• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    JANADVORACKOVA: Jako jo, ale když se nějakou knížkou dostávám ze srabu, tak už ji pak nečtu za běžných okolností. A obráceně. Angína = opět jdu vyhrabat Pána prstenů :-D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SARGO: Na tom něco bude, ale jde jenom o přístup. Je fakt, že infekce i Mycelium jsou trochu temnější záležitosti :).
    Když mi před osmi lety zemřela babička, kterou jsem měla moc ráda, byla jsem z toho třičtvrtě roku dost v háji. Vždycky mi z toho pomůže knížka. Začala jsem číst tehdy JFK sérii, kde se umírá pořád a nijak se mi to nespojilo. Naopak jsem se u některých situací a hrdinů vyloženě bavila, a došlo mi, že přesně tohle by mi babička doporučila. Ne JFK, to by do ruky nevzala. Prostě jakýkoli způsob k návratu zdravého rozumu.
    To by lidi nemohli číst nic :).
    SARGO
    SARGO --- ---
    Nechci vám bránit v rozletu, ale nejsem si moc jistá, jestli by člověk strávil radostně pár večerů nad knížkou, kterou by mu mentálně spojili s kvasinkovými problémy :-D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: v lékárnách by to mohla magistra vydávat k Canestenu, to zařídit jde. ty čekárny jsou horší
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BALAENA: Tuhle jsem v čekárně u doktora vyplňovala jakýsi dotazník o zdravém životním stylu. Jenom ze zoufalství. Seděla jsem tam fakt moc dlouho, vystřídala všechny polohy, posedy a skrčeniny, v mp3 došla baterie... hůrza. Co dělat? Nebylo to tedy na gyndě, ale na očním. Je fakt, že jsem na to moc neviděla :). Ale krom lékových letáků mě v čekárnách nikdy nic moc neoslovilo.
    Ty bláho, třeba to není úplně blbý nápad. Jenom je otázka, kolik by takových knižeček muselo být, jak moc by se to vyplatilo, zaplatilo a nerozkradlo stylem, že si třeba jeden člověk vezme deset, protože je to zadara a pak si to ani neotevře.
    Takhle moje babča chodí na bonbony do České spořitelny. Obejde několik okének, vybere mističky a pak to máme k Mikuláši :). Nebo různé letáky, s nimiž se dobře topí, bývají z obchodů také rychle pryč. Kdo ví, kde by skončily knížtičky :).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: náhodou ale... udělat sešitkové vydání s jednou dvěma kapitolama a useknout to v nejnapínavějším místě a "knihy koupíte"...
    a to pak dát k dispozici v lékárnách a na gyndě... ;)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Jak tu tuhle byla zmínka o komiksu a takové houbové expanzi, říkám si, kde všude by se dalo Mycelium propagovat, respektive prodávat. A napadla mě lékárna. Tedy, je to hodně ujetý a vůbec to nemyslím vážně, ale já už ty plísně vnímám trochu jinak, než kdykoli dřív. Zkrátka ženy a dívky, které by si zašly pro přípravky na intimní hygienu, případně léky proti kvasince, by měly možnost koupit si i knihu :).
    Není to nádhera? Na každé gyndě v čekárnách by se povalovaly štosy, jééé :)! Nešly by odnést, to ne :). Soukromé ordinace by našly nový zdroj příjmů, náklad by šel do deseti, co? Statisíců!
    Miluju léto, čistí mi hlavu a mám potom jenom výborné nápady :).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: hmmm možná jsem podobně zaseknutá jak ty, sleduju :) Držím palce
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, GRRM taky ne...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Odkaz už tam je. A znovu opakuju, že je to pěknej mor - zas jsem včera v noci díky tomu pojmenovala nějakou Loď... Poslední dvě kapitoly prvního ze dvou pátých dílů budou promořené össeinem. Dál už ne, to už mě to snad zas přejde. ;)

    Hotové to pořád nemám...
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    KAVEN: hödiwi! :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Pardon, tak to vyjádření je z května a ne z března.

    A hele, můj generátor je v záhlaví taky! Akkütlixovi děkuji, a pokud ještě aktualizuje odkaz na novější verzi ( http://www.domaci-soustruzeni.cz/wordgen/wordgen.php?s=ossein ), tak mu navíc něco pěkného obětuji na svém soukromém aiö :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MONOTYPEK: Jestli je myšleno datum vydání posledního dílu Mycelia, tak nejžhavější novinky (z března) jsou v záhlaví toho auditka ... Celkově existuje neoficiální vyjádření že to snad bude letos na vánoce. Já nicméně jako bytostný optimista každý den čekám, že tu Bramboreena napíše že už to bude hotové zítra, maximálně pozítří :-)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    130 nových? je mezi nimi někde i datum vydání? :))
    ABGD
    ABGD --- ---

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Já si říkal že to nebude náhoda
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Můra zvaná noční :)
    Ale máš pravdu, stalo se mi to asi dvakrát za život a pocit nic moc (což znamená, že se to dá okamžitě literárně vytěžit :D)

    Pokud jde o počet slov - kdepak, pořád doufám, že vyhraju a všechny zabiju, ještě než promoření össeinem dosáhne nekonečna... ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Takže četnost össenských slov postupně stoupá, a poslední kapitola už bude psaná pouze össeinem?

    Mimochodem, dneska jsem zase četl o Fioniných snech s Aš-šádovým kardans-lu na krku. To jak ví že spí, ale nedokáže se probudit, pohnout se, a přitom se dusí ... nápadně mi to připomnělo zážitky se spánkovou paralýzou. Dřív se podobné stavy zase připisovaly pěknému slovanskému strašidlu zvanému Můra.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (... to je teda mor, ten generátor... když tu možnost najednou mám, už zas potřebuju nějaký össenský slovo! Tentokrát össenský název pro opuštěnou základnu na Měsící! Akorát se mi zrovna vygenerovala slova "med" a "mäk"... že by to bylo znamení Osudu, že je čas na svačinu...?!)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Tygři matky jsou out, teď letí houboví otci!
    SARGO
    SARGO --- ---
    Pinky umí máknout a zabrat. Takový člověk špatně nedopadne, i když holt dospěje trochu později :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam