• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Ten pán je Darion a boty jsou satanistické :D Má je na to, aby mohl nakopávat nemrtvé a rozšlapávat kostlivce na prach.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Opravdu ten pán má lyžařské boty? :-o
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    BRAMBOREENA: Jitka Ládrová
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Na věci se pomalu a nejistě pracuje.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: Něco málo zkoušíme...
    Tady je anglická verze webu: http://mycelium.argenite.org/page-intro (jde to jen přes tenhle odkaz, z české verze tam žádný link nevede, protože "veřejně" jsme to přístupné zatím nenechali). A, ano, čtvrtý díl tam furt ještě není, já vím...
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BALAENA: Podle toho, jaký vypráví zábavný ač bizarní příhody, asi těžko. Maximálně se prokoušou velkejma reklamama v Plesku.

    Abych nebyla totálně OT, Vilmo, je nějaká naděje na vydání v angličtině, nebo to budu muset pro svý kamarády přeložit sama ;) ?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VANEK: jen jestli je na Vyšnovlkodlašsku gramotnej ještě někdo kromě Gentiany, jinak by to nebyla ideální příležitost, ale mrhání energií
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě fotky z minulé středy (via FB Strak na vrbě - nevím, kdo vlastně fotil):



    VANEK
    VANEK --- ---
    GENTIANA: Ideální příežitost založit si alespoň pultík!
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    GENTIANA: Bůhví čí testy ti to vůbec dávali.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    U nás ve Vyšných Vlkodlakoch knihkupectví nemáme. Jen tmu, zimu a žádnou slevu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Připomínám - ve čtvrtek se dají všechny knihy (nejen moje) koupit s 15procentní slevou a porůznu budou autogramiády a čtení všemožných lidí - úplný přehled zde: http://www.knihymajizelenou.cz/akce-v-knihkupectvich

    Já budu tady, tak se stavte, kdo půjdete kolem:

    17:00 Knihkupectví Aurora
    • Autorské čtení | Vilma Kadlečková (autorka knihy Na pomezí Eternaalu či ságy Mycelium) Spálená 53
    110 00

    (Původně mi říkali, že to bude jenom autogramiáda, protože na čtení tam nejsou prostory, ale v programu je čtení; čili já s sebou něco vezmu a na místě zimprovizuju, když to bude potřeba. Jinak tam prostě budu sedět, povídat si s kolemjdoucími a dělat ostudu.)

    V jiných knihkupectvích jsou i další scifisti, zahlédla jsem tam přinejmenším Alraune a Klárku Smolíkovou, no a nejvíc to vyhráli plzeňáci, ti tam mají Stančíka :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No a já se dneska teda fotila v tom penízkovém šátku, nakonec to fotil Roman Černý a byla to super pohoda, kolem fajn lidi, ani trochu se mi nesmáli, no tak snad už tu ostudu nějak přežiju... Jsem na tom líp než Rudiš, který se bude fotit v sauně; to bych teda nedala :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OKEYA: Když má někdo nick GENTIANA, musí mít botanickou úchylku :) (Pravda, o rodičích to nevypovídá nic :D)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    OKEYA: Ze samostudia. Já totiž četla cokoli, co mělo písmenka, což naši sledovali s mírným znepokojením, ale nějak mi nebránili. Víc tím trpěly učitelky ap. havěť.
    OKEYA
    OKEYA --- ---
    GENTIANA: Tos měla za rodiče nějaké botaniky nebos to měla ze samostudia?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    a ještě mi to připomnělo dvě historky. Jednu donesla máti ze školy - že nějaké pachole mělo u zápisu namalovat něco hezkého, tak vystřihlo krevní oběh. Učitelky na mrtvicu atd. O rok později šlo k zápisu pachole-sourozenec, které namalovalo játra nebo co. Inu, začlo se pátrat, jestli se u Vomáčků doma nežerou pocestní nebo tak něco a zjistilo se, že oba rodiče jsou lékaři a dítkům se ze všech knih nejvíc líbily anatomické, patologické a jiné veselé obrázkové publikace.
    No a o něco později jsem se učila kreslit, podle anatomického atlasu, protože je to praktické, žeáno. A ve stejné době mi jakási karikatura psycholožky, tvídový kostým v barvě anglických vřesovištních hoven a kostěné brýle a drdol inklůdyd, předhodila Rohrsachovy obrázky, které prostě vypadají jako obratle napříč. Ano, divné obratle. Tak jsem říkala, že obratel. Obratel, ale divnej, dva míšní kanály. Jinej divnej obratel a tady nějaké nervy nebo co. Tlustej zdeformovanej křížovej obratel. Chudinka z toho byla na nervy, do výsledku vyšetření napsala něco o morbidní ideaci. Nu, kdyby se zeptala, tak bych jí řekla, že jsem si nedávno kompletně obkreslila kompletní anatomický atlas, ten ruský, svazek 1. (Pak jsem ho musela vrátit příslušnému medikovi, k měkkým tkáním jsem se nepropracovala, ale kostru jsem uměla perfektně.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BALAENA: určitě by nebylo o nic větší, než když jsem se v první třídě na soušku učitelku a následně soušku vychovatelku vytasila s výrazivem typu fytocenóza, nebo že tahle mocinky hezká kytička na plotě není velký svlačec, ale opletník plotní neboli Calystegia sepium. Obvykle následovalo něco jako Holčičko, nevymýšlej si, nebo Holčičko, nepoužívej slova, která neznáš.
    N gymplu jsem pak na soutěži odkrákala, a to doslova, protože mě postihl nějaký krční mor a sotva jsem mluvila, kompletního Poeova Havrana a jako bonus nějakého Březinu. Ono je dost málo poezie, která zahrnuje veselé hopsání v poli rozkvetlých hyacintů, aniž by působila hrozně prkenně, kdežto drama a depréze se dají kvalitně prožít. Plíseň určitě taky.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAROLINA_F: To bych teda neriskovala :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam