• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Zaujal mě názor profesionála ohledně 10 tw/den, protože mám twitter rád. Myslel jsem, že na českém Twitteru může legálně dávat 10 twitů za den jen p. Mitrofanov :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: stačí jeden tweet za den, ale je potřeba dodat #media. To má větší #pagerank, takže ti patřičně narostou #followers.

    Mezi média pří i selfíčka ve sprše :)

    jo a jaký máš id, budu tě sledovat.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Přidávám si, ale slibuju, že při deseti tweetech denně zase sledovat přestanu. :) Navrhuju jeden denně jako kompromis.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Včera jsme s Martinem byli v malešickém #mikropivo (varu) s jedním kamarádem, který dělá pro #WarhorseStudios marketing; a ten mi celý večer vysvětloval, jak je pro rádobyspisovatele životně důležité používat Twitter. Tož jsem po třech letech hibernace oživila svůj twitterový účet, nechala si poslat nové heslo a k prvnímu tweetu přidala DRUHÝ! Čili už mám celé dva tvíty, dva, dva!!! Tak teď začnu úplně nový život. Začnu chrlit do virtuálního prostoru temné moudrosti a selfíčka ve sprše. Ideální by prý bylo přidávat aspoň deset tweetů za den, ale zatím mám skromnější cíl: aspoň deset tweetů za rok. #VilmaKadleckova rulez! ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ARGANNAH: Není někde video? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: ó ano, to je mé oblíbené :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, velmi živě si vybavuju např. jeho přirovnání náboženství k chození do fitka. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Budeme na PGF asi většinu dne, přednášku tam má i Martin (manžel) - o Kingdom Come, údajně prý od jedné. (Vřele doporučuju i těm, kteří počítačové hry nepařej, jeho přednášky jsou úžasně vtipné ;) )
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: sobota odpoledne, naše tradiční návštěva PGF :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: BRAMBOREENA: (Ona měla totiž tu pečlivou sedmdesátkovou výslovnost bez "j". :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... ale vlastně jsem sem přišla napsat, že jsem se dohodla s Johnakem (Janem Kotoučem), který dělá literární linii na Pragoffestu, že se tam nasáčkuju na besedu s autory. (Zvažovala jsem i vlastní pořad, ale fakt nemám čas, žádný blbosti nebudou, dokud tu knihu nedosmolím.) Nicméně beseda je v sobotu 30. 1. od 16:00, tak kdo zvažujete jít na Pragoffest, stavte se! ;) (Budeme prý čtyři - jedním z účastníků je Johnak, další dva nevím, nechám se překvapit.)

    Amber - program linie
    http://amber.festivalfantazie.cz/program_linie.php?linie=127
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Taky mi to chvilku trvalo :D A taky dobrý!
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Chvilku trvalo, ale dobrý. :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: :) kdepak, zadne fitko. Prave naopak.
    SARGO
    SARGO --- ---
    Uspávala jsem se dnes nějakým povídáním od Emanuela Frynty. Skoro již spící poslouchala jsem, jak ho hlasatelka v krátkosti představuje; žel když padlo, že je "esejista", probralo mě to naprosto spolehlivě s tepem takřka infarktovým. Možná to psané tak nevynikne, ale slyšené, když už člověk moc nevnímá, to vyniklo velmi.
    ... nezdravá literatura! :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Co tě pobouřilo? :) Aha, už vím měla jsem správně napsat - "kdy většina lidí jenom žere, ovšem samozřejmě kromě Fifi, která je celičký den ve fitku..." :D
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: kdy všichni normální lidi jenom žerou :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    JARMIK: A což teprve CORNHOLIO...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: No to bych brala, to je fakt :D
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Stejně jsou to skandálně přízemní poměry u nás, že jako Mistr nemáš k ruce dva mladé šikovné trainees, kterým bys řekla "udělej mi pondělka nahrubo verzi bez Taliho, podívám se, jak by to vypadalo", a že se s tím musíš dřít vlastnoručně! :-)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    STARE_CASY: Nevím čím to, ale HURÁ! :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: Vzpomínám si, že jsem se tě po přečtení prvního dílu nadšeně ptal, jestli k tomu bude i nějaký ten Silmarillion. Odpovědí tehdy bylo takové nesmělé "no to snad raději ne". Stejně se na ten "Silmarillion" těším. ;)

    Čím to je, že si každý větší příběh začne dříve či později žít vlastním životem a místo toho, aby autor krotil celý příběh, je naopak příběhem zotročen a vláčen do dalších a dalších dějových linií... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam