• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: K inteview bych poznamenal, že filmový Sherlock Holmes nepoužívá karate nýbrž bartitsu. Navzdory asijsky znějícímu jménu jde o systém sebeobrany sestavený jedním angličanem v 19. století, a snad to v té době bylo i docela populární. Když už by se Sherlock Holmes měl porvat, tak zrovna bartitsu je jeden z těch pravděpodobnějších bojových stylů
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Ale prosím tě... Holt Mycelium už je starý inu... :D

    Ale jinak rozhovor je super, pro ostatní odkaz zde: http://sarden.cz/...1146/jakmile-predvede-sherlock-holmes-prvni-karatisticky-kop-prepinam-rozhovor-s
    RIP
    RIP --- ---
    Teď jsem si mocně oddychl. Moje žena si přečetla to interfjů se mnou pro Sarden a řekla: "Když se tě ptali, co se ti líbilo z fantastiky, jaktože sis nevzpomněl na Mycelium?!" Tož jsem se orosil, že bych byl až takový úl, ale když jsem se podíval, tak se ptali na poslední rok rok a čtyřka Mycelia je vročená už 2014. To bylo wo fous, i když nemyslím, že by se na mě za to autorka kabonila, i kdyby, ale to svědomí, to by mě hryzlo :-(
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Já teda asi potřebuju střídavě kopat do kotníku a lichotit. Remuneraci, slávě a takovým věcem se samozřejmě nebráním.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: naprosto drze prohlašuju, že už nic nedělám, pokud z toho nečouhá i možnost nějaký finační tentononc (už jsem udělala mnoho věcí zadarmo nebo za možnost sebepropagace) na druhou stranu ne každej je tady takovej ukřivděnej cynik jako jsem já no :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak do Hradce kvůli tomu zase nepojedu, úplně blízko to není a normálně tam nejezdím. Obvykle se pohybuju tak do dvou kilkometrů od domu :-) S poštou bych to klidně risknul, ale jak myslíš.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (grrr, zase moc dlouhý url... no tak goo.gl/8EfzNW )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mluvíc o besedách... minulou sobotu jsem měla besedu v Mostě, a zároveň tam měli přednášky i další kolegové (Františka Vrbenská, Julie Nováková, Zdeněk Rampas) a také (zatím spíš začínající) autorka Jitka Ládrová. Ta mluvila o psaní a o sebepropagaci - a mimo jiné o tom, že na svém blogu vyhlásila soutěž o nejlepší povídku ze svého světa: http://blog.ladrova.cz/...du/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_campaign=LiterarniSouteze . Z toho světa zatím vyšly všehovšudy dvě povídky (jedna v letošním Kočasu), ale přesto je zájem veliký.

    Tak si říkám - kdyby byla soutěž v povídkách ze světa Mycelia, bavilo by vás to? Měl byste někdo chuť přispět? Čím by to bylo podmíněné - výší odměny, radostí ze života a hub nebo třeba možností to pak publikovat?
    (Myslím přinejmenším na Gentianu, která by díky tomu měla motivaci konečně dopsat svou brutální vizi Össeanů na Bruntálsku... :D )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: To bych tedy poště nesvěřila, vyčenichají je a sežerou!!! Leda si dát v pátek sraz v Hradci :) Jedu do Pardubic na besedu a po ní se chci sejít s Zuzkou Hlouškovou (iniciátorkou níže zmiňovaného projektu Žena se lvem), která bydlí u Jaroměře a které potřebuju předat slíbené lunice, čili v některém z přilehlých měst zapadnem někam do čajovny; a jak se tak dívám na mapu, Chvaleč je podstatně blíže těmto krajům než Praze... I když úplně za rohem to teda taky není, to uznávám.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: To nejsou, naopak díky vyuzení tam žádné plísně ani houby nebudou. A jelikož jsou klobásy volně pověšené, tak budou schnout a nezplesniví ani později. Obejdou se i bez sühëhlu.

    Právě jsem objevil nejlepší název pro šestý díl Mycelia! "Vyuzení a vysušení"!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: a jsou fermentované ušlechtilou houbou? Tedy plísní?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak všechno úspěšně povražděno, zpracováno, vyuzeno. Už chybí jen to Mycelium ...

    BRAMBOREENA: tak mě napadlo, že bych mohl podpořit autora věcným darem. Když mi třeba tady do pošty napíšeš adresu, tak ti pošlu pár klobás ;-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KAVEN: Co taky jiného udělat s masem ze staršího kusu. Jen to obírání tuku… moc mi ty kozy nechybí :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GENTIANA: Šašlik ani ne, nejlepší produkt z našich koz je tohleto :-)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Myslím, že šašlik se bude k myceliu tak akorát hodit.
    GALE
    GALE --- ---
    Jen trochu OT... Na Startovači jsem si pořídila Ženu se lvem s podpisy autorek. Toto nasazení mě obzvlášť zaujalo, protože si moje mysl nedokáže představit, jak se dva týdny před vánoci autorky dokáží sejít a ve 13 lidech podepsat desítky knih. Máte můj neskonalý obdiv.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Od středy po republice! Juchů, a prej že to bude až v prosinci ... :-) Tak teďka o víkendu máme kozí zabijačku, to je vždycky takové poslední pracovní vypětí na závěr zemědělské sezóny. Takže v týdnu už můžu relaxovat s knížkou za odměnu jak jsem to všechno pěkně zvládnul. Už se nemůžu dočkat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zvědové se pohybují i po městě, nejen v tiskárnách... a fotí a fotí, třeba lavičky...
    (aneb "Páni, tohle jsem ovšem nečekala!" :D)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JULIANNE: aha... a pokud je to písemné, tak to bych klidně podnikla... :D
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    BRAMBOREENA: Ha, a já chat vždycky brala jako písemný; to, co popisuješ, není chat, ale videohovor. Pokud to má být videohovor, mělo by se to na stránce projektu upřesnit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam