• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Snovačka?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (PS: houby to nejsou)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Už. Se to. Blíží.

    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: To už je jen bonus a s původním prohlášením to nijak nesouvisí, byste věděli! :-))
    Sargo se ze mě stalo až mnoho let od doby, kdy jsem na malém autobusovém nádraží zneužila rozklíženého rozpoložení své ubohé živitelky (tuším jsem měla opět angínu) a obratně ji v místním nevábném novinovém stánku připravila o celých 49 korun českých, abych pak závislácky s dotyčnou knihou strávila až nepublikovatelně dlouhou řadu dní... a kvalit jistého Sarga jsem si všimla až mnohem později, protože Loannet, že áno. Mno. A taky jsem sepsala hromadu povídek s argenitem. A vůbec. Co byste chtěli, bylo mi čtrnáct. Básník tím chce říci, že co se v tom věku uchvátí, to už tolerantní k optimalizaci idolů nebývá. :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: No jo vlastně... tam vystupuje ten floraín Sargo... :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: To zní příliš laskavě na to, co jsi s ní provedla! :-D
    Ale uznávám, že nejsem objektivní; vzhledem k věku a celkovému rozpoložení, v jakém se mi dostala prvně do rukou, ani nemohu být. :-))
    (Ale stejně! :-P)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Mám teď obě vydání, můžu za zimních večerů porovnávat :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MEANKITTY11: Grafika raných devadesátých let byla fakt peklo, teď už to je s odstupem času bez debat :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: ajaj...
    SARGO:
    Ve stařecké ješitnosti?! Sebrala šťávu?! Chtěla jsi napsat: "Pro další vydání to sebekriticky seškrtala méně než na polovinu," ne? :D
    SARGO
    SARGO --- ---
    MEANKITTY11: Dobře jsi dostala dárek. Ta původní verze je lepší, pak jí autorka ve stařecké ješitnosti trochu sebrala šťávu. :-D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    MEANKITTY11: Nejsem si jistý, zda je autorka ráda, že tyhle věci ještě vyskakují z hlubin času. ;) (Jakkoli jsem přesvědčen, že minimálně v kontextu doby byly opravdu dobré! Nedávno jsem při úklidu knihovny vyskládal na chatě - domů se mi beletrie nevejde - mimo jiné i poličku Bramboreeniných knih a docela se těším, až si je v zimě snesu ke krbu, uvařím nějaký dobrý čaj a propadnu nostalgii. ;))

    (Čaj ke čtení Mycelia by pak samozřejmě měl být puerh se zlatými květy Jin Hua, tedy ušlechtilé plísně Aspergillus Cristatus. ;D)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Dostala sem dárek


    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: jestli škrtáš takové věci, jako to s těmi qrillami, tak to hoď aspoň sem... to si nezaslouží skončit někde ve stoupě...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MEANKITTY11: jo, postapo össeani usilujou ne už o světovládu, ale o aspoň-něco-vládu, neo-neo-neonáckové usilují o totéž, do toho berňák, vraždy, policie a možná dojde i na tisíc slonů.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    Mmch, dělá někdo nějakej fanfic? Náplast na absťák?
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BRAMBOREENA: Neškrtat. Chceme to všechno.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Škrtej obezřetně, čtenáři CHTĚJÍ číst! :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: No to je děsivé varování... vezmu si to k srdci. :D
    Ale pátý díl nenabývá, já jsem teď naopak ve fázi, kdy škrtám - čili právě proto přemýšlím, že bych nějaké vedlejší věci z toho vyhodila a nechala je zvlášť. Šestý díl byl spíš vtip, ale možná se od toho prostě odpojí nějaká volně navazující novela.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Což mi volně připomíná, jak Umberto Eco v Jak napsat diplomovou práci varuje studenty, že neschopnost dokončit diplomku, která neustále nabývá a nabývá a nebere to konce, se může postupně proměnit v neurózu, a ta zase vyústit v to, že diplomka skončí s bezmála tisícovkou stran a přesto se ji nikdy nepodaří dokončit. Výhoda v takovém případě ovšem je, že u kvalifikačních prací se málokdy stává, že by komise psala po internetu studentovi nedočkavé zprávy, kdy že už to bude, nebo mu posílala anonymně poštou významné balíčky plné plesnivě páchnoucích hub označených na obálce narůstajícím počtem červených vykřičníků s össenskými ušatými lebčičkami namísto tečky.

    Což je konečně pořád lepší, než ze slušnosti potlačovat nutkání psát autorům upomínky o nějaké ty chybějící díly. To se totiž následně promítne do nevědomí a v další fázi vystoupí v podobě hrůzostrašných snů plných smrtící mimozemské toxikománie, která je sama skrytou metaforou zoufalého abstinenčního příznaku snícího.

    A ten, kdo vymyslel, že pero je mocnější meče, zjevně nepočítal s houbami.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GARAGUN: To je jasná věc! To bylo mystické znamení z vesmíru! Velký Akkütlix takovým snem sděluje, že je potřeba popadnout košík a jít na houby; doporučuje deset Össeanů z deseti.

    (Ale... sakra... s tím šestým dílem... to není špatnej nápad! Pořád přemýšlím, jak do toho pátého ještě všechno vměstnat...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam