• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LASHANA:
    tak v Amazonském pralese přece probíhají výzkumy, jak je hmyz budoucností stravování lidstva :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA: No, přítomnost zvířat lze ale logicky odvodit. Jedí se tam steaky, paštiky a dančí medailónky, tudíž logicky musí existovat krávy, prasata a daňci.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA hmyzák? jo ten tam je to jo to je fakt... ale že by se mi chtělo cpát se brouky to ne, já raději řízek :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: No je tam ale hmyz! A letmá zmínka o ještěrce, jejíž kůží se leští magické amulety. :)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    XCHAOS: aj neurčitelné to tedy je tak snad to budou tyto vánoce a ne ty další:-)

    Proč vlastně není v myceliu nějaké mimozemské či pozemské zvíře? Třeba lodní krysa? Nebo ji sežraly houby?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LASHANA: já pevně počítám s tím, že by mohla být k vánocům. teď žiju ve stavu kvantové neurčitosti kolem tolika věcí! :-)

    Teď skoro ani není jasné, kdo je padouch a kdo je hrdina - kromě toho, že jsou všichni jedna rodina! Asi založím odborový svaz čtenářů brakové literatury - tuhletu postmoderní relativizaci, či co je to vlastně, tu si nemůžeme nechat líbit...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA:
    Nepodmíněný Základní Příjem pro všechny Lodě!


    Popravdě, pod dojmem cest po Indii a Srí Lance (projezdil jsem tak nějak z mladistvé nerozvážnosti v podstatě všechny buddhistické země, paradoxně teda kromě skoro nejpopulárnější Kambodže) jsem měl vymyšlený skvělý název pro hudební label, soundystém, nebo whatever: Pure Vegetarian Tigers of Astral Liberation. Díky tvému literárnímu veledílu teď aspoň přesně chápu, co jsem tím měl na mysli :-)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA:
    Ano jeho údaje znala, ale pouze ty před proměnou, ty nové nemohla ani předpokládat, protože její pokusný králík neměl celou pětici, neznala ani správný postup, nemohla vědět jestli ji to jednoduše nezabije dřív, než se mycelium rozroste. Respektive měla s tím počítat a mít ve stříkačce ještě něco proti případnému anafylaktickému šoku. Ale pravda asi jsem teď moc velký puntičkář :-)


    Kdy vlastně bude šestka? sice si to ještě budu znovu pomalu vychutnávat, ale zvědavá jsem i tak :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS:
    Habitat O-m-Dharma už byl? ;)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "prodej gömeršaülu na farmářských trzích" :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA:
    Julie ale všechny údaje o Lucasovi znala - a asi nejen krevní skupinu, ale i nějaký genetický profil či tak podobně, který doktoři v sedmadvacátém století mají - protože dělala lékařku na pozemské ambasádě na Össe, z kteréhož titulu měla přístup ke zdravotní dokumentaci všech zaměstnanců. Něco si mohla z té doby pamatovat (obzvlášť u něj, protože jako Gerdánec se od ostatních lišil a možná si musela dávat pozor na nějaké nestandardní rysy), něco jí mohl poslat i on sám, když spolu jednali kvůli jedu. Čili jsem to brala tak, že když jde právě o něj, Julie úplně přesně ví, do čeho leze... Právě o tu gerdánskou krev jí jde, možná jsou tam nějaké látky, které umožní drogy přijmout, aby nedopadla jako Barxaeni. A vyvádět by normálně nezačala, je chladnokrevná a racionální, ale zase ten náraz gömeršaülových spór se musel nějak zohlednit. :)

    Ukázka je bohužel ze začátku (vždycky bývá), a tam jsem se ještě ke všemu snažila nenápadně shrnout závěr čtyřky, protože ne všichni si po dvou letech vzpomenou, jak to vlastně skončilo; čili to je vysvětlování na druhou.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA: palačinky jsou snědené. Nadávat? Tak to nadávám vždy minimálně na to že už je konec a přiznávám, že je to strašný nezvyk, manžel četl ukázku na kosmasu a řekl to není možné, to nepsala ona, to není mycelium, protože v myceliu se nevysvětluje, tam se věta obvykle nedořekne :-)
    dodávám že jsem narazila na jistou nelogičnost ohledně Jůlie jako lékařky a krve, sice chápu její příšernou touhu po spórách, jen si říkám, že bych to čekala od kohokoliv jen ne od ní, protože lékař by měl mít ponětí o krevních skupinách a udělat nějaké opatření... Ovšem chápu, že čtenář si toho nemusí všimnout nebo je to návrat k obvyklému stylu. :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A teď ještě otázka křtu: chtělo by se zdejšímu osazenstvu jít na křest? Kdybych ho teď začala organizovat, bylo by to na konci listopadu v některém z osvědčených míst z minula (v Praze). Posezení, popovídání, nějaké to občerstvení a překvapení: pravé össenské myceliální amulety...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: Jsi hrdinka :)
    Já tak nějak napůl čekám, že mi všichni začnou hromadně nadávat, protože tenhle díl je tak trochu "vysvětlovací" (což je holt potřeba odbýt si teď, aby to nerušilo finále); čili jsem ráda, že vím o první přeživší :) Jestli i palačinky přežily, tak super...
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN: Ech chápu, já pro to taky extra jela. A pak jsem se vracela domů vlakem abych mohla číst, neb v autobuse číst nemůžu, protože bych blinkala.... pak jsem večer smažila palačinky s knížkou v ruce...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Beseda v Pardubicích (a pak ještě večer v Hradci; před chvílí jsem přijela a kombinace zeleného čaje a kafe, kterou jsem do sebe nalila, abych na dálnici neusnula, mě teď nutí civět na sítě a sdílet fotky :D) Lidí se sešlo docela dost (tedy na měřítka knižních besed) a stihnul se i rozhovor do rádia. Komínek knih vpravo není můj, ten patří k Tomáši Bandžuchovi, který tam byl po mně.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA:
    BRAMBOREENA: Ech, k nám na sever do divočiny se knížka dostane bůhví kdy, tak nemachrujte s tím jak to všichni už máte doma. Mně tady nezbývá než tiše sedět a trpět.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Beseda v Pardubicích (a pak ještě večer v Hradci; před chvílí jsem přijela a kombinace zeleného čaje a kafe, kterou jsem do sebe nalila, abych na dálnici neusnula, mě teď nutí civět na sítě a sdílet fotky :D) Lidí se sešlo docela dost (tedy na měřítka knižních besed) a stihnul se i rozhovor do rádia. Komínek knih vpravo není můj, ten patří k Tomáši Bandžuchovi, který tam byl po mně.



    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: No to byl fofr... člověk se s tím rok píše, a oni to pak přečtou za večer :) Rozhodně jsi první!
    Ad mrtvoly: ono je to všechno vymláceno už z minulých dílů, není tam moc koho zabíjet, pracně jsem hledala, koho by ještě šlo zavraždit :)

    Já už mám pátý díl taky doma, byla jsem si v Argu. Hmyzák se vyvalil, sotva otevřeli dveře - mají to tam naskládané v balících na schodech hned za vchodem, takže člověk nic netuše vstoupí a k smrti se lekne obřího pavouka.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    tak včera zhruba ve ve 3 odpoledne jsem ho koupila v Luxoru na Dejvické v metru.... teď jsem to dočetla, nedalo se přestat... první pocity.... co já teď budu dělat než vyjde zbytek - jako vždy to končí v půlce věty.... druhé pocity, ty mrtvolky se nějak vrší, kupodivu žádná zásadní... jen u Julie jsem tedy předpokládala jiný osud :-)
    a jsem ráda že "ona" scéna byla vystřižena, neseděla by tam.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: a může za to EU a norské fondy. Bez nich by rodné město nenakoupilo nové šaliny, byly by tu furt ty staré, kde umím schůdky na autopilota a tudíž vystupovat tak jaksi bez přemýšlení. Ten novej model je má jinačí, takže jsem šlápla na schod, který tam nebyl, přeletěla jsem ostrůvek a rozplácla se na silnici. Naštěstí nic nejelo, jinak bych sem diktovala skrze spolek spiritistů.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    XCHAOS: no jasně... veverkova... hned jsem tam běžela :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam