• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: počkej, to stačilo nebylo na tematiku islámu v tvých knihách, ale na produkování hysterie virtálem ;-)

    A teda právě realita dneška mi teda ta linka "ochrana před islámem, která se moc nepovede, ale vlastně to dobře dopadne, protože Kazi má své ... limity... " a vůbec celý ten plát skončí téměř katastrofou, připadá vlastně spíš sluníčkářská, než Zemanovská ;-)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Kdo se nevyhýbá v beletrii politickým tématům, tak se asi nějakým motivem potká občas nutně s tím, co je ve zprávách. Já jsem Snovačku bral spíš jako část historického myšlení o tom, že státy, národy a jiné instituce a koncepty VŽDYCKY někdo vymyslel. Jelikož v těch institucích a konceptech prožíváme životy, jsou pro nás nadlidsky obrovské; tak je zábavné podívat se na ně v jiné perspektivě.

    Pro mě jsou to příbuzné myšlenky k tomu, co jsem četl ve vánočním samodárku (Zrod českého státu), kde p. Charvát nabízí závratné hypotézy a souvislosti: třeba se mi velice líbí, že některé evropské národy vznikly +- jako práce pozdně římských politruků, kteří (prý) měli za úkol zlepšit morálku vojenských jednotek tím, že jim dali "etnickou" identitu, včetně národních pověstí. V té souvislosti se ptá, k čemu máme v pověstech p. Kroka, který je pro příběh zcela zbytečný (L+T+K mohly být přímo dcery p. Čecha). Že prý jestli to není náhodou reflexe původem barbarského důstojníka p. Croka (Chroka), který organisoval korunovaci císaře Konstantina v Británii :-)

    Dle mého Ortel nemá s těmito ušlechtilými zábavami nic společného :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: upřímně řečeno... asi jo, stačilo. Když jsem to před osmi lety psala, byla to naprosto menšinová, osamocená, nepravděpodobná "vize" (proto to taky pro mě bylo zajímavé). Dneska se okolní situace vyvinula tak, že Snovačka vlastně "oddriftovala" do středního proudu (a možná skoro k Zemanovi a jeho rádoby "vlasteneckým", ale ve skutečnosti akorát nesnášenlivým plkům). Reedice byla naplánovaná před dvěma roky, vyjít to mělo letos v květnu na veletrh (což byla doba, kdy žádná "uprchlická krize" ještě nebyla) - kniha byla vysázená, obálka namalovaná, všechno v běhu, akorát se to pak kvůli grafice o půl roku zdrželo, no a teď to zkrátka vyšlo vzápětí po Paříži a zařadilo se to do množiny knih typu "Podvolení" a počinů typu "Ortel". Já přece jenom doufám, že Snovačka vyznívá spíš vlastenecky než xenofobně a není to za čárou, nýbrž ještě na té příčetnější straně; ale kdybych se měla rozhodovat až dneska, jestli tu reedici udělat, asi bych se o to nesnažila. Překroutit se dá leccos a xenofobie je kolem už tak dost.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    tak jsem az ted docetla novelizovanou Snovacku. Rozhodne za vydani stala. A teda dost by vysvetlovalo, kdyby za soucasnou protiuprchlickou hysterii stal virtual v rukach ceskych tajnych sluzeb. Ale jako nestacilo by to uz?
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Já bych je neplašila. Výskyt čehokoli s potomstvem nekompatibilního působí choroby :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: ajaj :( Já to u OneHotBook hned nahlásím, že přítomnost nahrávky Mycelia v domácnosti způsobuje choroby...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Dnešek měl být dnem, kdy se svalím do pelechu, budu vybarvovat mandaly a poslouchat Mycelium. Leč zhoubné spóry zapůsobily a místo Presla mi tu kvíká dítko s horečkou. Nejsem já chudák? Jsem. A teď navíc s absťákem, na naladění chutě těch pár odstavců docela stačilo. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Dostala jsem houbové PFko od Františky, musím se podělit! :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na Sardenu o audioknize M2 - http://www.sarden.cz/2015-12-17-1632/literatura-druhe-mycelium-v-audio-podobe
    Je tam krátký "rozhovor" s herci (dva odstavečky, ale pro mě byly zajímavé).
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    Tady to doufám ještě nebylo:
    Tvrdé dárky aneb nejlepší knihy pod stromeček | kulturissimo.cz - Vaše lepší stránka. Ta kulturní
    http://www.kulturissimo.cz/?knizni-tipy-vanoce-2015&detail=3396
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OMNISLASH: Tak to je fajn! :)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    prvni kniha doposlechnuta a musim rict, ze me to velmi mile prekvapilo :) az tak, ze si mozna k lednovym narozeninam necham nadelit tu druhou audiokniho :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Funguje. Vánoce budou poslouchací :-) #spokojení_fanoušci :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Teď jsi na to kápla! Málem jsem spadla smíchy ze židle :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: Hokr to je někdo jako Hokrin?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Vánoční tipy od Borise Hokra, Snovačka included)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MELOUN: Oni to vždycky dávaj hlavně na Audiolibrix, zdá se, že to tam je - https://www.audiolibrix.com/...ectory/Book/2429/Audiokniha-Mycelium-II-Led-pod-kuzi-Vilma-Kadleckova

    (vida, někdo už přidal hodnocení - já to nebyla!!! :D )
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    Tak už jsou někde MP3 ke stažení?? (Mycelium II.: Led pod kůží)
    Na kosmasu vidím jen CD a ty jaksi nemám na čem roztočit.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Z fantasy víkendu v knihovně:
    BESEDY NA FVVK CONU 2015 DOBŘÍŠ
    https://www.youtube.com/watch?v=eec7FtIuwhA
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Ona je to recenze? Já našla odkaz na FB, tak jsem to sem přesdílela, protože všechny zmínky sbírám, ale moje chabé duševní schopnosti zoufale nedostačují k tomu, abych dokázala odhalit účel toho slohového útvaru a pochopit jádro sdělení (jestli je to tedy recenze nebo spíš jen informace, že ta kniha vyšla - ani jestli se mu to spíš jako líbí nebo spíš jako nelíbí). Rychlý je, o tom žádná, ale budeš mi příležitostně muset polopaticky převyprávět, jak to vlastně myslel; já holt potřebuju nějakou light verzi pro blbce, tihle intelektuálové jsou na mě moc květnatí. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam