• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Já se obávám, že takhle hashtagy nefungují, na Twitteru zvláště; ale já nejsem tendlecten socmedia expert, že jo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jo a zavináče... hele pokud napíšeš @ a začneš psát začátek twitter id, tak to tagne to id a on o tom ví, a tím pádem ví i o tobě, a pokud ho zmínka těší, tak to retweetne (přesdílí) lidem co ho sledují a ti zase pak ví o tobě :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    jinak #media jsou myšlený fotky a videa. Moje cílovka je malinko konzumní a jsou tam i taci co mají mentální kapacitu zlatý rybky, a bohužel tohle často bývají influenceři. Teda česky řečeno, někdo, kdo rozhodne, kam se pude v pátek na diskošku.

    Nevím jak je to u vás spisovatelů, jak čtenáře zajímají fotky z conů a tak...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: já se přiznám že se furt chystám si založit ten instagram a propojit to společně. Sice mám nějakejch 188 followers, ale jsou nějaký... no nepoužitelný.

    Jo a co se týče sledování, tak mám směsku zahraničních trance DJů, kterým kradu skladby, sluníčkářů, a různých lolů a trollů jako infobaden. A sleduju že český twitter opravdu je hrozně pustý :(
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: ... no a taky jsem po třetím pivu možná blbě slyšela ;) Já se ho radši ještě přeptám. Abych jich pak třeba omylem nenapsala moc!

    SHEALA: @VilmaKadleckova. Ale s těmi hashtagy je to nějaké podivné - #media vyhodí spíš samé politické zprávy a v AJ (kam skoro nemá cenu se s českou knihou cpát), #psaní je plné příspěvků od šílených asertivních copywriterů, kteří mají ve všem jasno a každému ochotně poradí za pomoci úderné infografiky, #sci-fi taky vede na samé cizojazyčné odkazy a na seriály, #fantastika vede na samé španělské příspěvky, #sága na japonské. #recenze se týkají spíš filmů, případně jídla. Mírně použitelné by případně bylo #spisovatel #kniha a #knihy, ale můj první dojem spíš je, že twitter je totální pustina. Copak to vážně žádný autor nepoužívá? (Našla jsem tedy Rudiše, který tweetuje německy, no a Stančíka.) Ovšem z fantastiky široko daleko nikde nikdo! Ale, pravda, zato tam jsou #booklovers.
    Znáte někdo nějaké rozumné tagy, které by vedly k něčemu zajímavému?

    (Nakonec hlavní výsledek je, že mám teď ve sledovaných Infobaden, a že si připadám jak idiot, neb se mi tam furt nedaří nahrát profilová fotka.)
    VANEK
    VANEK --- ---
    JARMIK: Nejsem si jist, není-li to Vilmina proslulá žert, satira, ironie a hlubší význam. Ale možná už je opravdu přetlak a inflace taková, že je to nutné.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Zaujal mě názor profesionála ohledně 10 tw/den, protože mám twitter rád. Myslel jsem, že na českém Twitteru může legálně dávat 10 twitů za den jen p. Mitrofanov :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: stačí jeden tweet za den, ale je potřeba dodat #media. To má větší #pagerank, takže ti patřičně narostou #followers.

    Mezi média pří i selfíčka ve sprše :)

    jo a jaký máš id, budu tě sledovat.
    IDLE
    IDLE --- ---
    BRAMBOREENA: Přidávám si, ale slibuju, že při deseti tweetech denně zase sledovat přestanu. :) Navrhuju jeden denně jako kompromis.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Včera jsme s Martinem byli v malešickém #mikropivo (varu) s jedním kamarádem, který dělá pro #WarhorseStudios marketing; a ten mi celý večer vysvětloval, jak je pro rádobyspisovatele životně důležité používat Twitter. Tož jsem po třech letech hibernace oživila svůj twitterový účet, nechala si poslat nové heslo a k prvnímu tweetu přidala DRUHÝ! Čili už mám celé dva tvíty, dva, dva!!! Tak teď začnu úplně nový život. Začnu chrlit do virtuálního prostoru temné moudrosti a selfíčka ve sprše. Ideální by prý bylo přidávat aspoň deset tweetů za den, ale zatím mám skromnější cíl: aspoň deset tweetů za rok. #VilmaKadleckova rulez! ;)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ARGANNAH: Není někde video? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ARGANNAH: ó ano, to je mé oblíbené :)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Ano, velmi živě si vybavuju např. jeho přirovnání náboženství k chození do fitka. :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Budeme na PGF asi většinu dne, přednášku tam má i Martin (manžel) - o Kingdom Come, údajně prý od jedné. (Vřele doporučuju i těm, kteří počítačové hry nepařej, jeho přednášky jsou úžasně vtipné ;) )
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BRAMBOREENA: sobota odpoledne, naše tradiční návštěva PGF :-)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: BRAMBOREENA: (Ona měla totiž tu pečlivou sedmdesátkovou výslovnost bez "j". :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ... ale vlastně jsem sem přišla napsat, že jsem se dohodla s Johnakem (Janem Kotoučem), který dělá literární linii na Pragoffestu, že se tam nasáčkuju na besedu s autory. (Zvažovala jsem i vlastní pořad, ale fakt nemám čas, žádný blbosti nebudou, dokud tu knihu nedosmolím.) Nicméně beseda je v sobotu 30. 1. od 16:00, tak kdo zvažujete jít na Pragoffest, stavte se! ;) (Budeme prý čtyři - jedním z účastníků je Johnak, další dva nevím, nechám se překvapit.)

    Amber - program linie
    http://amber.festivalfantazie.cz/program_linie.php?linie=127
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Taky mi to chvilku trvalo :D A taky dobrý!
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Chvilku trvalo, ale dobrý. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam