• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: no on Bruce Sterling a jeho Mechanisté vs. Tvární jsou také už přes čtvrt století starý koncept... to je hrozné, jak ten cyberpunk stárne... každopádně, prosímtě už nějak pošli ten poslední díl do tisku, ať se to dá číst v srpnu někde na dece v lese :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JANADVORACKOVA: no právě, bylo by to v duchu Solaris... chodili by tam telepati po lese (teda po městě, v lese by tak max. mohli sbírat houby) a divák by musel vyčíst z protonace, o co tam vlastně běží :-) Plus ty záběry na velekněžku ve zlatém skafandru, apod.

    nicméně, bez ironie, na poslední díl se strašně těším :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Jo jo, taky jsem pro HBO! ;)
    XCHAOS: chodívala jsem k němu na fildě na seminář, zrovna jsem na to vzpomínala teď před čtrnácti dny :( A taky na jeho esej o Tolkienovi. Tehdy to na mě zapůsobilo, bylo to jako zjevení (jeden rok ve škole ještě marxismus, a další rok najednou tohle!), ale je to holt čtvrt století, vlastně si nevybavuju nic konkrétního.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANADVORACKOVA: Seriál. Od HBO (kvůli rozpočtu, ne kvůli sexu) a mohli by tam hrát český herci, co hráli v Dune minisériích.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    DELLAMORTE: Spíš takové zimní vysílání. To se stmívá už kolem páté. Tak v pět to začne a poběží to do úsvitu druhého dne :).
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    JANADVORACKOVA: Myslíš jako vícevečerní? :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    XCHAOS: Jestliže byla Solaris tak pekelně dlouhá, jak dlouhé by bylo asi Mycelium :)? Na díly to nemá smysl, to chce celovečerní film, který by dal výrazu "celovečerní" úplně jiný smysl :).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ...jsem si celou dobu říkal, jestli tě nějak nepoznamenal náš houbový filosof Zdeněk Neubauer :-) a jinak se domnívám, že by Mycelium měl zfilmovat Tarkovský (nebo nějaký jeho současný ruský následovník).. jakkoliv össeané jsou prostě Sterlingovi Tvární on steroids - ehm, oni teda byli on steroids vlastně od začátku, ale... :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Asi to nečetli ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ale ne! Právě mi vytvořili ve Snovačce novou chybu, tahle socha v ní byla zmíněná :(
    OBRAZEM: Čáp zmizel z Pekařské ulice. Po 17 letech sochu zbourali - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...em-cap-zmizel-z-pekarske-ulice-po-17-letech-sochu-zbourali-20160710.html
    A v roce 2020 už v Brně zjevně nebude.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: "past na houbaře" je boží :) fungoidi jsou populární i v gameskách, ve stellaris je několik houboidních ras, většina jsou pacifičtí kolektivisté, prostě úplní össeané ;)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Musím to sem přetáhnout z [ LADYMEET @ návrhy na tetování (a neb co by se vám líbilo mít vytetované) ]



    Pořiďte si své myceliální tetování!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Můžete si pak dát závod: který ze dvou nejzaměstnanějších knihotvůrců ve zdejších krajích si na pátý díl najde čas dřív... :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: A mně na redakci :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to je pěkné - ne všechno jsem z placek přečetl, ale vypadají rozhodně vtipně. To by určitě mělo být někde nafocené a nabídnuté ke koupi, když už sis s tím dala práci; nemusí to být hned eshop, stačilo by objednání mailem. Určitě by nechodily desítky objednávek denně, jde spíš o to, že bude na webu k nalezení, že cosi takového vůbec na světě je.

    BRAMBOREENA: Tak mně třeba spíš než ezo komunity napadli naprosto ne-ezo chlapi s nohama pevně na zemi, co chtějí vystoupit z EU, dělají si pro jistotu zbroják a mají obavy z uprchlíků. V Myceliu máš vizi společnosti, co současné ideologické nešvary dotáhla dál, a jak to s ní dopadá. Mně to třeba přišlo velmi inspirativní. Naopak předpokládám, že každý "ezo" knížku rituálně spálí v krbu poté, co si přečte o Fioně. Jenže to je právě to - Mycelium má velký záběr, a potenciál nadchnout daleko víc lidí, než by se na první pohled zdálo.

    Záměr "nejdřív dopsat" se plně schvaluje :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: ... a jinak s tou cílovkou máš pravdu, určitě to nejsou jen pravověrní scifisti (těm to naopak často připadá rozvláčné). Zvažovala jsem i pokusy o proniknutí do různých takových těch ezo komunit - jestlipak se tahle galerie v odkazu otevře? - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205037453891113&set=pcb.611363335707226&type=3&theater - reklamu do Meduňky a letáky na festival Ezotera nebo tady tento, případně do čajoven...

    (... ale to je všechno pěkný, nicméně momentálně dělám mrtvýho brouka a snažím se to napřed dopsat, propagovat budu ve chvíli, kdy pošlu text mistru Cornholiovi na obálku, dřív to nemá cenu...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: [ BRAMBOREENA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu... ] (po vyfiltrování příspěvků obsahujících písmena "jpg" se placky v hloubi auditka vynoří :D )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    YENNEFER: to chce, aby člověku samotnýmu nic nebylo, ale byl po doktorech a neměl co na práci... jasně! rodičovskej doprovod na dětském lůžkovém oddělení.

    nemyslím někde na onkologii, resp. tam nemám představu, jak to chodí, toho jsem byla ušetřena, ale na běžné lůžkové pediatrii (vlastně dětské interně) - zápal plic, zánět ledvin, rozjetý astma, dítě je hospitalizovaný, zamedikovaný, přikurtovaný ke kapačce, a vy tam u něj sedíte, občas podáte napít nebo pustíte jinou pohádku a jinak sedíte a nudíte se...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: :-D Tak to mě teda nenapadlo, říkat tomu takhle :-) Ale jasně to vidím: samizdatová reklama - hit moderního marketingu. Však počkejte, až össeané ovládnou všechny oficiální komunikační kanály, budou se nám tyhle dovednosti hodit :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam