• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    KAVEN: hödiwi! :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MONOTYPEK: Jestli je myšleno datum vydání posledního dílu Mycelia, tak nejžhavější novinky (z března) jsou v záhlaví toho auditka ... Celkově existuje neoficiální vyjádření že to snad bude letos na vánoce. Já nicméně jako bytostný optimista každý den čekám, že tu Bramboreena napíše že už to bude hotové zítra, maximálně pozítří :-)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    130 nových? je mezi nimi někde i datum vydání? :))
    ABGD
    ABGD --- ---

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Já si říkal že to nebude náhoda
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Můra zvaná noční :)
    Ale máš pravdu, stalo se mi to asi dvakrát za život a pocit nic moc (což znamená, že se to dá okamžitě literárně vytěžit :D)

    Pokud jde o počet slov - kdepak, pořád doufám, že vyhraju a všechny zabiju, ještě než promoření össeinem dosáhne nekonečna... ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Takže četnost össenských slov postupně stoupá, a poslední kapitola už bude psaná pouze össeinem?

    Mimochodem, dneska jsem zase četl o Fioniných snech s Aš-šádovým kardans-lu na krku. To jak ví že spí, ale nedokáže se probudit, pohnout se, a přitom se dusí ... nápadně mi to připomnělo zážitky se spánkovou paralýzou. Dřív se podobné stavy zase připisovaly pěknému slovanskému strašidlu zvanému Můra.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (... to je teda mor, ten generátor... když tu možnost najednou mám, už zas potřebuju nějaký össenský slovo! Tentokrát össenský název pro opuštěnou základnu na Měsící! Akorát se mi zrovna vygenerovala slova "med" a "mäk"... že by to bylo znamení Osudu, že je čas na svačinu...?!)
    VANEK
    VANEK --- ---
    CORNHOLIO: Tygři matky jsou out, teď letí houboví otci!
    SARGO
    SARGO --- ---
    Pinky umí máknout a zabrat. Takový člověk špatně nedopadne, i když holt dospěje trochu později :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JARMIK: ale jo, jenomže jako literární postava je především roztřesená hromádka takového toho pocitu, že hlavní je zapadnout do obrazu, jaký o ní má okolí/se tomu okolí jaksi zavděčit a až někde ve čtvrtém díle se z toho začíná shrabávat. Člověk, kterej aspoň občas nedokáže říct Na to ti sere pes, já ten špenát jíst nebudu, nebo si aspoň o svém bližním pomyslet, že je to kolosální debil a zasloužil by po držce, je takový divný až postižený.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JARMIK: Ono jde hlavně o to, že Pinky je sebejistá právě jen v té sportovní oblasti, zatímco v osobním životě hrozně tápe. Lucasovi její sportovní úspěchy nijak zvlášť neimponují, takže ona sama z nich taky moc sebevědomí do osobního života nenačerpá.

    Já osobně bych měl radši dítě bez účasti na olympiádě, ale s rodinou a uspořádaným životem.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    CORNHOLIO: Ovládni svou Pinky?

    Vidím, že můj nedostatek ambicí je ještě horší, než jsem si myslel. Já bych považoval za obrovský úspěch, kdybych z dítka nebo ze sebe vychoval Pinky!

    Rád bych dal ke zvážení, že Pinky je (představuju si atraktivní) sportovní mladá dáma, která - jestli si dobře vzpomínám - lyžovala závodně na mezinárodní úrovni a teď profesionálně trénuje. Já si ji představuju, že to možná není úplně Gabriela K(S)oukalová, ale klidně nějaká její kolegyně, co jezdila sveťák na dvacátém místě.

    (Takový člověk může vypadat jako lúzr snad právě jen v prostředí Mycelia, protože tam ostatní protagonisté jsou ufounské papežky, prezidentové NASA, mediální hvězdy, špičkoví akademici meziplanetárního významu, superagenti s nadpřirozenými schopnostmi, elitní módní návrháři s vedlejšákem u mimozemské tajné služby, případně rovnou osobně božstva různé kategorie).
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    ZUZKAOU: ano! Hildebrantova metoda bezrpoblémového rodičovství aneb zapomeňte na Montessori!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CORNHOLIO: hele nedík, začinám o tom uvažovat :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CORNHOLIO: Jak vychovat Lucase, návod pro bezradné rodiče!
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    SHEALA: Ovšem to je geniální! Rozhodně by po dokončení Mycelia měla nastoupit záplava ezo-koučingových pseudofilosofických publikací ve stylu "Pů a zen" nebo "Harry Potter a cesta k vnitřnímu já""
    Ovládni svoji vnitřní Pinky
    Dvanáct kroků Aš-Šáda k vnitřnímu klidu
    Lucasova cesta k úspěchu aneb nedej na to, jsetli se okolní svět hroutí a soustřeď se na sebe
    atd:)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    RIP: pinky je super! Jenže pro mě třeba je to i psychoterapeutické, umět pracovat se svojí vnitřní Pinky :)
    RIP
    RIP --- ---
    Á, Pinky-bashing. Až to ustane, prosím vzkaz do pošty, že sem už zase můžu :-)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    GAARQ: přesně, mně připadá, že je taková plastelína - nemá jedinou pozitivně definovanou vlastnost. Dělá, co se čeká - když má být sexy, nazuje krajkovou košilku, když se neprosadila jako lyžařka, tak nevystudovala elektrotechniku nebo něco, ale prostě dělala trenérku (někde je naznačené, že rodiče prostě rozhodli, že bude lyžovat, tak lyžovala, zatímco její sestra si vydupala konzervatoř). Ona není emočně nevyrovnaná, to by musela předvádět něco trochu onačejšího než takovou jakousi rozplizlost. Ano, dá se to pojmout jako projekční plátno pro vnitřního chcípáka každého p. t. čtenáře, ale...
    Jako, je tam vidět vývoj k trochu normálnější ženské, a to je dobře.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: no pod stromeček přece .-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam