tak! nechte Vilmu... proste se autorka s poslednim dilem mazli... :)) nez ho pusti do sveta a ...ptacku let! :))) ted je to jeste jen jeji decko ... pak uz to je i ctenaru :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam