• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANADVORACKOVA: Tož sport je zdravý.
    Připomnělas mi ten vtip, jak vězeň píše manželce: A závěrem dopsu ti, Vladěnko, děkuji za ten pilník, cos mi zapekla do štrůdlu, mám teď nejhezčí nehty na celém bloku C.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    GENTIANA: Jů, poslední větou, tedy částí v závorce, bych vyzdobila novou várku vězeňských stejnokrojů :).
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Já bych předpokládala spíš znalosti z internátní střední školy pro vyšší vrstvy, tedy box, fotbal okopávacího a zubyvyrážecího typu a kreativní šikanu, veslování z Oxfordu a nějaký ten moderní pětiboj (když se neprobiju šavlou a neprostřílím, tak ujedu, uplavu nebo uteču).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Přeletělo přes FB... drama v přímém přenosu!!!

    Jana Kolářová
    31 min
    Jeden den zdržení v důsledku selhání techniky, ale zítra už frčí do Kosmasu, kde na ně už netrpělivě čekají. Prý je na ně hodně objednávek.

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: K inteview bych poznamenal, že filmový Sherlock Holmes nepoužívá karate nýbrž bartitsu. Navzdory asijsky znějícímu jménu jde o systém sebeobrany sestavený jedním angličanem v 19. století, a snad to v té době bylo i docela populární. Když už by se Sherlock Holmes měl porvat, tak zrovna bartitsu je jeden z těch pravděpodobnějších bojových stylů
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Ale prosím tě... Holt Mycelium už je starý inu... :D

    Ale jinak rozhovor je super, pro ostatní odkaz zde: http://sarden.cz/...1146/jakmile-predvede-sherlock-holmes-prvni-karatisticky-kop-prepinam-rozhovor-s
    RIP
    RIP --- ---
    Teď jsem si mocně oddychl. Moje žena si přečetla to interfjů se mnou pro Sarden a řekla: "Když se tě ptali, co se ti líbilo z fantastiky, jaktože sis nevzpomněl na Mycelium?!" Tož jsem se orosil, že bych byl až takový úl, ale když jsem se podíval, tak se ptali na poslední rok rok a čtyřka Mycelia je vročená už 2014. To bylo wo fous, i když nemyslím, že by se na mě za to autorka kabonila, i kdyby, ale to svědomí, to by mě hryzlo :-(
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Já teda asi potřebuju střídavě kopat do kotníku a lichotit. Remuneraci, slávě a takovým věcem se samozřejmě nebráním.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: naprosto drze prohlašuju, že už nic nedělám, pokud z toho nečouhá i možnost nějaký finační tentononc (už jsem udělala mnoho věcí zadarmo nebo za možnost sebepropagace) na druhou stranu ne každej je tady takovej ukřivděnej cynik jako jsem já no :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak do Hradce kvůli tomu zase nepojedu, úplně blízko to není a normálně tam nejezdím. Obvykle se pohybuju tak do dvou kilkometrů od domu :-) S poštou bych to klidně risknul, ale jak myslíš.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (grrr, zase moc dlouhý url... no tak goo.gl/8EfzNW )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mluvíc o besedách... minulou sobotu jsem měla besedu v Mostě, a zároveň tam měli přednášky i další kolegové (Františka Vrbenská, Julie Nováková, Zdeněk Rampas) a také (zatím spíš začínající) autorka Jitka Ládrová. Ta mluvila o psaní a o sebepropagaci - a mimo jiné o tom, že na svém blogu vyhlásila soutěž o nejlepší povídku ze svého světa: http://blog.ladrova.cz/...du/?utm_source=facebook.com&utm_medium=share&utm_campaign=LiterarniSouteze . Z toho světa zatím vyšly všehovšudy dvě povídky (jedna v letošním Kočasu), ale přesto je zájem veliký.

    Tak si říkám - kdyby byla soutěž v povídkách ze světa Mycelia, bavilo by vás to? Měl byste někdo chuť přispět? Čím by to bylo podmíněné - výší odměny, radostí ze života a hub nebo třeba možností to pak publikovat?
    (Myslím přinejmenším na Gentianu, která by díky tomu měla motivaci konečně dopsat svou brutální vizi Össeanů na Bruntálsku... :D )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: To bych tedy poště nesvěřila, vyčenichají je a sežerou!!! Leda si dát v pátek sraz v Hradci :) Jedu do Pardubic na besedu a po ní se chci sejít s Zuzkou Hlouškovou (iniciátorkou níže zmiňovaného projektu Žena se lvem), která bydlí u Jaroměře a které potřebuju předat slíbené lunice, čili v některém z přilehlých měst zapadnem někam do čajovny; a jak se tak dívám na mapu, Chvaleč je podstatně blíže těmto krajům než Praze... I když úplně za rohem to teda taky není, to uznávám.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ZUZKAOU: To nejsou, naopak díky vyuzení tam žádné plísně ani houby nebudou. A jelikož jsou klobásy volně pověšené, tak budou schnout a nezplesniví ani později. Obejdou se i bez sühëhlu.

    Právě jsem objevil nejlepší název pro šestý díl Mycelia! "Vyuzení a vysušení"!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAVEN: a jsou fermentované ušlechtilou houbou? Tedy plísní?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak všechno úspěšně povražděno, zpracováno, vyuzeno. Už chybí jen to Mycelium ...

    BRAMBOREENA: tak mě napadlo, že bych mohl podpořit autora věcným darem. Když mi třeba tady do pošty napíšeš adresu, tak ti pošlu pár klobás ;-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    KAVEN: Co taky jiného udělat s masem ze staršího kusu. Jen to obírání tuku… moc mi ty kozy nechybí :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GENTIANA: Šašlik ani ne, nejlepší produkt z našich koz je tohleto :-)

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Myslím, že šašlik se bude k myceliu tak akorát hodit.
    GALE
    GALE --- ---
    Jen trochu OT... Na Startovači jsem si pořídila Ženu se lvem s podpisy autorek. Toto nasazení mě obzvlášť zaujalo, protože si moje mysl nedokáže představit, jak se dva týdny před vánoci autorky dokáží sejít a ve 13 lidech podepsat desítky knih. Máte můj neskonalý obdiv.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam