• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: to první je lepší, Courier tomu dodává takový ten lehce šílený nádech znalce Opravdu Pravé Pravdy. Ještě by to chtělo zhoršit grafickou úpravu a sloh.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: A autorkou příspěvku je Vaiva Vareikaitė. Co když se to ve skutečnosti píše třeba Vaiwü Warëighaitë? Je to jasné, jsou mezi námi ...


    BRAMBOREENA: No, to je ono, s tou brožurkou. Mně to přijde jako docela fajn způsob reklamy, jako když se k reklamně na kosmetiku přidá malá kapsička s krémem, nebo tak něco. Člověka tak pak může víc nalákat, a současně pak nemusí kupovat zajíce v pytli. A zrovna u těch doktorů, kde lidi stejně dobu sedí a nemají co dělat, by to nebylo o nic horší než ty věčné časopisy.

    Ad Jehovisti - tak reklama na církev je přeci jen něco jiného než reklama na knížku. Dokud nepostáváš na rozích a nenabízíš lidem časopis Houbová věž, tak jehovistické vlezlosti zdaleka nedosahuješ.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: V Argu tohle dokonce dělávali - k chystané knize "vydali" takovou třeba dvanáctistránkovou brožurku A6, viděla jsem to třeba ke Kvítku karmínovému a bílému - mělo to "obálku", byla tam vzorová kapitola a nějaké krátké povídání o knize -, a přidávali ji na knižním veletrhu lidem k nákupu. A ještě taky od FantomPrintu jsem to viděla (ti to zase rozdávali tak, že to bylo součástí materiálů na conech, přišla jsem takhle k ukázce z nějakých těch Lovců monster či čeho, čímž jsem si ujasnila, že fakt nejsem cílovka). Letos jsem to ale na veletrhu neviděla, zkusím se pozeptat, proč od toho upustili - jestli se to nevyplácí nebo jenom není energie a čas.

    Jinak vymýšlela jsem leccos - třeba nenápadně trousit placky k Myceliu v dopravních prostředcích ;)

    A vlastně tohle taky s oblibou dělají jehovisti (či nějací podobní šiřitelé pravd) - jednou jsem takhle na záchodcích letadla přišla k výchovné brožurce-komiksu o tom, jak člověk hřeší a hřeší a pak umře a přijde do pekla. Ale nemůžu říct, že by to ve mně vyvolalo neodolatelnou potřebu je kontaktovat a vstoupit do církve :D
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    tajné služby hlásí první pokusy o össeanskou invazi do naší vsi

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Hm, to ale vůbec není špatný nápad. Bramboreeniny letáky teda už jsem až moc reklamně-fejkové, a když jsem to četl, přišlo mi to podobné jako anarchistické letáky proti globalizaci, nebo proti týrání zvířat. To je sice vtipné, ale já bych to při prohlížení nástěnky podvědomě přeskočil.

    Ale Balaenina myšlenka s jednou kapitolou z knihy je lepší. Je to jako reklama se vzorkem zdarma. Spousta lidí si to přečte z nudy, a když ho to chytne, tak si knížku koupí, i kdyby jinak v knihkupectví nápis Mycelium, přeskakoval.

    Jen by to chtělo kapitolu vybrat s citem, nedat třeba Lucasovy předsmrtné úvahy o virtuálu na LDNku, nebo tak ...
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jako dobrý, ale lidi hromadně skákají i na mnohem, mnohem nápadnější fejky. :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Všechny dobré nápady už tady byly... :)

    Tohle jsem vyráběla před dvěma lety - to první mělo přijít na autobusové zastávky, ale pak jsem vyměkla a nikam to nepověsila. To druhé jsem skutečně přibodla na nástěnku k naší dětské paní doktorce (do škvíry mezi letáčkem o meningitidě a letáčkem o žloutence - poté, co jsem se s doktorkou domluvila, že můžu). Plán, že se budu plížit s letáky do všech pražských poliklinik, se nakonec uskutečnil jenom ve čtvrtém dílu, kde se takhle Fiona plíží s letákem aktivistů na pánské záchodky ;). Co nedokážu sama, to holt musej oddřít ty ubohé literární postavy. :D

    SARGO
    SARGO --- ---
    JANADVORACKOVA: Jako jo, ale když se nějakou knížkou dostávám ze srabu, tak už ji pak nečtu za běžných okolností. A obráceně. Angína = opět jdu vyhrabat Pána prstenů :-D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BALAENA: Řetězy, vyzkoušené již ve středověku.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    no a prostě nemohly by ty sešitky bejt u jakýhokoliv doktora? Případně distribuovaný do špitálů, ta nude tam je pomalu horší než to co máte, tak se raději uzdravíte, aby vás pustili...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    Zajímavý oslí můstek... za mě tedy nedik za nevyžádané asociace...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SARGO: Na tom něco bude, ale jde jenom o přístup. Je fakt, že infekce i Mycelium jsou trochu temnější záležitosti :).
    Když mi před osmi lety zemřela babička, kterou jsem měla moc ráda, byla jsem z toho třičtvrtě roku dost v háji. Vždycky mi z toho pomůže knížka. Začala jsem číst tehdy JFK sérii, kde se umírá pořád a nijak se mi to nespojilo. Naopak jsem se u některých situací a hrdinů vyloženě bavila, a došlo mi, že přesně tohle by mi babička doporučila. Ne JFK, to by do ruky nevzala. Prostě jakýkoli způsob k návratu zdravého rozumu.
    To by lidi nemohli číst nic :).
    SARGO
    SARGO --- ---
    Nechci vám bránit v rozletu, ale nejsem si moc jistá, jestli by člověk strávil radostně pár večerů nad knížkou, kterou by mu mentálně spojili s kvasinkovými problémy :-D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: v lékárnách by to mohla magistra vydávat k Canestenu, to zařídit jde. ty čekárny jsou horší
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BALAENA: Tuhle jsem v čekárně u doktora vyplňovala jakýsi dotazník o zdravém životním stylu. Jenom ze zoufalství. Seděla jsem tam fakt moc dlouho, vystřídala všechny polohy, posedy a skrčeniny, v mp3 došla baterie... hůrza. Co dělat? Nebylo to tedy na gyndě, ale na očním. Je fakt, že jsem na to moc neviděla :). Ale krom lékových letáků mě v čekárnách nikdy nic moc neoslovilo.
    Ty bláho, třeba to není úplně blbý nápad. Jenom je otázka, kolik by takových knižeček muselo být, jak moc by se to vyplatilo, zaplatilo a nerozkradlo stylem, že si třeba jeden člověk vezme deset, protože je to zadara a pak si to ani neotevře.
    Takhle moje babča chodí na bonbony do České spořitelny. Obejde několik okének, vybere mističky a pak to máme k Mikuláši :). Nebo různé letáky, s nimiž se dobře topí, bývají z obchodů také rychle pryč. Kdo ví, kde by skončily knížtičky :).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: náhodou ale... udělat sešitkové vydání s jednou dvěma kapitolama a useknout to v nejnapínavějším místě a "knihy koupíte"...
    a to pak dát k dispozici v lékárnách a na gyndě... ;)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Jak tu tuhle byla zmínka o komiksu a takové houbové expanzi, říkám si, kde všude by se dalo Mycelium propagovat, respektive prodávat. A napadla mě lékárna. Tedy, je to hodně ujetý a vůbec to nemyslím vážně, ale já už ty plísně vnímám trochu jinak, než kdykoli dřív. Zkrátka ženy a dívky, které by si zašly pro přípravky na intimní hygienu, případně léky proti kvasince, by měly možnost koupit si i knihu :).
    Není to nádhera? Na každé gyndě v čekárnách by se povalovaly štosy, jééé :)! Nešly by odnést, to ne :). Soukromé ordinace by našly nový zdroj příjmů, náklad by šel do deseti, co? Statisíců!
    Miluju léto, čistí mi hlavu a mám potom jenom výborné nápady :).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: hmmm možná jsem podobně zaseknutá jak ty, sleduju :) Držím palce
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, GRRM taky ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam