Abych ten předchozí vyděšený post trochu vysvětlila, kopíruju sem ten mail:
Milá Vilmo,
zdravím Vás z Reflexu a budu stručná a věcná, snad to oceníte... Chystáme pro červnovou přílohu Excellent takový projekt: celostránkové fotografie známých českých spisovatelů budou tyto zobrazovat při jejich oblíbeném sportu. U toho bude pár odstavců o daném autorovi s citacemi mapujícími jeho náklonnost k onomu sportu, přiblíží se (dokonce i) jeho dílo, z nějž bude citováno - tedy v případě, že se o svém milovaném akčním koníčku v knihách zmínil... A Vy děláte ten břišní tanec!
Nepřijde Vám to doufám hloupé - já už pomalu nevím, jak literaturu do RX dostat, a tohle by mohlo být pěkné. Přemýšleli jsme, zda byste se nenechala vyfotografovat při tanci, dělá to naše skvělá portrétní fotografka Thao...
Účast nám s nadšením přislíbili mj. přátelé tenisté Martin Reiner a Jan Němec, saunista Jára Rudiš, jednáme s horolezkyní Bárou Gregorovou, plavcem Václavem Kahudou, florbalisty Markem Šindelkou a Petrem Hruškou, z Vašeho okruhu s jachtařem Františkem Novotným atd... Asi tak osm fotek to bude. Uzávěrka - konec dubna...
Prostě čirá hrůza! Já - a sport?! Ano, tancuju moc ráda, ale šlapu to jak zelí a pohled na mě v penízkovém šátku je věru je nevábný - je to něco jako když lední medvěd proleze alobalem. Tak teď sbírám tipy, jak do konce dubna zhubnout pětadvacet kilo. Zatím mě napadlo: tasemnice... dynamit... piraně... a Hannibal Lecter.