• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: Taky jsem to dneska četla... a říkala jsem si - "bože, jak já mu chudákovi rozumím..." :D Vystihl to úplně přesně: ten pocit, že už je to vlastně skoro úplně hotové, doslova na spadnutí, ale přitom pořád ne a ne, protože to člověk pořád maniakálně přepisuje jako magor, protože to prostě nepustí ven, dokud s tím není sám stoprocentně spokojený. Ovšem GRRM má opravdový problém; copak já, bezvýznamný Hmyz; u mě jde o houby. ;)

    (Ale na kalendář koukám taky a spěchám, jak můžu.)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Martinovo vyjádření k dokončení Vichrů zimy - Ice & Fire
    http://www.icefire.cz/knihy/george-r-r-martin/martinovo-vyjadreni-k-dokonceni-vichru-zimy/

    Tak ještě že Vilmě hrozí pouze to, že audiokniha dožene papírovou verzi a pětku po ní bude chtít ještě pár dalších lidí navíc.

    (ne, ani v novém roce nezapomínám koukat poněkud znepokojeně na kalendář)
    :-)

    JARMIK
    JARMIK --- ---

    BRAMBOREENA: Sargo mě obvinila z grafománie. Takové svátky s dítkem se spálou, to je zajímavá věc, že se nikam nedá chodit a nikdo nechodí k nám... Ideální pro blogýskování a poslouchání dlouhatánských audioknih.

    Já se toho hereckého předčítání nemůžu nabažit, připadá mi to nějak jako nezasloužený nepatřičný luxus, čímž rozumím hlavně, že dříve to nebylo. (Podobné pocity mívám taky při používání gps navigace, plánování dovolené se StreetView nebo při přepínání jazykových verzí wikipedie :-) ).
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    ARGANNAH: správně. Aspoň někdo ocení, že dělám záslužnou práci. Doma mi všichni jen vyčítají, že zatímco já jím, ostatní tloustnou. Vůbec nechápou, že to dělám jen kvůli nim. Já přeci držím tajli za ně!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na internetu jsou recenze od jednoho z návštěvníků zdejšího auditka, a já o nich vůbec nevím! Skandál! ;)

    Čtenářský deník: O snovačce a přemyslovi (Vilma Kadlečková)
    http://jarmik-pise.blogspot.cz/2015/11/o-snovacce-premyslovi-vilma-kadleckova.html

    Čtenářský deník: Led pod kůží (audiokniha)
    http://jarmik-pise.blogspot.cz/2015/12/led-pod-kuzi-audiokniha.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: Já taky! Já taky! :D
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    STARE_CASY: To je nápad! Až bude zas někdo mít narážky, že jsem moc tlustá, řeknu mu, že Stare_Casy je štíhlý za mě!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: No mně by celkem stačilo, kdyby za mě někdo stihnul ten pátej díl ;)
    (Psala jsem i na Boží Hod, ale ještě to pořád nemám.)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: nemohli bychom si nějak rozdělit úkoly? Krásný být fakt nezvládnu, ale mohu být klidně štíhlý i za někoho dalšího (a budu na dotyčného či dotyčnou opravdu milý). O vtip bych se s někým šábnul, tam se občas trefím, snad jen to zmoudření by se nám mohlo povést kolektivně. Společně bychom to určitě zvládli. ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Taky se hlásím do regimentu Běd. Sice jsem kdovíproč začala cvičit, takže v oblasti štíhlosti tu jakási marginální naděje bude, ale milá nejsem od přírody. (To ostatní záleží na okolnostech a úhlu dopadajícího světla.)
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Klidně mi rovnou začněte říkat "Bědo" :-)
    Ale jinak taky všechno nej!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A zde je první věc, která na mě na FB vyskočila v novém roce... :)
    O snovačce a přemyslovi – Co dokáže síla představivosti a kouzlo secesní Prahy | DAGON
    http://www.dagon.cz/o-snovacce-a-premyslovi-co-dokaze-sila-predstavivosti-a-kouzlo-secesni-prahy/
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: ;) Nakonec se ukáže, že skutečným vyzněním knihy je mé oblíbené rčení "svět je plný diletantů" :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: počkej, to stačilo nebylo na tematiku islámu v tvých knihách, ale na produkování hysterie virtálem ;-)

    A teda právě realita dneška mi teda ta linka "ochrana před islámem, která se moc nepovede, ale vlastně to dobře dopadne, protože Kazi má své ... limity... " a vůbec celý ten plát skončí téměř katastrofou, připadá vlastně spíš sluníčkářská, než Zemanovská ;-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: ... si říkám, že vyrábět legendy je nakonec možná bezpečnější :D
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Oni zas v neolitu recipročně na druhém konci světa ochočili ovci a kozu a vypásáním vyrobili Saharu, která tam předtím taky nebyla :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: "Zrod českého státu" - píšu si na seznam :) S tím Crokem je to pekelná teorie... když tohle slyším, mám přesně ten pocit osudovosti, jaký člověk zažívá, když se nějaká skálopevná jistota otřese v základch :D Já (z čistě kompozičního hlediska) právě ten mezistupeň v podobě Kroka pokládala za jistý nepatrný argument pro autentičnost té legendy: kdyby to uměle vymýšlel nějaký příčetný scénárista, tak samozřejmě přesně tuhle zbytečnou postavu vynechá, ti starci jsou krapet duplicitní.

    Jinak ale mi to připomíná historii anglických zahrad: v osmáctém století tam chodili po budoucích slavných krajinářských parcích zahradní architekti, proháněli dělníky s lopatou a nutili je měnit modelaci terénu (bez nadsázky klidně přestěhovali pahorek o kus vedle, aby vznikla ta správná kompozice). O sto let později romantičtí malíři tentýž park malovali a libovali si, jaká je to prapůvodní neposkvrněná příroda. :D No a mimochodem... tuhle jsem někde četla, že právě ten slavný tropický deštný prales, se kterým se tolik nadělá, vznikl sekundární sukcesí a někdy v neolitu tam byla lidská sídla a normálně obdělávaná kulturní půda; pak něčemu věř :D
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Kdo se nevyhýbá v beletrii politickým tématům, tak se asi nějakým motivem potká občas nutně s tím, co je ve zprávách. Já jsem Snovačku bral spíš jako část historického myšlení o tom, že státy, národy a jiné instituce a koncepty VŽDYCKY někdo vymyslel. Jelikož v těch institucích a konceptech prožíváme životy, jsou pro nás nadlidsky obrovské; tak je zábavné podívat se na ně v jiné perspektivě.

    Pro mě jsou to příbuzné myšlenky k tomu, co jsem četl ve vánočním samodárku (Zrod českého státu), kde p. Charvát nabízí závratné hypotézy a souvislosti: třeba se mi velice líbí, že některé evropské národy vznikly +- jako práce pozdně římských politruků, kteří (prý) měli za úkol zlepšit morálku vojenských jednotek tím, že jim dali "etnickou" identitu, včetně národních pověstí. V té souvislosti se ptá, k čemu máme v pověstech p. Kroka, který je pro příběh zcela zbytečný (L+T+K mohly být přímo dcery p. Čecha). Že prý jestli to není náhodou reflexe původem barbarského důstojníka p. Croka (Chroka), který organisoval korunovaci císaře Konstantina v Británii :-)

    Dle mého Ortel nemá s těmito ušlechtilými zábavami nic společného :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: upřímně řečeno... asi jo, stačilo. Když jsem to před osmi lety psala, byla to naprosto menšinová, osamocená, nepravděpodobná "vize" (proto to taky pro mě bylo zajímavé). Dneska se okolní situace vyvinula tak, že Snovačka vlastně "oddriftovala" do středního proudu (a možná skoro k Zemanovi a jeho rádoby "vlasteneckým", ale ve skutečnosti akorát nesnášenlivým plkům). Reedice byla naplánovaná před dvěma roky, vyjít to mělo letos v květnu na veletrh (což byla doba, kdy žádná "uprchlická krize" ještě nebyla) - kniha byla vysázená, obálka namalovaná, všechno v běhu, akorát se to pak kvůli grafice o půl roku zdrželo, no a teď to zkrátka vyšlo vzápětí po Paříži a zařadilo se to do množiny knih typu "Podvolení" a počinů typu "Ortel". Já přece jenom doufám, že Snovačka vyznívá spíš vlastenecky než xenofobně a není to za čárou, nýbrž ještě na té příčetnější straně; ale kdybych se měla rozhodovat až dneska, jestli tu reedici udělat, asi bych se o to nesnažila. Překroutit se dá leccos a xenofobie je kolem už tak dost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak jsem az ted docetla novelizovanou Snovacku. Rozhodne za vydani stala. A teda dost by vysvetlovalo, kdyby za soucasnou protiuprchlickou hysterii stal virtual v rukach ceskych tajnych sluzeb. Ale jako nestacilo by to uz?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam